Ovaj sajt koristi kolačiće radi boljeg iskustva posetilaca. Korišćenjem sajta smatramo da ste saglasni sa našom politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića


Vodoinstalaterski servis Protok

  • 063/262 242
  • 011/26 44 444
  • Beograd
  • Ocena: 4.0/8

Imate hitan problem sa vodovodnim ili strujnim instalacijama?
Pozovite me i dolazim odmah na Vašu adresu.

Zamena cevi u kupatilu 

Sasvim je prirodno što svako od nas želi da vodovodni i kanalizacioni sistem u njegovom stambenom ili objektu bilo koje druge namene funkcioniše besprekorno. Ipak, ima situacija kada je potrebno izvršiti ili renoviranje ili određene popravke, a kako bi ukućani, odnosno korisnici određenog prostora mogli u njemu da funkcionišu bez ikakvih smetnji. 

Zamena cevi u kupatilu

Naravno da prilikom renoviranja treba da bude izvršena najpre zamena cevi u kupatilu, a zatim i ventila i svih ostalih pratećih elemenata. 

Svakako su to usluge koje isključivo mogu da izvrše profesionalni vodoinstalateri, pa je potrebno da klijenti njih kontaktiraju kako bi se oko svih neophodnih detalja dogovorili. A kada kažemo detalja, mislimo prvenstveno na dogovor oko tačnog termina, kada bi majstori mogli da posete konkretni objekat. To je naročito bitno zato što vodoinstalateri moraju prvo da vide kakvo je stanje vodovodnog sistema u kupatilu koje je potrebno renovirati. 
Kada budu posetili taj objekat, majstori će prvo da procene da li je zamena cevi u kupatilu neophodna ili je dovoljno da bude izvršena samo zamena ventila, odnosno njihova popravka. 

Cevi znaju, poput ventila, da budu tempirane bombe, ukoliko su stare, dotrajale, natrule, ili ako u njima postoji čep. Sve ovo znači da vam preti realna opasnost od izlivanja vode i od poplave. Poplava, sa druge strane, znači da ćete imati veliku materijalnu štetu, jer voda uništava sve pred sobom. Naime, usled izlivanja vode stradaju parketi, laminati, zidovi, plafoni, nameštaj...

Zbog toga je bitno da znate u kakvom stanju se nalaze vaše cevi, posebno ako živite u objektu koji je star više decenija. Tada se često dešava da cevi nisu nikada ni menjane. Cevi se snimaju kamerom, i tako može da se jasno vidi njihova unutrašnjost, da li postoje i najsitnija oštećenja, naprsline i pukotine, te da li je  potrebno da se saniraju ili će biti neophodna zamena jednog dela ili cele cevi. 


U suštini, obično je praksa da kada se vrši renoviranje kupatila, bude zamenjena i celokupna vodovodna instalacija.  

Svakako da će vodoinstalateri prilikom procene stanja vodovodne mreže doneti odluku o tome da li je neophodno tada da bude izvršena zamena cevi u kupatilu. Takođe će proceniti i koje još usluge treba da izvrše, da bi kupatilo nakon renoviranja funkcionisalo bez ikakvih smetnji. 

Naglašavamo da je najvažnije da vodoinstalateri dobiju informacije od klijenata o tome šta oni očekuju da postignu renoviranjem kupatila. Na osnovu toga će moći i da izrade ponudu, te da informišu klijente oceni. Podrazumeva se da će vlasnici određenog prostora dobiti informacije i o tome za koliko dana ili sedmica bi trebalo da bude izvršena zamena cevi u kupatilu, odnosno koje sve usluge uz to još treba da budu izvršene. 

Ukoliko to bude neophodno, klijenti bi trebalo da znaju i da mogu izabrani vodoinstalaterski servis da kontaktiraju kad god požele. U principu, gotovo svaki od njih ima i službu majstora koji dežuraju, tako da po pozivu klijenata izlaze na teren i nakon završenog radnog vremena.

Zamena cevi u kupatilu Novi Beograd


Cevi znaju, poput ventila, da budu tempirane bombe, ukoliko su stare, dotrajale, natrule, ili ako u njima postoji čep. Sve ovo znači da vam preti realna opasnost od izlivanja vode i od poplave. Poplava, sa druge strane, znači da ćete imati veliku materijalnu štetu, jer voda uništava sve pred sobom. Naime, usled izlivanja vode stradaju parketi, laminati, zidovi, plafoni, nameštaj...

Zbog toga je bitno da znate u kakvom stanju se nalaze vaše cevi, posebno ako živite u objektu koji je star više decenija. Tada se često dešava da cevi nisu nikada ni menjane. Cevi se snimaju kamerom, i tako može da se jasno vidi njihova unutrašnjost, da li postoje i najsitnija oštećenja, naprsline i pukotine, te da li je  potrebno da se saniraju ili će biti neophodna zamena jednog dela ili cele cevi. 


ZAMENA CEVI U KUPATILU VOŽDOVAC

Poput ventila i cevi su takođe kao tempirane bombe koje imate u kući, to jest, u zidovima. Naime, cevi mogu da budu natrule, trule, oštećene... Ili to mogu da budu neki njihovi delovi, međutim, sve je to dovoljno da voda krene da se izliva i da pričini značajnu materijalnu štetu. Zamenu cevi ne možete da radite sami, to je ozbiljan posao koji bi trebalo da se prepusti stručnim licima. Pre zamene cevi se obično radi njihovo snimanje, kada se utvrđuje u kakvom su one stanju, to jest, da li postoje sitna oštećenja, pukotine, naprsline... Majstori donose odluku da li će ih samo sanirati, ili će menjati cele cevi ili njihove pojedine delove.
Cenu za uslugu zamene cevi ćete saznati kada majstori obave dijagnostiku na terenu, tako da nema neprijatnih iznenađenja, u vidu skrivenih troškova i slično. Ako se i pojave radovi koje bi trebalo sprovesti a koje nije bilo moguće ustanoviti u startu, o tome ćete biti pravovremeno obavešteni. 

ZAMENA CEVI U KUPATILU SAVSKI VENAC

Cevi se menjaju iz mnogo razloga. Pre svega, ono što će majstori da urade, to je da utvrde u kakvom su stanju. Oni će uvesti kamere u njihovu unutrašnjost i videće jasno kao na dlanu, da li postoje pukotine, naprsline, rupice, te da li je deo cevi ili cela cev trula i slično. Nakon toga, ekipe vodoinstalatera će imati preciznu dijagnostiku, tj. znaće šta treba da rade da bi protok vode u vašem stanu ili poslovnom prostoru bio normalan i neometan. Zamena cevi uvek znači i rušenje jednog dela zida, ali je baš zbog toga važno da znamo gde se nalazi cev koju treba menjati, ili da znamo gde je formiran i lociran čep. 
Kada pozovete ekipu na adresu, oni vam svoj dolazak neće naplatiti, već samo uslugu koju pružaju i materijal koji tom prilikom potroše. Cene su veoma realne i prihvatljive, tako da nema nekih skrivenih troškova koji mogu da predstavljaju neprijatna iznenađenja. Dakle, onaj iznos koji budete čuli u startu, važiće i na samom kraju kada posao zamene cevi u kupatilu bude završen. 

ZAMENA CEVI U KUPATILU DORĆOL

Cevi se nalaze u zidovima i ako je zgrada stara nekoliko decenija, na primer, mi zaista ne znamo u kakvom su one stanju. Danas se unutrašnjost cevi može lako videti tako što se koristi metoda snimanja uz pomoć kamere. Kamera se uvlači duboko u cevi, i prolazi kroz njih, a njome rukuju iskusni majstori. Na ovaj način, oni mogu da vide unutrašnjost cevi, odnosno, da li se negde formirao čep, od čega je taj čep sastavljen, da li na unutrašnjim zidovima cevi postoje pukotine, naprsline, rupice, kao i nataložene masnoće... Kamera jasno snima sve i onda majstori tačno znaju da li neke cevi treba menjati novim, ili će biti dovoljno da se samo saniraju, ili možda da se menjaju samo neki njihovi delovi koji su natruli na primer. Kada se zamenjuju cevi, radi se i obijanje zida, ali usluga vodoinstalatera podrazumeva i odvoženje šuta, tako da ni o čemu ne morate da brinete. Cena koja vam bude rečena u startu, neće biti menjana ni do samog kraja radova. 

ZAMENA CEVI U KUPATILU STARI GRAD

Sa cevima mogu da se dogode razni problemi, a to nije ni čudo kada znamo da kroz njih stalno protiče voda. Naime, cev može da ima jedan svoj deo koji je natruo ili je truo. To može da bude slučaj i sa celom cevi. Takođe, u cevi ponekad dospevaju ostaci hrane, kao i razni predmeti, koji stvaraju čepove, pa tako onemogućavaju normalno proticanje vode. 
Savremene tehnologije su omogućile da se cevi mogu videti iznutra i da se na osnovu toga donosi odluka da li će one biti menjanje u celosti ili samo neki njihovi delovi. Cevi se snimaju tako što se u njih uvodi kamera, koja vidi i najsitnija oštećenja, a to mogu da budu sitne rupice, pukotine, naprsline... Cevi se ne menjaju uvek, već se može samo raditi sanacija, tj. popravka, pa će cevi opet biti funkcionalne. Cena koju budete saznali u startu, neće se menjati do kraja, osim u slučajevima kada se  pojave radovi koji nisu mogli da budu predviđeni u početku. Tada ćete znati za koliko se iznos uvećava i daćete dozvolu, ako želite, da se započeti radovi nastave. 

ZAMENA CEVI U KUPATILU VRAČAR

U kupatilu postoji dosta cevi, i da bi sve funkcionisalo kako treba, one moraju da budu zdrave i prohodne. Šta to znači zdrava cev? Ukratko - cev ne sme da bude trula ili natrula, niti to sme da bude slučaj sa nekim njenim delom. Cev po sebi ne sme da ima rupice, pukotine, naprsline niti bilo kakva druga sitna oštećenja, jer voda uvek nađe svoj put, tj. mesto gde će da procuri. Zamena cevi se radi tek onda pošto majstori utvrde da sanacija neće pomoći. U tome im pomaže savremena dijagnostika, odnosno, snimanje cevi pomoću kamere. Kada uvedu kameru u cevi, oni tačno mogu da vide sve što se nalazi iznutra, pa čak i masnoće koje su se nataložile na zidovima tih cevi, ili čep koji je nastao na nekom mestu. Cena zamene cevi u kupatilu će vam biti rečena odmah, kada majstori budu došli na adresu i kada budu pogledali šta sve ima da se radi. Ne postoje skriveni troškovi, koji uvek predstavljaju neprijatno iznenađenje. 

ZAMENA CEVI U KUPATILU PALILULA

Svaki objekat ima svoju vodovodnu mrežu, koja se sastoji od mnoštva cevi. Cevi traju dugo godina, međutim, u nekom trenutku, i one će postati stare i dotrajale. Tada će im biti neophodna zamena. Ipak, da bismo znali u kakvom su stanju naše cevi, potrebno je da one budu snimljene. To se radi uz pomoć kamere. Kamera se uvodi u cevi, i njeno oštro oko je u stanju da snimi sve sitne rupe, pukotine, naprsline, kao i sva druga oštećenja. Takođe, može da se vidi masnoća koja se nataložila na zidovima cevi, i čepovi, ako postoje. Za čepove, kamera može da nam kaže gde su oni tačno locirani kao i to od čega su sastavljeni. Sve ovo znači jednu veoma preciznu dijagnostiku, tako da će majstori rešavanju problema pristupiti na najbolji mogući način. Kod zamene cevi se mora rušiti zid, ali ne morate da brinete, jer se ceo posao radi po sistemu ključ u ruke, što znači da je sve organizovano, od početka do kraja, pa tako i odvoz šuta koji ostaje nakon rušenja dela zida. 
video klipovi
fotografije
Zamena cevi u kupatilu
Zamena cevi u kupatilu
Zamena cevi u kupatilu1
Zamena cevi u kupatilu2
Zamena cevi u kupatilu3
Zamena cevi u kupatilu4
Zamena cevi u kupatilu5