Ovaj sajt koristi kolačiće radi boljeg iskustva posetilaca. Korišćenjem sajta smatramo da ste saglasni sa našom politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića


Vodoinstalaterski servis Protok

  • 063/262 242
  • 011/26 44 444
  • Beograd
  • Ocena: 3.8/10

Imate hitan problem sa vodovodnim ili strujnim instalacijama?
Pozovite me i dolazim odmah na Vašu adresu.

Ugradnja kade 


Najčešće se praktikuje da ugradnja kade bude izvršena u novom stambenom prostoru, mada se neretko događa i da vlasnik prostora vrši njegovo renoviranje, pa samim tim i da odluči tuš kabinu da zameni kadom, odnosno da umesto prethodne ugradi novu kadu. 
Svakako se ne preporučuje igrati se sa takvim stvarima, te pokušavati samostalno, već se uvek savetuje da profesionalan vodoinstalaterski servis pošalje svog majstora na adresu, kako bi kadu u određenom prostoru ugradio, te da ne bi bilo kasnije poteškoća u njenom korišćenju 

Da li je komplikovana ugradnja kade?

Ukoliko stručnjak koji ima dovoljno znanja i iskustva bude angažovan, ugradnja kade ne bi trebalo da bude nimalo komplikovana, a ujedno vlasnik tog prostora neće imati nikakvog razloga za brigu. 
Izuzetno je značajno da klijent zatraži savet od odabranog vodoinstalatera, a vezano za dimenzije kade, odnosno za materijal od koga bi ona trebalo da bude izrađena. Upravo iz tog razloga će odabrani vodoinstalaterski servis poslati svog majstora na adresu klijenta, kako bi procenio konkretni prostor, te mu preporučio kakvu kadu je najbolje da odabere. Naravno da će mu tada dati i informacije o tome šta je potrebno od dodatnog materijala on da pripremi, ali će ga uputiti i u to da li je bolje da izabere kadu izrađenu od keramike ili emajla, odnosno od nekog drugog materijala. 
Osim standardnih, ovi majstori mogu izvršiti ugradnju i hidromasažnih kada, ali je vrlo važno da tada budu ispoštovana pravila, kako bi bez ikakvih smetnji protekla ugradnja kade. Prvenstveno se misli na to da moraju biti proverene instalacije, o čemu će se pobrinuti angažovani vodoinstalater. 

Koliko traje ugradnja kade?


Svakako da će u skladu sa zahtevima klijenata, odnosno konkretnog prostora vodoinstalater proceniti koliko bi trebalo da traje ugradnja kade. A o svemu tome će i informisati vlasnika prostora, kako bi mogli precizno da definišu termin. 
Vrlo je važno i da klijent pripremi neophodni dodatni materijal, o čemu će dobiti precizne informacije prethodno od samog vodoinstalatera. 

Koliko se naplaćuje ugradnja kade?


Naravno da cene variraju, jer mnoge stvari utiču na to koliko će koštati ugradnja kade. Prvenstveno zavisi od toga da li je u pitanju standardna kada ili tuš kabina, odnosno hidromasažna kada ili kada sa nogarima. Kada bude izvršio procenu, vodoinstalater će svakako informisati klijenta i o ceni usluge. 
A ono što mi možemo ovom prilikom navesti jesu uopštene informacije, a to je da se cene ugradnje kada, odnosno tuš kabina kreću od oko 3 000, pa do 5 000 RSD i više.

Ugradnja kade Beograd

Savremeni stambeni objekti su tako uređeni da većina njih u kupatilima ima tuš kabine. Međutim, uprkos mišljenju koje je zastupljeno, ugradnja kade ne predstavlja nikakav problem profesionalnim vodoinstalaterima.
Naravno da je jedan od bitnih razloga zbog kojih mnogi radije biraju tuš kabinu, a ne kadu manjak prostora, zato što je poznato da kada zauzima mnogo više mesta, nego tuš kabina prosečnih dimenzija. 

Najvažnije je da vlasnik određenog prostora dobro premeri kupatilo, kako bi ugradnja kade i ostalih sanitarnih elemenata protekla bez ikakvih smetnji. A samim tim što u ponudi postoje kade različitih dimenzija, to se one lako mogu uklopiti u bilo koji prostor. 

Nakon što premeri celokupno kupatilo, te odabere kadu koja mu se dopada, klijent bi trebalo da kontaktira odabrani vodoinstalaterski servis. Naime, neophodno je da se on direktno sa zaposlenima u tom servisu dogovori oko termina kada će oni moći da izvrše zahtevanu uslugu. 

S obzirom na to da ugradnja kade ne može biti naročito brzo izvršena, neophodno je da klijent obezbedi sve uslove majstorima za rad. 

Uopšteno govoreći, celokupan postupak je mnogo brži i ujedno jednostavniji ako je u pitanju objekat koji je u izgradnji, jer tada izvođač radova ima obavezu da usaglasi sve majstore koji su angažovani. 

Mada i prilikom postupka renoviranja kupatila u različitim objektima, ugradnja kade mora biti usklađena sa ostalim radovima. Baš iz tog razloga je od izuzetnog značaja za uspešnost radova da klijent precizno definiše sa svim majstorima, koji će biti angažovani u toku postupka renoviranja kupatila kako će teći radovi. 

Ako bude bilo potrebno, ugradnja kade će uključiti i njeno podziđivanje, što opet sve isključivo zavisi od zahteva, koje ima vlasnik prostora, a koje će definisati sa majstorima. 

U većini slučajeva klijenti samostalno biraju koju će kadu ugraditi, a opet sve u dogovoru sa vodoinstalaterima. Naime, vrlo je važno da dobro bude procenjen celokupan prostor i veličina kade, kako bi taj postupak protekao bez ikakvih teškoća. 

Ističemo da vodoinstalaterski servisi rade svakog dana u toku sedmice, kao i u dane vikenda, a po potrebi bilo koju uslugu osim navedene mogu izvršiti i van radnog vremena, odnosno tokom noći ili u toku bilo kog državnog praznika. 

Naravno da garancije ima svaki klijent, u čijem prostoru će biti izvršena ugradnja kade, a dodatno će biti informisan od strane majstora o neophodnim detaljima.

Ugradnja kade Novi Beograd

Kada je jedno mesto u našem kupatilu u kome volimo da se u potpunosti relaksiramo, oslobodimo nagomilanog stresa, i da uživamo u mirisnim kupkama... Zbog toga je svakome od nas izuzetno važno da ima kadu koja je i hidromasažna, tako da mlazevi tople vode masiraju telo. Za kakav god model kade da se odlučite, majstori će doći na vašu adresu i montirati je u najkraćem roku.

Pre nego što se postavi nova kada, neophodno je ukloniti staru, i to se obavlja na taj način da se ne oštete podne i zidne pločice, itd. Nakon što se kada poveže na odvod, proveri se kako funkcioniše.

Cena za ovu uslugu će vam biti saopštena u startu, tako da nema skrivenih troškova niti neprijatnih iznenađenja. Inače, sve cene su realne i prihvatljive za svakoga. 


UGRADNJA KADE VOŽDOVAC

Kada je neophodna u svakom kupatilu, s tim što danas mnoga domaćinstva zamenjuju ovu sanitariju ugradnjom tuš kabine. Ipak, svi ćemo se složiti da nije isto opuštati se u penušavoj kupki i na brzinu se istuširati u tuš kabini. Sve ima svoje prednosti i mane, i naša je preporuka, da ako možete, ugradite i jedno i drugo. Kada je o ugradnji kade reč, onda bi taj posao trebalo da se prepusti stručnim licima. Jer, samo kada se obavi profesionalna ugradnja, vi možete da budete sigurni da kada nigde neće da curi, da će normalno da odvodi vodu i slično.
Majstori koji rade ugradnju kade su sa višegodišnjim iskustvom i za njih taj posao predstavlja rutinski zadatak. Cenu ćete znati odmah na startu, tako da neće biti nikakvih neprijatnih iznenađenja. Ako se pojave radovi koji moraju da budu odrađeni naknadno, o tome ćete biti obavešteni na vreme i daćete svoju saglasnost za nastavak ugradnje. 

UGRADNJA KADE SAVSKI VENAC

Kadu koristimo mnogo puta u toku jednog dana, pa je potrebno da njeni odvodi budu čisti, bez čepova i masnoća. Kada se radi o ugradnji kade, ovo je posao za majstore vodoinstalatere, koji će posao obaviti prema pravilima struke. Ovim želimo da kažemo da je veoma nezahvalno da se sami latite tog zadatka, i to iz više razloga. Prvi razlog je što vi ne posedujete znanje ni iskustvo koje imaju majstori, a takođe, nemate ni opremu ni profesionalni alat. Osim toga, u toku bilo kakvog posla, posebno onih koji su vezani sa vodom ili strujom, zna da dođe do nekih nepredviđenih situacija. Tada običan čovek ne zna kako da se snađe, jer u toj situaciji nikada pre nije bio, dok je to za majstore lak problem, pošto oni svakoga dana imaju slične intervencije. 
Najbolja preporuka je da sebi uštedite vreme i novac, tako što ćete angažovati stručna lica, pa će posao odmah biti obavljen kako treba i neće se ništa raditi dva puta, što bi automatski značilo i dvostruki trošak. 

UGRADNJA KADE DORĆOL

Bez kade bi svakodnevan život bio skoro nezamisliv, i koristimo je mnogo puta tokom dana, posebno u letnjem i toplijem periodu godišnje. Ipak, u nekom trenutku ćemo poželeti da staru i dotrajalu kadu zamenimo novom, koja će biti estetski dopadljivija, funkcionalnija i slično. Ugradnju ovakve sanitarije bi trebalo prepustiti isključivo profesionalnim licima, koji će taj posao da urade prema svim pravilima struke. Nemojte sami da pokušavate da ugrađujete kadu, čak i ako ste to nekada radili, i ukoliko posedujete i alat i dobru volju. Jednostavno, vi niste majstori i vodite računa da mnogo stvari može poći kako ne treba, a onda ćete svakako opet biti primorani da pozovete ekipu stručnih majstora koji će odrađivati korekcije. Na ovaj način se jedan te isti posao radi dva puta, a to niko ne želi, jer često predstavlja dvostruki trošak, gubljenje vremena i živaca. Zbog toga je vaša prava odluka da pozovete ekipu, onda kada nova kada stigne na vašu adresu i bude spremna da se montira. 

UGRADNJA KADE STARI GRAD

Tuš kabina nam služi onda kada želimo da se brzinski osvežimo, dok je kada rezervisana za duža opuštanja i relaksiranja nakon napornog radnog dana. Kade mogu da traju jako dugo, posebno ako se pravilno održavaju, a pod tim mislimo na profesionalno čišćenje odvoda i slično. Ipak, u nekom trenutku ćete poželeti da staru kadu zamenite novom. Na ovaj način ćete značajno osvežiti prostor, u smislu što ćete uneti novu sanitariju, koja će biti drugačijeg oblika i dizajna od one koju ste koristili možda i preko jedne decenije. Ugradnja kade je posao koji bi trebalo da bude prepušten profesionalcima, jer samo ćete na taj način biti sigurni da je to odrađeno po pravilima struke, da će kada biti dobro povezana na odvod, da nigde neće cureti i slično. Sa vodom se nikada ne zna, ona uvek nađe svoj put, tako da je potrebno biti pažljiv, a pre svega veoma iskusan i stručan. Ako odaberete naše majstore, ni u kom slučaju nećete pogrešiti, a još ćete se i prijatno iznenaditi, zbog toga što oni dolazak na teren ne naplaćuju, već samo izvršenu uslugu. 

UGRADNJA KADE VRAČAR

Neko više voli kadu, a neko tuš kabinu. Najbolje bi bilo da u svom domu imate obe ove sanitarije, zbog toga što ponekad želimo da se dugo relaksiramo u toploj vodi, a nekada nam godi brzinsko tuširanje, koje pre svega, štedi naše vreme i vraća nam energiju. Ako ste se odlučili da kupite kadu, onda vam je potrebno da se obavi profesionalna montaža. Montirati kadu uopšte nije lako, iz razloga što sve treba podesiti i povezati na odvode pravilno. Laicima to deluje jednostavno, ali kada se prihvate ovakvog posla, vrlo brzo shvate da ne mogu bez profesionalaca. Tada se dvostruko troši vreme, jer majstori dolaze da odrade korekcije. Usled svega, novac trošite dva puta, jer se ponekad događa da se neki deo ošteti, pa mora da se kupi novi. Ne bi trebalo posebno naglašavati da vam nijedan prodavac neće priznati štetu koja je nastala usled nestručne montaže sanitarije. 

UGRADNJA KADE PALILULA

Tuš kabine su idealne kada želimo da se osvežimo za pet minuta i da onda odjurimo na fakultet, u školu, na posao, ili na večernji sastanak. Međutim, kada predstavlja pravo uživanje, kada želimo da se sebi posvetimo duže vremena, na primer, pola sata i više. Zbog toga svako od nas želi da ima kadu koja će biti maksimalno funkcionalna, pa često biramo modele koji imaju masažere, tj. voda nas masira svojim mlazevima različite jačine i slično. Da bismo uživali baš onako kako smo i zamislili, potrebno je da nam majstori koji su stručni, ugrade kadu. Pre toga, uvek se radi demontaža stare sanitarije. Čak i pomeranje stare kade, zna da bude posao za koji je potrebno znanje, jer sve treba da se uradi po pravilima struke, kako se ništa ne bi oštetilo. Poslednje što želite jeste da ugradnju kade radite sami i da tom prilikom oštetite podne pločice, ili još gore, novu kadu koju ste tek kupili. Zbog toga je vaša najbolja odluka da pozovete naše ekipe i da sve dogovorite. 

UGRADNJA KADE ZEMUN

Kada je pravi melem za umornog čoveka kada dođe sa posla i želi da se relaksira. Da bismo u potpunosti uživali, biće nam potrebni  hidromasažeri, koje imaju moderni modeli kada, da nam nežno masiraju telo toplim mlazevima vode. Izbor adekvatne kade često zna da bude baš slatka muka, jer ćete se teško odlučiti između mnogo modela koji imaju razne funkcije. Ipak, kada odluka konačno padne i kada stigne na vašu adresu, tada je potrebno da se ona ugradi. Ova ugradnja mora da bude profesionalna, i po pravilima struke. Nemojte sami da pokušavate da montirate kadu, jer vam se to čini kao lak zadatak, pošto ćete naići na niz problema koje nećete umeti sami da rešite i na kraju ćete ipak biti primorani da zovete majstore da odrade korekcije, zbog toga što kada negde curi, nije dobro iznivelisana, nije pravilno povezana i slično. Nemojte da štedite na ugradnji, kada ste već platili određenu svotu novca za model kade koji ste želeli. fotografije
Ugradnja kade
Ugradnja kade
Ugradnja kade 1
Ugradnja kade 2
Ugradnja kade 3