Snimanje kanalizacije kamerom

Kada dolazi do zapušenja, to se dešava unutar cevi, koje se nalaze iza zidova ili keramičkih pločica. Ono što je prvo potrebno da se uradi, to je da se tačno locira gde je do zagušenja došlo. Naime, voda izliva gde ona hoće, tj. čep može da bude na drugom mestu i to mesto treba pronaći. Ovo je često viđana situacija u stambenim zgradama koje su višespratne, tako da se mora raditi otpušavanje čitave vertikale. 

Kako se radi snimanje kanalizacije kamerom?

Kamere koje se koriste kod snimanja kanalizacije su veoma precizne, tako da mogu da snime i najmanje oštećenje na cevima. Ovo je vodoinstalaterima jako bitno, pošto na osnovu toga odlučuju da li cev da zamene sasvim novom, ili će biti dovoljno da se uradi sanacija, tj. popravka stare cevi.

Kamera će takođe pokazati i od čega je nastao čep, što je takođe bitna informacija. Ovim kamerama upravljaju iskusni vodoinstalateri, a kao rezultat svega jeste pravilno dijagnostikovan problem i donošenje ispravne odluke kako da se isti sanira. 

Snimanje kanalizacije kamerom – iskustva


Ovaj postupak je obično potreban kada je problem nešto većih razmera, pa se metoda koristi kako bi se iznašlo najbolje rešenje, pošto se obično koristi kod hitnih intervenicija. Primera radi, od kako uputite poziv dežurnoj ekipi, majstori odmah kreću svojim specijalno opremljenim vozilom, sa svom opremom i alatima. Na vašoj adresi su obično za oko jedan sat, gde god da se nalazite na teritoriji grada. 

Ovde se ceni svaka sekunda, zbog toga ako voda izliva i curi, jednostavno ne može da se čeka, i svako odlaganje bi značilo stvaranje veće štete, u smislu plavljenja parketa, nameštaja, zidova... Zbog toga su  majstori na raspolaganju 24 časa dnevno, 365 dana u godini, bez obzira na praznike, vikende, godišnje odmore, doba dana... Poziv je moguće uputiti u sred noći, na primer, i to je sasvim normalna situacija za majstore, jer se nikada ne zna kada voda može da se izlije i da vam preti opasnost od poplave i ekstremne štete. 
fotografije
SNIMANJE KANALIZACIJE KAMEROM
SNIMANJE KANALIZACIJE KAMEROM