Čišćenje kanalizacionih cevi

Cevi služe da kroz njih protiče voda i moraju da budu maksimalno čiste i prohodne. Kanalizacija postoji u kuhinji, kupatilu i dvorištu, i na svakom od tih mesta moguće je da dođe do zagušenja, tj. da cevi prestanu da odvode vodu.

Kako se radi čišćenje kanalizacionih cevi?

Sve sanitarije su povezane na odvode – wc šolja, kada, bide, lavabo, sudopera... – i potrebno je da besprekorno funkcioniše proticanje vode. Bilo koja sanitarija da se zapuši, stvara se ogroman problem, pošto je nemoguće da se normalno odvija svakodnevni život. 

Ponekad je dovoljno da vakuum gumom otpušimo neki odvod, ali je to najčešće samo privremeno rešenje. Cevi se zapušavaju od raznih nataloženih masnoća koje prosipamo u sudoperu kada peremo sudove, kao i od soca od kafe, ali isto tako i od bacanja otpadaka u wc šolju. Sve je to uzrok zapušenja, što se smatra hitnom intervencijom.

Čišćenje kanalizacionih cevi Beograd


Kada voda usporeno otiče u odvode, ili se čuje klokotanje u cevima, ili se možda voda vraća nazad... – to su sve znaci da nešto nije u redu i da vam možda preti izlivanje vode, tj. poplava. Ovo su situacije kada treba odmah pozvati vodoinstalatersku ekipu.

Oni od prijema vašeg poziva, najčešće u roku od jednog sata budu na adresi (ako se nalazite na teritoriji Beograda), i dolaze u posebno opremljenom vozilu, sa svom potrebnom opremom i alatima. Osim toga, oni imaju dugogodišnje iskustvo, stručnost i znanje, tako da je čišćenje kanalizacionih cevi za njih, samo jedan rutinski postupak. 

Najbolje je što su dostupni tokom celog dana i noći, i svoj poziv možete da uputite i u 2 sata noću, na primer. Nemojte se ustručavati, oni rade i postoje zbog vas. Ne postoje praznici, godišnji odmori, vikendi, jer.. – voda uvek može da zapreti poplavom, a poplava znači štetu ogromnih razmera, kada je neretko potrebno da se menja čitavo pokućstvo, da se stavlja nov parket, tj. da se radi kompletno renoviranje potopljenog stana ili kuće. 

Čišćenje kanalizacionih cevi 


Da bi u objektu bilo koje površine ili namene funkcionisao kanalizacioni sistem bez apsolutno ikakvih smetnji, potrebno je da sa vremena na vreme kanalizacione cevi budu očišćene. Naravno da ne treba sačekati da dođe do začepljenja kanalizacionog sistema u konkretnom objektu. 

Dosta prljavštine, ali i ostalih otpadaka svakodnevno prolazi kroz kanalizacioni sistem i zadržava se na zidovima kanalizacionih cevi. Sasvim je logično da kako prolazi vreme, tako dolazi do neizostavnog taloženja svih tih otpadnih materija, ali i do stvaranja kamenca. Iz tog razloga i dolazi do otežanog prolaska vode kroz kanalizacione cevi, pa neizostavno vremenom dolazi i do njihovog zagušenja. 

Baš zato da ne bi došlo do začepljenja, preporučuje se čišćenje kanalizacionih cevi sa vremena na vreme. Ipak, mnogi od nas su skloniji da prenebregnu tu činjenicu, pa onda dođu u situaciju da moraju profesionalne vodoinstalatere da kontaktiraju, jer je došlo do većeg ili manjeg zagušenja kanalizacije. 

U suštini, vodoinstalateri će vrlo brzo izaći na teren nakon što budu dobili poziv od klijenta. Praksa je da prvo izvrše odgušenje kanalizacionog sistema, a u većini slučajeva se to vrši ili uz pomoć vozila pod pritiskom ili ručnom sajlom. Tek nakon toga može da bude izvršeno čišćenje kanalizacionih cevi i njihova dezinfekcija. 

U većini slučajeva se ta usluga vrši uz primenu vode pod visokim pritiskom, tako da se koriste specijalna vozila. Na taj način se prljavština sa oboda cevi skida i samim tim one postaju prohodne. 
Postoje slučajevi kada je potrebno nekoliko puta ponoviti ovaj postupak, da bi čišćenje kanalizacionih cevi bilo izvršeno u potpunosti. 

S obzirom na to da brojni vodoinstalaterski servisi imaju praksu i da dežuraju u toku noći, kao i za vreme bilo kog praznika, te u dane vikenda, to znači da majstori mogu kad god je to potrebno da izađu na teren i izvrše profesionalno čišćenje kanalizacionih cevi u najkraćem mogućem roku.

Čišćenje kanalizacionih cevi Novi Beograd


U cevi može da zaluta zaista svašta – obično su to ostaci hrane i masnoće, a neretko se dešava da u wc šolji budu higijenski ulošci ili vlažne maramice... Tempo života je brz, pa se često i ne misli gde se šta odlaže, ali se isto tako stvara problem a to je zagušenje kanalizacionih cevi.

To znači da se na nekom mestu, formira čep, koji onemogućava da voda protiče normalno. Prvo što će majstori da urade jeste snimanje cevi pomoću kamere. Kamera ima zaista oštro oko i precizna je, tako da je u stanju da vidi sva sitna oštećenja i na osnovu snimaka majstori donose odluku da li će da menjaju celu cev, deo cevi, ili će samo obaviti sanaciju, tj. popravku.

Čepovi se uklanjaju pomoću sajli, koje imaju rotirajuće glave i uključuju se u struju. To su veoma moćne mašine koje ostavljaju kanalizacione cevi sasvim čistim. 


ČIŠĆENJE KANALIZACIONIH CEVI VOŽDOVAC

Kanalizacione cevi moraju da budu čiste i prohodne da bi kroz njih neometano proticala voda. Ipak, u svakodnevnom životu se često događa da one budu zapušene i da ne mogu da odvode vodu. Nekada se zapuši cela kuhinjska ili kupatilska vertikala i to je slučaj u višespratnim zgradama. U svim ovim situacijama, od presudne važnosti je brzina reakcije. Što pre uputite poziv majstorima vodoinstalaterima, on će pre biti na vašoj adresi. To se obično događa u roku od sat vremena, kada majstori dolaze u specijalno opremljenim vozilima, noseći svu potrebnu savremenu i modernu opremu i alat. Pre svega, odlikuje ih znanje i iskustvo, visoka stručnost i stalno praćenje trendova. Svaki problem sa čišćenjem kanalizacije, rešiće veoma brzo i efikasno, uz prihvatljive i realne cene. Kada završe posao, dugo vremena ćete biti mirni što se tiče prohodnosti vode u vašem domaćinstvu ili poslovnom prostoru.


ČIŠĆENJE KANALIZACIONIH CEVI SAVSKI VENAC


Kanalizacione cevi mogu da se zapuše, da se u njima natalože masnoće, odnosno, može da se dogodi mnogo toga što će onemogućavati da voda protiče normalno. Kada nije moguć protok vode, onda je normalan život blokiran, zbog toga što ne možemo da zamislimo da nam je zapušena wc šolja ili sudopera, na primer. Ovo su situacije u kojima mora da se reaguje veoma brzo, i najbolje je da pozovete ekipu odmah nakon što primetite problem. Oni će doći na vašu adresu najdalje za sat vremena od momenta upućivanja poziva. Kada je reč o ceni čišćenja kanalizacionih cevi, istu ćete saznati odmah, kada ekipa dođe do vas i pogleda šta ima da se radi. Ako se u toku rada pojave dodatni poslovi koji nisu bili planirani i nisu mogli ni da se predvide, o tome ćete biti obavešteni na vreme i daćete dozvolu da se radovi nastave. Vrlo je važno da se na majstore možete osloniti u bilo kom trenutku dana ili noći, i bez obzira da li su u toku praznici, godišnji odmori ili bilo koji drugi neradni dani.  


video klipovi
fotografije
Čišćenje kanalizacionih cevi
Čišćenje kanalizacionih cevi
Čišćenje kanalizacionih cevi 2
Čišćenje kanalizacionih cevi 3
Čišćenje kanalizacionih cevi 4
Čišćenje kanalizacionih cevi 5
Čišćenje kanalizacionih cevi 6