Otpušavanje odvoda 

U stambenom ili poslovnom prostoru, odnosno u bilo kojoj fabrici ili u zdravstvenom, te smeštajnom, kao i ugostiteljskom objektu, ali i uopšteno u bilo kom drugom, najčešće dolazi do začepljenja odvoda u kuhinjama ili kupatilima. Tada je potrebno da bude izvršeno otpušavanje odvoda, a od strane stručnih lica koje svaki vodoinstalaterski servis zapošljava. 

Otpušavanje odvoda 

Klijenti moraju znati da vodoinstalaterski servisi vrše odgušenje odvoda po njihovom zahtevu ne samo u toku radnog vremena određenog vodoinstalaterskog servisa, nego i van njega, uzevši u obzir da po zahtevu vodoinstalateri mogu da izvrše i hitne intervencije. Tada je važno da klijent prvo putem navedenog telefona kontaktira jedan od brojnih servisa, te da precizno objasni u čemu je problem, kako bi majstori mogli da ga informišu o terminu, kada će izaći na teren. Razlog za to jeste što vodoinstalater prvo mora biti upoznat sa stanjem kanalizacionog sistema u bilo kom objektu, jer će na osnovu toga on proceniti da li je bolje otpušavanje odvoda izvršiti ručno ili mašinski, što će svakako uticati na formiranje ponude.

U slučaju da je začepljenje bliže samom vrhu odvoda, odnosno da se radi o nešto manjem zaprljanu, dovoljno je da vodoinstalateri koriste sajle i da na taj način pročiste odvod. 

Međutim, ako se radi o posebno zapuštenom kanalizacionom sistemu, te o mnogo većem nivou zaprljana, biće neophodno da bude izvršeno mašinsko odgušenje odvoda, kada se koriste namenska vozila, a ta usluga se vrši pod pritiskom. 

Hitne intervencije će biti naplaćene po višem cenovniku, koji je jasno naveden u okviru svakog servisa, a vlasnici, odnosno nadležna lica u određenom prostoru će sa tim svakako na vreme da budu upoznata. 

U principu, svaki vodoinstalaterski servis, odnosno profesionalni vodoinstalater daje klijentima i garancije na izvršene radove. Takođe će i majstori dati sve savete, koji su vezani za pravilno održavanje odvoda, kako u kuhinjama, tako i kupatilima, a kako bi na taj način sprečili da ponovo dođe do začepljenja.

Nekad se može dogoditi za otpušavanje odvoda ne može da bude izvršeno sve dok majstori ne izvrše i snimanje kanalizacionog sistema. Naime, ako se radi o posebno oštećenim cevima, koje su pritom vrlo nepristupačne, vodoinstalateri će biti prinuđeni da pristupe izvršenju ove usluge, kako bi na osnovu snimka dobili sve neophodne informacije. Upravo tako će oni i moći da procene da li je bolje odgušenje odvoda izvršiti ručno ili mašinski, pa će tako i izraditi ponudu.

Otpušavanje odvoda Novi Beograd


Tempo savremenog života je jako brz, pa često ne vodimo računa gde ćemo baciti neke otpatke ili prosuti masnoće nakon kuvanja ručka, na primer. Tako domaćice sipaju ulje u odvod sudopere ili prosipaju mnogo toga u wc šolju, računajući da će ona sve proterati dalje. Međutim, nije uvek tako, i dešavaju se zapušenja.

Zapušenje odvoda bilo koje sanitarije se smatra hitnom intervencijom, zato što u najgorem slučaju, može da dođe do poplave. Poplava znači da će stradati veći deo vašeg domaćinstva, i to podovi, zidovi, nameštaj... Zato je najvažnije da na vreme pozovete ekipu vodoinstalatera da izađe na teren i da reši problem. Dobro je i korisno znati, da su majstori dostupni u bilo kom trenutku, tokom čitavih 365 dana u godini i uvek mogu da reaguju.

Imaju savremenu opremu, kao što su kamere za snimanje cevi i oprema za mašinsko odgušenje kanalizacije. Cene su prihvatljive i realne. 


OTPUŠAVANJE ODVODA VOŽDOVAC

Odvod ima svaka sanitarija - lavabo, wc šolja, sudopera, bide, kada, tuš kabina... Uz pomoć odvoda, kao što sama reč kaže, voda se odvodi dalje u kanalizaciju. Kada se ovi odvodi zapuše, usled stvaranja čepa, jasno je da će voda biti blokirana, tj. izlivaće se natrag, plaveći prostoriju u kojoj se sanitarija nalazi. Što pre uputite poziv dežurnim majstorima, to ćete biti mirniji i sigurniji da do veće štete neće ni doći, jer će oni rešiti sve na najbolji način. Sa sobom nose savremenu opremu i moderne alate, a poseduju i visoko znanje i stručnost, kao i višegodišnje iskustvo. Svoje znanje svakoga dana usavršavaju prateći nove trendove. Odvodi se otpušavaju korišćenjem sajli koje su mašinske, rade na struju i imaju rotirajuće glave koje čiste sve što im se nađe na putu - sve fizičke prepreke, nečistoće, prljavštine, masnoće... Tako cevi ostaju čiste i ponovo je moguće da voda protiče normalno kroz njih.

OTPUŠAVANJE ODVODA SAVSKI VENAC

Vaš lavabo je povezan na odvod, kao i vaša wc šolja, sudopera, kada, bide... Dakle, svaka sanitarija putem odvoda provodi vodu dalje u kanalizacione cevi koje čine kanalizacionu mrežu. Da bi sve funkcionisalo kako treba, odvodi moraju da budu čisti. Tome najviše doprinosimo mi sami, i to svojim navikama. Na primer, neki ljudi imaju običaj da bacaju masnoće i ostatke hrane u sudoperu ili u wc šolju, što neminovno vodi ka tome da se ti odvodi zapuše i da sanitarija bude nefunkcionalna. 
Ukoliko imate problem sa zapušenim odvodima, u svakom trenutku je moguće uputiti poziv ekipi koja radi otpušavanje kanalizacije. Majstori će doći na vašu adresu u roku od sat vremena, ako živite na teritoriji Beograda. Ovaj svoj dolazak oni vam neće naplatiti, već samo uslugu koju pruže i materijal koji tom prilikom potroše. Cene su vrlo realne i svima prihvatljive, pošto odvodi moraju da funkcionišu besprekorno kako bismo imali normalan svakodnevni život. 


fotografije
Otpušavanje odvoda
Otpušavanje odvoda