Ovaj sajt koristi kolačiće radi boljeg iskustva posetilaca. Korišćenjem sajta smatramo da ste saglasni sa našom politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića


Vodoinstalaterski servis Protok

  • 063/262 242
  • 011/26 44 444
  • Beograd
  • Ocena: 3.8/10

Imate hitan problem sa vodovodnim ili strujnim instalacijama?
Pozovite me i dolazim odmah na Vašu adresu.

Otpušavanje lavaboa 

Koliko god se svako od nas trudio da odvod na lavabou drži čistim, činjenica je da se tu zadržavaju ostaci sapuna, zatim ostaci paste za zube, te pene za brijanje. A kada se sve to spoji sa dlakama i ostalim nečistoćama, jasno je zbog čega otpušavanje lavaboa spada u vodoinstalaterske usluge, ted a mora biti prepušteno njeno izvršenje stručnim licima.

Očekivano je da svako od nas pokuša prvo samostalno da očisti odvod, ali u većini slučajeva to nije tako jednostavno, te se zahteva angažovanje stručnih vodoinstalatera. 

Otpušavanje lavaboa

Podrazumeva se da će zaposleni u okviru bilo kog vodoinstalaterskog servisa izvršiti otpušavanje lavaboa u svakom objektu i to u vrlo kratkom roku. Naime, oni će se potruditi da osposobe kupatilo za nesmetano korišćenje, te da od svih nečistoća dobro očiste odvod lavaboa. 

A da bi oni to mogli da učine, potrebno je da prvo izađu na teren, te da lično vide u kakvom stanju se nalazi odvod lavaboa u tom kupatilu, jer će na osnovu toga i moći da izrade ponudu. 

Moramo naglasiti i to da se obično otpušavanje lavaboa vrši ručno, a kada majstori koriste sajle kako bi pročistili cevi i otklonili sve nečistoće. Vrlo brzo posle toga bi odvod trebalo nesmetano da funkcioniše. 

Naravno da ima i slučajeva kada to neće biti dovoljno, već je neophodno da vodoinstalateri koriste specijalne alate i mašine kako bi očistili odvod od svih nečistoća. Samim tim što postoji više načina za otpušavanje lavaboa, to je naročito važno da vodoinstalater izvrši procenu, te da odluči na licu mesta kako će pristupiti rešavanju konkretnog problema. Nakon što bude procenio stanje odvoda na lavabou u tom objektu, on će takođe odlučiti i kako na najbolji način da taj problem reši, pa će u skladu sa time i definisati ponudu koju će zatim predstaviti klijentu. 

U bilo kom trenutku će radnici angažovani u brojnim vodoinstalaterskim servisima izvršiti otpušavanje lavaboa, uzevši u obzir da je dostupna i mogućnost hitnih intervencija, a sve u skladu sa zahtevima klijenata.

OTPUŠAVANJE LAVABOA BEOGRAD

Jedna od naročito neprijatnih situacija, sasvim sigurno je zastoj u radu lavaboa u kupatilu, mada smo svi u manjoj ili većoj meri skloni da taj problem ne rešimo na vreme. Zapravo mnogi od nas se odlučuju prvo da pokušaju samostalno da izvrše otpušavanje lavaboa uz primenu različitih hemijskih sredstava. Isto tako vrlo često sve to ne daje naročito pozitivan efekat u dugoročnom periodu, te je neophodno angažovati stručnjaka čija je to specijalnost. 

KADA MORA BITI IZVRŠENO ODGUŠENJE LAVABOA?


U slučaju da je u pitanju manje zapušenje, može se dogoditi da adekvatno odabrano hemijsko sredstvo bude od koristi, te da se problem zaista i reši. Međutim, vrlo često se to ne dogodi, pa mora biti angažovan vodoinstalater, koji će uz korišćenje ručne ili mehaničke sajle izvršiti otpušavanje lavaboa i na taj način zaista problem i rešiti. 

Gotovo svaki vodoinstalaterski servis ima i tu uslugu u ponudi, a ona nije ni naročito skupa, kada se uzme u obzir da će vlasnik stambenog, odnosno konkretnog poslovnog prostora rešiti trajno problem u radu lavaboa. 

KOLIKO OTPRILIKE ĆE TRAJATI OTPUŠENJE LAVABOA?

Naravno da nije moguće uopšteno dati odgovor na pitanje koliko će trajati odgušenje lavaboa, jer mnogo faktora na to utiče. Na prvom mestu se misli na pristupačnost, a zatim i na to o kolikom nivou zaprljanja se radi. 

U slučaju da je zapušenje blizu samog slivnika, vodoinstalater će vrlo brzo moći taj problem da reši. Međutim, ukoliko je problem nastao daleko u cevi, moraće da koristi specijalne mehaničke sajle, ali i druge alate kako bi izvršio mašinsko odgušenje lavaboa, što će samim tim i duže trajati. Podrazumeva se da vodoinstalater mora u svakom slučaju da demontira sifon, posle čega će ga očistiti, a nakon završenog postupka odgušenja će sve to vratiti na mesto i na taj način omogućiti nesmetano korišćenje lavaboa u budućnosti. 

Koliko vodoinstalater naplaćuje odgušenje lavaboa?

Svakako da cena zavisi od stepena zagušenja, odnosno od toga da li će vodoinstalater moći lako da priđe konkretnom mestu ili će morati da koristi specijalne alate. 

Dolazak majstora na željenu adresu je u većini slučajeva uračunat u cenu, tako da se obično za odgušenje lavaboa naplaćuje između tri i četiri hiljade dinara, ali se podrazumeva da će vlasnik prostora biti detaljno informisan o tome koliko je neophodno da plati konkretnu uslugu.

Odgušenje umivaonika 

U zavisnosti od stepena zaprljanja odvoda će zavisiti i da li je potrebno odgušenje umivaonika izvršiti ručno ili će vodoinstalateri, ipak morati da koriste specijalne mašine i alate, kako bi odvod očistili što bolje. 

Odgušenje umivaonika 


S obzirom na to da mogu izvršiti i mašinsko i ručno odgušenje umivaonika, potrebno je da vodoinstalateri budu detaljno upoznati sa stanjem kanalizacionog, ali i vodovodnog sistema u predmetnom objektu. Iz tog razloga skoro svaki vodoinstalaterski servisi ima praksu da šalje majstore na teren u vrlo kratkom roku pošto dobiju poziv od klijenta. 

Da pojednostavimo, vodoinstalateri će se dogovoriti sa klijentima kada mogu da izađu na teren, kako bi se upoznali lično sa stanjem kanalizacione ili vodovodne mreže u konkretnom objektu, te da bi mogli da pripreme ponudu. 

Uopšteno govoreći, ako je do zaprljanja došlo u delu cevi, koji je nešto bliži odvodu, onda će biti sasvim dovoljno da vodoinstalater izvrše ručno odgušenje umivaonika. Naravno da će oni na osnovu toga i da formiraju cenu, ali i da informišu klijente kako o detaljima vezano za plaćanje usluge, tako isto i o tome koliko bi vremenski ona trebalo da traje. 

Međutim mnogo veći problem nastaje kada je do začepljenja došlo u delu cevi, koji nije naročito pristupačan. Da bi mogli da očiste odvod umivaonika, vodoinstalateri prvo moraju da budu upoznati sa stanjem cevi, odnosno sa tim gde je tačno do poteškoća u funkcionisanju kanalizacionog sistema došlo i zbog čega voda slabije ili uopšte ne otiče. Zato će izvršiti snimanje kanalizacionog sistema mikro kamerama u tom slučaju, te uz primenu te dijagnostičke metode dobiti sve informacije koje su im potrebne. Naravno da tada cena usluge mora biti viša, pa se svakako podrazumeva da će vodoinstalateri precizno informisati klijente i o svemu tome. 

S obzirom na to da je u pitanju dijagnostička metoda, to ona ima za cilj da omogući majstorima sve informacije o stanju kanalizacionog sistema da dobiju, posle čega će oni odlučiti i na koji način će izvršiti odgušenje umivaonika. Sve te informacije će uneti u zvaničnu ponudu, koju će prezentovati nakon toga klijentima. 

Posle toga će vodoinstalater da izvrši otpušenje umivaonika ručno ili mašinski, a ako se radi o naročito velikom problemu, predložiće klijentima i kontrolno snimanje kanalizacionog sistema. 

Garanciju na izvršene radove će dati svaki vodoinstalater u skladu sa pravilima. 

Otpušavanje lavaboa Novi Beograd


Lavabo je sastavni deo svakog kupatila i koristimo ga mnogo puta u toku dana. Ipak, u odvod lavaboa često zalutaju dlake, prljavština i nečistoće sa sapuna i slično. Sve to dovodi do toga, da najpre voda počne da otežano protiče i da se zadržava, a nakon toga, prestaje da otiče i dolazi do izlivanja. Samim tim, vaš lavabo postaje nefunkcionalan, i potrebna vam je usluga otpušavanja.

U većini slučajeva ćete čuti i klokotanje u cevima, što znači da se negde formirao čep. Ekipa vodointalatera će se pojaviti na vašim vratima za manje od sat vremena od trenutka kada prime poziv. Vozila su im specijalno opremljena i imaju sav alat i najmoderniju opremu. Iskustvo, znanje, posvećenost poslu, garancija su da ćete biti zadovoljni uslugom, i to pre svega brzinom kojom je ona obavljena.

Kada je lavabo zapušen, to je hitna intervencija, tako da možete da pozovete u bilo koje doba dana ili noći. 


OTPUŠAVANJE LAVABOA VOŽDOVAC

Lavabo je non stop u upotrebi, bez obzira da li je reč o stambenom objektu ili se radi o životnom prostoru. U njega obično dospevaju razne dlake, kao i nečistoća i prljavština sa sapuna i mnogo toga drugog. Sve je to više nego dovoljno da se negde formira čep i da onemogući da voda protiče normalno. U ovim situacijama, potrebno je da pozovete majstore koji će da odrade otpušavanje lavaboa mašinskim putem.
Oni će doći u specijalno opremljenim vozilima za oko sat vremena od momenta kada su primili poziv. Sa sobom nose sav potreban pribor, alat, kao i najmoderniju i najsavremeniju opremu. Jedna od novijih tehnika koja se sve više primenjuje jeste snimanje cevi uz pomoć kamere. Na ovaj način se tačno vidi gde je čep nastao, od čega je formiran i slično. Tada majstori mogu da postave tačnu dijagnostiku, što sve dalje znači da će otpušavanje sanitarije biti lakše i efikasnije. Cena usluga je veoma povoljna i realna, a sam dolazak ekipe se ne naplaćuje. 

OTPUŠAVANJE LAVABOA SAVSKI VENAC

U lavabo najčešće dospevaju dlake, prljavština sa sapuna i još mnogo toga drugog. Sve ovo vodi formiranju čepova u odvodu, zbog čega voda ne može da protiče normalno. Tada lavabo postaje nefunkcionalan i sve ovo se vodi kao hitna intervencija. Od momenta kada uputite poziv, ekipe vodoinstalatera izlaze na teren u roku od sat vremana, ako se vaš stan ili poslovni prostor nalaze na teritoriji Beograda. Dolazak se ne naplaćuje, a cenu usluge ćete saznati kada majstori budu pogledali šta bi sve trebalo da urade. U tom smislu, nema nekih skrivenih troškova koje biste saznali naknadno i neprijatno se iznanadili, već i ako dođe do radova koji nisu mogli da budu predviđeni u startu, o tome ćete biti na vreme obavešteni. Majstori savetuju da se povremeno radi preventivno čišćenje odvoda, jer onda do zapušenja neće ni doći. Dodatan plus je u tome što se ovakva intervencija ne vodi kao hitna, pa samim tim i košta manje, a vi ste zaštićeni od mogućih posledica nekontrolisnaog izlivanja vode. 

OTPUŠAVANJE LAVABOA DORĆOL

Lavabo se često zapušava, a najčešći razlog su dlake, jer se iznad ove sanitarije nalazi ogledalo, pa imamo običaj da tu nameštamo svoje frizure. Osim toga, u odvod lavaboa, dospevaju i prljavštine sa sapuna i mnogo toga još. Ako vidite da lavabo sporije odvodi vodu, onda je pravi trenutak da zovete majstore. Naša topla preporuka je da ne čekate da se lavabo sasvim zapuši i da postane privremeno nefunkcionalan. Složićemo se da takva situacija ipak remeti uobičajeni svakodnevni život. Kada uputite poziv našim majstorima, oni će doći na adresu kada se dogovorite, a ako vam se žuri, to može da bude i za sat vremena, pod uslovom da živite na teritoriji Beograda. Majstore odlikuje iskustvo, koje je često ne samo višegodišnje, nego i višedecenijsko, kao i znanje i stručnost. Ekipe se svakoga dana usavršavaju i prate nove trendove i tehnologije koje se tiču njihove branše. Cene usluga su uvek prihvatljive svima jer su veoma realne, a dolazak na adresu se ne naplaćuje. 


OTPUŠAVANJE LAVABOA STARI GRAD

U lavabo najčešće dospevaju dlake. Ponekad se ljudi čude kako to da se lavabo zapušio, a oni su stavili one male rešetkice od plastike, čija bi uloga trebalo da bude da sakupljaju sve nečistoće koje bi mogle dospeti u odvod. Ali, ako već imamo zapušeni lavabo, tada nam ne ostaje ništa drugo nego da pozovemo dežurnu ekipu vodoinstalatera da odradi odgušenje. Oni će najpre snimiti cevi, i to kamerom, i to je dijagnostička metoda koja će im reći gde se tačno formirao čep, od čega je on sastavljen i slično. Pored toga, steći će uvid u stanje cevi, i videće da li su one natrule, trule, ili je to možda samo slučaj sa nekim njihovim delovima. Otpušavanje lavaboa nije posao koji bi trebalo da radite sami, već da sve prepustite profesionalcima. Iskustva ljudi koji su sami odgušavali lavaboe uglavnom su takva da su se te sanitarije ponovo zapušile nakon nekog vremena, pa je isti posao rađen dva puta, što niko ne želi. 

OTPUŠAVANJE LAVABOA VRAČAR

Ljudi često imaju plastične rešetkice na umivaoniku, i one bi trebalo da spreče da u odvod dospeju razna strana tela, kao što su dlake ili prljavštine sa sapuna. Ipak, u svakodnevnom životu, česta je situacija da se lavabo zapuši i isprva će to izgledati tako što voda odlazi, ali veoma polako. Onda, sve sporije i sporije, i na kraju - nikako, pa ste prinuđeni da zovete majstore da biste uopšte mogli da koristite ovu sanitariju. Izlazak ekipe na teren se ne plaća dodatno, već ćete platiti samo uslugu koja će biti pružena, i materijal koji se tom prilikom potroši. LJudi obično vole da saznaju cenu unapred i to na osnovu razgovora telefonom. To nije moguće, zbog toga što bi bilo sasvim neprofesionalno da vam se pruži jedna informacije, a nakon toga da se cena pokaže kao niža ili viša. To su iznenađenja koja niko ne voli, i zbog toga je praksa naših majstora da prvo vide na terenu šta bi trebalo da se radi, pa tek onda da vam saopšte novčani iznos koji bi trebalo platiti. 

OTPUŠAVANJE LAVABOA PALILULA

Lavabo se često zapušava, a glavni razlozi su što u odvod dospevaju dlake i prljavština sa sapuna. Ma koliko se trudili da zaštitimo svoj odvod, on će se ipak u nekom trenutku zapušiti i tada je vaša najbolja odluka da pozovete majstore da odrade odgušenje odvoda lavaboa. Ovde takođe treba obratiti pažnju na čišćenje sifona, koji znaju takođe da budu uzrok. Ipak, da bi majstori znali tačno u čemu je problem, oni će snimiti cevi, da bi videli u kakvom su one stanju, da li postoje naprsline, rupice, pukotine i druga oštećenja koja su sitna. Cevi mogu da budu trule ili natrule, ili je to slučaj samo sa nekim njihovim delovima. Otpušavanje lavaboa može da se radi ručnim sajlama ili mašinama koje rade na struju i pod pritiskom. Cena za ovu uslugu je veoma realna i prihvatjiva, tako da je svakome dostupna. Posebna pogodnost je što se dolazak majstora na vašu adresu ne naplaćuje, i što nema promena cena u toku rada, jer to uvek predstavlja iznenađenje koje nije prijatno. 
video klipovi
fotografije
Otpušavanje lavaboa
Otpušavanje lavaboa