Beograd

064/64 76 709
Vodoinstalaterski servis Protok slika

Beograd

064/65 80 739
Vodoinstalter Žubor slika

Beograd

064/89 73 712
Vodoinstalater Brzi slika

Beograd

063/262 242
Vodoinstalater Mića Muf slika

Beograd

065/25 86 325
Vodoinstalaterski servis Vodenica slika

Beograd

066/269 573
Vodovodni servis Izvor slika

Čišćenje kamenca u bojleru

S obzirom na to da je voda u Srbiji takva, vrlo često se javlja problem sa pojavom kamenca, a što ima naročito negativan uticaj na nesmetano funkcionisanje bojlera, ali i mašina za pranje posuđa i veša. 
Srećom, postoje različita hemijska sredstva, koja se koriste upravo za pomenute mašine, a kako bi se sprečila ili smanjila pojava kamenca. Međutim, kod bojlera to nije slučaj, pa se sa vremena na vreme savetuje da bude izvršeno čišćenje kamenca u bojleru. 

Zašto se vrši čišćenje kamenca u bojleru? 

Da bi bojler mogao dugo da traje, odnosno da ne bi postojala opasnost od kvara i oštećenja, savetuje se da budu angažovani vodoinstalateri, koji će izvršiti čišćenje kamenca u bojleru. 
Voda koja se smatra tvrdom je osnovni razlog za pojavu kamenca, odnosno za loše funkcionisanje bojlera nakon određenog perioda posle montaže. 
Uzevši u obzir da pojava kamenca ima vrlo negativan uticaj na rad grejača na bojleru, to se neretko događa da prilikom vršenja ove usluge vodoinstalater mora da promeni i grejač. Tada se, naravno cena usluge povećava, a podrazumeva se da će vlasnik određenog stambenog prostora ili poslovnog dobiti informacije o ceni konkretne usluge od samog vodoinstalatera. 

Da li čišćenje kamenca u bojleru štedi novac vlasnicima prostora? 


Ovo je sasvim logično pitanje, kada se uzme u obzir da brojni vodoinstalateri preporučuju da se čišćenje kamenca u bojleru radi barem jednom godišnje, jer oni smatraju da je to mnogo manje ulaganje, koje će na dugoročnom planu uticati na bolje funkcionisanje samog uređaja. Ipak, mnogi od nas su skloni da angažuju vodoinstalatere za izvršenje ove usluge tek kada dođe do kvara, ali je ipak preporuka da to učine ranije. 
Naime, na taj način će uštedeti novac, jer neće svaki put kada bude bilo vršeno čišćenje kamenca u bojleru morati da zamene i grejač, što znači da će sa jedne strane dati manje novca, a sa druge imati uređaj koji će mnogo duže da traje. 

Koliko u proseku košta čišćenje kamenca iz bojlera?


Svakako da je mnogo manja cena ukoliko se vrši samo čišćenje kamenca u bojleru, a ne ako je neophodno tom prilikom promeniti i grejač. 
Inače je u cenu ove usluge uračunat i dolazak majstora vodoinstalatera na željenu adresu, tako da mahom ona košta od 2 do 3 000 RSD.
Cena će biti uvećana ukoliko vodoinstalater tom prilikom izvrši i zamenu grejača, a vlasnik prostora će na vreme dobiti sve informacije o tome koliko je potrebno da plati i čišćenje kamenca u bojleru i zamenu grejača, odnosno celokupnu uslugu.

Čišćenje bojlera od kamenca

Najčešći problem koji nastaje u vezi sa funkcionisanjem bojlera je vezan za pojavu kamenca. A poznato je da do tog problema neizostavno dolazi, upravo zbog sastava vode i činjenice da se ona neprekidno greje. 

Iako je bojler možda nov, može se dogoditi lako da nakon nekog vremena u njemu dođe do povećane količine kamenca, pa je potrebno angažovati profesionalne vodoinstalatere, koji će izvršiti čišćenje bojlera od kamenca. 

U principu, konkretna usluga uopšte nije ni komplikovana ni zahtevna, te spada u red onih koje majstori najčešće vrše na zahtev klijenata. 

Čišćenje bojlera od kamenca Beograd


Onog trenutka kada čujete pucketanje u bojleru, vrlo je verovatno da se nagomilala veća količina kamenca i da to utiče na nesmetani rad ovog uređaja. Upravo to i jeste pravi trenutak da angažuje majstora za čišćenje bojlera od kamenca. 

Zahvaljujući takozvanoj tvrdoj vodi, dolazi primarno do ove vrlo neprijatne pojave. Međutim, trebalo bi da znate da to u principu nije ništa opasno, ali samo ako budete reagovali na vreme. 

Dakle onog trenutka kada neki čudan zvuk čujete iz bojlera, kontaktirajte u što kraćem roku jedan od mnogobrojnih vodoinstalaterskih servisa. Pravilo je da vrlo brzo pošto ih kontaktirate, majstori izlaze na teren, kako bi ustanovili zbog čega se javljaju ti zvukovi, odnosno da li bojler nesmetano funkcioniše. A ako oni tom prilikom budu procenili, obavestiće vas i eventualno o dodatnim uslugama. 

Napominjemo da je najčešće potrebno izvršiti samo čišćenje bojlera od kamenca. Ipak,ima i slučajeva kada se problem javi u funkcionisanju grejača bojlera, pa je tada potrebno da on bude zamenjen. 

Nemojte brinuti ako do kvara na bojleru dođe u toku večeri ili možda u toku noći, a nezavisno od toga da li je u pitanju neki dan vikenda ili radan dan. Naime, službu majstora zaduženih za hitne intervencije po pozivu građana ima skoro svaki vodoinstalaterski servis. Samim tim će i čišćenje bojlera od kamenca, ali i sve druge usluge koje su dostupne, ovi majstori izvršiti u najkraćem mogućem roku. 

Za kraj napominjemo da nije preporučljivo samostalno da vršite čišćenje bojlera od kamenca, već da svakako angažujete profesionalnog vodoinstalatera za izvršenje te usluge.

Čišćenje kamenca u bojleru

Kamenac nastaje od vode, i to je jedan normalan proces. Ipak, niko ne želi da mu bojler zagreva vodu znatno sporije nego što bi to trebalo. To je situacija kada umesto sat vremena, bojleru treba više od dva do tri sata, što automatski znači i povećanu potrošnju električne energije.

Nemojte grejati kamen, i zbog toga dobijati velike račune za struju, već se obratite ekipi vodoinstalatera da očiste kamenac koji se nakupio u vašem bojleru. Ovo je usluga koja nije skupa, relativno se brzo obavlja a benefiti su višestruki.

Sav novac koji dajete svakoga meseca za struju, a ne morate, bolje je da date jednom majstorima i da trajno rešite problem. Ekipe će doći u ono vreme koje vama odgovara a cenu usluge ćete znati unapred. 


ČIŠĆENJE KAMENCA U BOJLERU VOŽDOVAC

Zamislite da skupo plaćate struju i svaki potrošeni kilovat čas, dok pri tome, ne zagrevate vodu, nego grejete kamen? Ovo bi bilo smešno, da nije ozbiljno i da ne znači da bi trebalo da se ozbiljno pozabavite stanjem svog grejača i kazana u bojleru. Naime, prohromski kazani, koje ima većina ljudi su veoma dobri. Ako ih jednom nabavite, to znači da ćete biti mirni možda čak i po petnaest godina, jer je reč o nerđajućem čeliku, tako da kazan neće brzo postati truo i početi da curi. Ipak, kod ove vrste kazana se javlja drugi problem, a to je nakupljanje kamenca. Već nakon nekoliko godina upotrebe, moraćete da pozovete majstore da očiste kamenac, i možda čak i zamene grejač. Na ovaj način vi zapravo štedite struju, jer će sada tako očišćen bojler za mnogo kraće vreme ugrejati potrebnu količinu vode. Koliko košta usluga čišćenja kamenca u bojleru, znaćete čim pozovete majstore, i oni izađu na teren. 


fotografije
Čišćenje kamenca u bojleru
Čišćenje kamenca u bojleru
Čišćenje kamenca u bojleru 1
Čišćenje kamenca u bojleru 2
Čišćenje kamenca u bojleru 3
Čišćenje kamenca u bojleru 4
Čišćenje kamenca u bojleru 5