Otpušavanje odvoda 

U stambenom ili poslovnom prostoru, odnosno u bilo kojoj fabrici ili u zdravstvenom, te smeštajnom, kao i ugostiteljskom objektu, ali i uopšteno u bilo kom drugom, najčešće dolazi do začepljenja odvoda u kuhinjama ili kupatilima. Tada je potrebno da bude izvršeno otpušavanje odvoda, a od strane stručnih lica koje svaki vodoinstalaterski servis zapošljava. 

Otpušavanje odvoda 

Klijenti moraju znati da vodoinstalaterski servisi vrše odgušenje odvoda po njihovom zahtevu ne samo u toku radnog vremena određenog vodoinstalaterskog servisa, nego i van njega, uzevši u obzir da po zahtevu vodoinstalateri mogu da izvrše i hitne intervencije. Tada je važno da klijent prvo putem navedenog telefona kontaktira jedan od brojnih servisa, te da precizno objasni u čemu je problem, kako bi majstori mogli da ga informišu o terminu, kada će izaći na teren. Razlog za to jeste što vodoinstalater prvo mora biti upoznat sa stanjem kanalizacionog sistema u bilo kom objektu, jer će na osnovu toga on proceniti da li je bolje otpušavanje odvoda izvršiti ručno ili mašinski, što će svakako uticati na formiranje ponude.

U slučaju da je začepljenje bliže samom vrhu odvoda, odnosno da se radi o nešto manjem zaprljanu, dovoljno je da vodoinstalateri koriste sajle i da na taj način pročiste odvod. 

Međutim, ako se radi o posebno zapuštenom kanalizacionom sistemu, te o mnogo većem nivou zaprljana, biće neophodno da bude izvršeno mašinsko odgušenje odvoda, kada se koriste namenska vozila, a ta usluga se vrši pod pritiskom. 

Hitne intervencije će biti naplaćene po višem cenovniku, koji je jasno naveden u okviru svakog servisa, a vlasnici, odnosno nadležna lica u određenom prostoru će sa tim svakako na vreme da budu upoznata. 

U principu, svaki vodoinstalaterski servis, odnosno profesionalni vodoinstalater daje klijentima i garancije na izvršene radove. Takođe će i majstori dati sve savete, koji su vezani za pravilno održavanje odvoda, kako u kuhinjama, tako i kupatilima, a kako bi na taj način sprečili da ponovo dođe do začepljenja.

Nekad se može dogoditi za otpušavanje odvoda ne može da bude izvršeno sve dok majstori ne izvrše i snimanje kanalizacionog sistema. Naime, ako se radi o posebno oštećenim cevima, koje su pritom vrlo nepristupačne, vodoinstalateri će biti prinuđeni da pristupe izvršenju ove usluge, kako bi na osnovu snimka dobili sve neophodne informacije. Upravo tako će oni i moći da procene da li je bolje odgušenje odvoda izvršiti ručno ili mašinski, pa će tako i izraditi ponudu.
fotografije
Otpušavanje odvoda
Otpušavanje odvoda