Snimanje kanalizacije kamerom

Kada dolazi do zapušenja, to se dešava unutar cevi, koje se nalaze iza zidova ili keramičkih pločica. Ono što je prvo potrebno da se uradi, to je da se tačno locira gde je do zagušenja došlo. Naime, voda izliva gde ona hoće, tj. čep može da bude na drugom mestu i to mesto treba pronaći. Ovo je često viđana situacija u stambenim zgradama koje su višespratne, tako da se mora raditi otpušavanje čitave vertikale. 

Kako se radi snimanje kanalizacije kamerom?

Kamere koje se koriste kod snimanja kanalizacije su veoma precizne, tako da mogu da snime i najmanje oštećenje na cevima. Ovo je vodoinstalaterima jako bitno, pošto na osnovu toga odlučuju da li cev da zamene sasvim novom, ili će biti dovoljno da se uradi sanacija, tj. popravka stare cevi.

Kamera će takođe pokazati i od čega je nastao čep, što je takođe bitna informacija. Ovim kamerama upravljaju iskusni vodoinstalateri, a kao rezultat svega jeste pravilno dijagnostikovan problem i donošenje ispravne odluke kako da se isti sanira. 

Snimanje kanalizacije kamerom – iskustva


Ovaj postupak je obično potreban kada je problem nešto većih razmera, pa se metoda koristi kako bi se iznašlo najbolje rešenje, pošto se obično koristi kod hitnih intervenicija. Primera radi, od kako uputite poziv dežurnoj ekipi, majstori odmah kreću svojim specijalno opremljenim vozilom, sa svom opremom i alatima. Na vašoj adresi su obično za oko jedan sat, gde god da se nalazite na teritoriji grada. 

Ovde se ceni svaka sekunda, zbog toga ako voda izliva i curi, jednostavno ne može da se čeka, i svako odlaganje bi značilo stvaranje veće štete, u smislu plavljenja parketa, nameštaja, zidova... Zbog toga su  majstori na raspolaganju 24 časa dnevno, 365 dana u godini, bez obzira na praznike, vikende, godišnje odmore, doba dana... Poziv je moguće uputiti u sred noći, na primer, i to je sasvim normalna situacija za majstore, jer se nikada ne zna kada voda može da se izlije i da vam preti opasnost od poplave i ekstremne štete. 

Snimanje kanalizacije kamerom Novi Beograd


Na Novom Beogradu se nalazi jako puno višespratnih zgrada i često se dešava da dolazi do zapušenja vertikala, kuhinjskih i kupatilskih. To bi značilo da se negde formirao čep i da je voda počela da izliva iz cevi, vlažeći zidove i plafone... Interesantno je da čep može da nastane na spratu  koji se nalazi iznad mesta gde preliva voda. Zbog toga je bitna usluga snimanja cevi kamerom.

Na ovaj način, majstori prikupljaju važne informacije o tome gde je čep tačno lociran, i od čega je sastavljen... Kamera će im reći i u kakvom su stanju cevi, te da li im je potrebna sanacija ili možda zamena jednog dela ili cevi u potpunosti.

Ekipe dolaze za najviše sat vremena od momenta kada prime vaš poziv, a vi se nemojte ustručavati da pozovete u bilo koje doba dana ili noći. Majstori rade bez obzira da li su u toku praznici, vikendi, godišnji odmori...


SNIMANJE KANALIZACIJE KAMEROM VOŽDOVAC

Oko kamere zaista može da vidi sve - čitavu unutrašnjost cevi, i da majstorima da informacije o tome da li se u njihovoj unutrašnjosti nalaze pukotine, rupice, naprsline, razna sitna oštećenja... Takođe, vodoinstalateri će znati da li su cevi ili njihovi delovi, natruli ili skroz truli, pa je potrebno da se zamene... Ukratko rečeno, snimanje kanalizacije kamerom je dijagnostička metoda, pa nakon toga majstori znaju kako je najbolje da postupe da bi otklonili kvar i osposobili cevi da neometano provode vodu. 
Kada se desi zapušenje, veoma je važno da svoj poziv uputite odmah, bez čekanja, a ekipa će biti na terenu za manje od sat vremena. Svoj dolazak ne naplaćuju, a cene su takođe veoma pristupačne, realne i prihvatljive za svakoga. Posebno je korisno da znate da se svaka usluga obavlja veoma temeljno, što znači da nakon toga dugo vremena nećete imati nikakvih problema sa oticanjem vode. 

SNIMANJE KANALIZACIJE KAMEROM SAVSKI VENAC

Nekada su vodoinstalateri obično pretpostavljali gde se nalazi formiran čep i odgušenja su radili pomoću ručnih sajli. Danas je tehnologija napredovala u svim segmentima života, pa tako i majstori koriste novu i modernu opremu za dijagnostiku kvarova i zagušenja. Primera radi, cevi se snimaju pomoću kamere, čije oštro oko je u stanju da vidi sve promene na unutrašnjim zidovima cevi. Tako majstori znaju da li postoje nataložene masnoće, da li ima rupica, pukotina, naprslina i svega drugog što bi moglo ometati normalan protok vode. 
Takođe, vidi se da li je cev trula ili natrula, ili je to slučaj samo sa nekim njenim delom. Zahvaljujući svemu tome, majstori donose odluku kako da postupe. Cenu za intervenciju ćete saznati odmah, nakon što se uspostavi dijagnostika i sagleda obim posla. Od ove cene se retko odstupa i to je obično u slučajevima kada se pojave radovi koje nije bilo moguće videti u startu. O svemu tome se obaveštavate na vreme i dajete dozvolu da se radovi nastave. 
fotografije
SNIMANJE KANALIZACIJE KAMEROM
SNIMANJE KANALIZACIJE KAMEROM
SNIMANJE KANALIZACIJE KAMEROM 1