Odgušenje slivnika 

Ako primetite da voda u slivniku otiče nešto sporije, onda je vrlo verovatno da je došlo do njegovog zagušenja. Nažalost, mnogi od nas ne paze dovoljno, te u odvode bacaju svašta, pa onda dođe do začepljenja slivnika, a što dalje izaziva brojne neprijatnosti svima koji u tom prostoru borave. 

Mnogo je, u principu nezgodnija situacija kada je odgušenje slivnika potrebno izvršiti u nekom višespratnom objektu, jer je tada i cena usluge viša, a potrebno je i više vremena da bi je vodoinstalateri izvršili. 

Odgušenje slivnika 

Brza reakcija majstora je izuzetno značajna u ovom slučaju, zato što na taj način mogu biti izbegnute buduće neprijatnosti. Naime, vrlo je važno da odgušenje slivnika bude na vreme izvršeno, odnosno ne dugo nakon što klijent primeti da je oticanje vode sporije, jer će na taj način majstori najpre uštedeti novac klijentu, a zatim i omogućiti da nastavi sa korišćenjem ili lavaboa ili kade, odnosno WC šolje, sudopere i ostalh elemenata. 

Potrebno je da zaposleni u konkretnom vodoinstalaterskog servisu, a pošto ih klijent bude kontaktirao, izađu na teren, te da prvo procene zbog čega je došlo do sporijeg oticanja vode u slivniku, odnosno do začepljenja. Kada to budu saznali, oni će i predočiti da li će odgušenje slivnika da izvrše ručno, odnosno uz korišćenje specijalne sajle ili će morati da koriste druge alate. 

Takođe, svi koji imaju navedeni problem u svom objektu bi morali da znaju i to da ima slučajeva kada odgušenje ne može biti tako lako izvršeno, jer je potrebno da prvo vodoinstalateri izvrše dijagnostičko snimanje cevi. Srećom, to se ređe događa, jer obično svaki majstor može prilično lako da otkrije gde je nastao problem i da ga vrlo brzo otkloni. 

Uzevši u obzir da skoro svaki takav servis vrši i hitne intervencije, to klijenti mogu kad god žele da ostvare kontakt, odnosno da zahtevaju izlazak majstora na teren čak i u toku vikenda, ali i noću ili za vreme bilo kog državnog praznika. Međutim, u tom slučaju će odgušenje slivnika biti naplaćeno prema ceni, koja je malo više od one, koju konkretni vodoinstalaterski servis primenjuje u toku uobičajenog radnog vremena, te se naravno podrazumeva da će svaki klijent o tome da bude informisan.

Odgušenje slivnika Novi Beograd


U cevi često dospeva ono što ne bi trebalo, tj. strani predmeti i masnoće. Na taj način dolazi do zapušenja, pa voda ne može da protiče normalno. Tada se dešavaju razni izlivi, sanitarije postaju nefunkcionalne...

U takvim situacijama, najvažnija je brzina reakcije. Što pre pozovete ekipu vodoinstalatera, to ćete smanjiti mogućnost da dođe do veće štete. Majstori su dostupni tokom svih 24 časa, i preko čitave godine. Za njih ne postoje neradni dani, praznici, vikendi, godišnji odmori... Svoj poziv uputite u bilo koje doba dana ili noći, i na vašoj adresi će biti ekipa za manje od sat vremena.

Dolaze u specijalno opremljenom vozilu, sa svim potrebnim alatima, i najsavremenijom i najmodernijom opremom. Problem odgušenja slivnika rešavaju veoma brzo. Dobra preporuka jeste da povremeno pozovete majstore i samo preventivno, da provere u kakvom su stanju vaši odvodi, tako da ni ne morte da dođete u situaciju da vam je neophodna hitna intervencija. 


ODGUŠENJE SLIVNIKA VOŽDOVAC

Da bi voda proticala normalno, sve cevi koje čine jednu kanalizacionu mrežu, moraju da budu čiste i prohodne. Pored toga, ne smeju da budu natrule, trule niti oštećene na bilo koji drugi način. Kada se zapuše slivnici, voda će početi da se izliva, praveći štetu u domaćinstvu ili u poslovnom prostoru. Zbog toga je neophodna hitna intervencija vodoinstalatera. Kada pozovete majstore, oni će za manje od sat vremena biti na vašoj adresi, pri čemu taj dolazak ne naplaćuju. Cene usluga su veoma prihvatljive i realne, tako da svako može da ih priušti. Vrlo je korisno da znate da su majstori dostupni u bilo koje doba dana ili noći, tokom vikenda, praznika i godišnjih odmora. Koriste modernu opremu, savremene alate, a svoje znanje svakoga dana nadograđuju prateći nove trendove. 
Dobar savet koji daju majstori jeste da se slivnici proveravaju s vremena na vreme, baš iz razloga da do njihovog zapušenja ne bi ni došlo, a tada i ta intervencija košta još manje. 

ODGUŠENJE SLIVNIKA SAVSKI VENAC

Slivnici moraju da budu prohodni, jer u suprotnom slučaju, voda neće moći da protiče normalno. Kada voda ima zastoj, da to tako nazovemo, onda dolazi do izlivanja, a svako izlivanje vode znači određenu štetu. Šteta može da se ogleda u ovlaženim zidovima i plafonu, a u težim slučajevima, moguće je da dođe i do poplave. Majstori savetuju da čišćenje slivnika radite preventivno, i da ne čekate da dođe do toga da se oni zapuše. Ovo je korisno iz više razloga, a prvi je da nećete biti u situaciji da plaćate hitnu intervenciju koja ima višu cenu od redovne, i još bitnije, izbeći ćete moguće rizike koje sa sobom nosi zapušen slivnik.
Cene su uvek realne i prihvatljive, a dolazak ekipe je za sat vremena od momenta kada ste uputili poziv. Koliko treba da platite, saznaćete tek kad majstori pogledaju šta sve treba da se odradi, kako bi vam dali tačnu informaciju. Dolazak ekipe na lice mesta se ne naplaćuje, već samo pružena usluga i potrošen materijal. 
fotografije
Odgušenje slivnika
Odgušenje slivnika