Odgušenje slivnika 

Ako primetite da voda u slivniku otiče nešto sporije, onda je vrlo verovatno da je došlo do njegovog zagušenja. Nažalost, mnogi od nas ne paze dovoljno, te u odvode bacaju svašta, pa onda dođe do začepljenja slivnika, a što dalje izaziva brojne neprijatnosti svima koji u tom prostoru borave. 

Mnogo je, u principu nezgodnija situacija kada je odgušenje slivnika potrebno izvršiti u nekom višespratnom objektu, jer je tada i cena usluge viša, a potrebno je i više vremena da bi je vodoinstalateri izvršili. 

Odgušenje slivnika 

Brza reakcija majstora je izuzetno značajna u ovom slučaju, zato što na taj način mogu biti izbegnute buduće neprijatnosti. Naime, vrlo je važno da odgušenje slivnika bude na vreme izvršeno, odnosno ne dugo nakon što klijent primeti da je oticanje vode sporije, jer će na taj način majstori najpre uštedeti novac klijentu, a zatim i omogućiti da nastavi sa korišćenjem ili lavaboa ili kade, odnosno WC šolje, sudopere i ostalh elemenata. 

Potrebno je da zaposleni u konkretnom vodoinstalaterskog servisu, a pošto ih klijent bude kontaktirao, izađu na teren, te da prvo procene zbog čega je došlo do sporijeg oticanja vode u slivniku, odnosno do začepljenja. Kada to budu saznali, oni će i predočiti da li će odgušenje slivnika da izvrše ručno, odnosno uz korišćenje specijalne sajle ili će morati da koriste druge alate. 

Takođe, svi koji imaju navedeni problem u svom objektu bi morali da znaju i to da ima slučajeva kada odgušenje ne može biti tako lako izvršeno, jer je potrebno da prvo vodoinstalateri izvrše dijagnostičko snimanje cevi. Srećom, to se ređe događa, jer obično svaki majstor može prilično lako da otkrije gde je nastao problem i da ga vrlo brzo otkloni. 

Uzevši u obzir da skoro svaki takav servis vrši i hitne intervencije, to klijenti mogu kad god žele da ostvare kontakt, odnosno da zahtevaju izlazak majstora na teren čak i u toku vikenda, ali i noću ili za vreme bilo kog državnog praznika. Međutim, u tom slučaju će odgušenje slivnika biti naplaćeno prema ceni, koja je malo više od one, koju konkretni vodoinstalaterski servis primenjuje u toku uobičajenog radnog vremena, te se naravno podrazumeva da će svaki klijent o tome da bude informisan.
fotografije
Odgušenje slivnika
Odgušenje slivnika