Ovaj sajt koristi kolačiće radi boljeg iskustva posetilaca. Korišćenjem sajta smatramo da ste saglasni sa našom politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića


Vodoinstalater Mića Muf

  • 063/262 242
  • 011/21 81 000
  • Beograd
  • Ocena: 4.9/53

Imate hitan problem sa vodovodnim ili strujnim instalacijama?
Pozovite me i dolazim odmah na Vašu adresu.

Snimanje kanalizacije

Da biste bili rasterećeni bilo kakve brige oko zapušenja vertikalnih ili horizontalnih kanalizacionih cevi, odnosno da biste znali o čemu treba da vodite računa da ne bi došlo do zapušenja slivnika, sudopere, kade ili lavaboa, potrebno je da uložite svega nekoliko hiljada dinara i to u preventivno snimanje kanalizacije mikrokamerom. Na taj način ćete dobiti sve neophodne informacije o potencijalnim problemima, te ćete moći na vreme i da ih rešite, kako ne biste došli u situaciju da morate mnogo više novca da izdvojite za odgušenje kanalizacije.

Snimanje kanalizacije kamerom

Pored toga što se u ponudi nalazi preventivno, snimanje kanalizacije kamerom može biti izvršeno i zarad dijagnostikovanja problema u funkcionisanju kanalizacionog sistema određenog objekta, koji se već javio i koji ometa funkcionisanje stanara. 
Takođe se i takozvano kontrolno snimanje nalazi u ponudi, jer je potrebno svakako proveriti stanje kanalizacionih cevi sa vremena na vreme.

Čemu služi snimanje kanalizacije?

Možda vas zanima i to čemu tačno služi snimanje kanalizacije mikrokamerom, pa će vam majstori koji se time bave sasvim sigurno odgovoriti da je poželjno upravo tu uslugu koristiti, kako bi se na taj način predupredili svi eventualni problemi. Naime, kada stručnjaci izvrše snimanje cevi, a koje mogu biti promera do čak 2 000 milimetara, vlasnici objekata će dobiti sve informacije o tome gde je problem u tom trenutku, odnosno o čemu bi trebalo da vode računa u budućnosti, kako ne bi došlo ni do kakvih problema u radu tih sistema. 
Svakako će dobiti na CD - u snimak cevi, a majstori će im objasniti u čemu je problem i koliko će koštati usluga njegovog rešavanja i otklanjanja. 
Velike su prednosti koje snimanje kanalizacije mikro kamerama ima, jer se na taj način pomaže vlasnicima objekata da uštede dodatna novčana sredstva.

Koliko košta snimanje kanalizacije kamerom?


Mnogi misle da je snimanje kanalizacije mikrokamerom izuzetno skupa usluga, ali to ipak nije tako u praksi. 
U zavisnosti od toga o koliko dugom kanalizacionom sistemu se radi, cene se kreću od 5 do 10 000 dinara, ali one naravno mogu varirati, te biti i više od navedenog. 
Svakako da na cenu ove usluge utiče i to da li je u pitanju preventivno, odnosno kontrolno snimanje ili dijagnostičko snimanje kanalizacije kamerom, ali i to kolika je dužina čitavog sistema koji treba tom prilikom snimiti.

Snimanje kanalizacije Novi Beograd

Svaka kanalizaciona mreža se sastoji od mnoštva cevi koje su povezane u jednu celinu, a svrha im je da provode vodu. Međutim, ponekad se dešava da se u cevima stvaraju čepovi, tj. da je onemogućeno da voda teče normalno, pa se onda dešavaju izlivi.

U tim slučajevima je potrebno da se cevi snime uz pomoć kamere. Ovo je jedna relativno nova tehnika koja se učestalo primenjuje, iz razloga visoke efikasnosti. Naime, oštro oko kamere omogućava majstorima da vide i najsitnija oštećenja na cevima, kao i to gde je lociran čep, od čega je on sastavljen, te da li se nalazi masnoća na zidovima cevi i slično.

Majstori će takođe znati da li je cev natrula, te da li je neophodno da se menja deo cevi, cela cev ili će biti dovoljno da se obavi sanacija. 


SNIMANJE KANALIZACIJE VOŽDOVAC

Snimanje kanalizacije je jedna relativno nova usluga i ona se radi uz pomoć kamere. Do skoro je bilo nezamislivo da je izvodljivo da se vidi unutrašnjost cevi, te da se na taj način dođe do informacija gde se nalazi neki čep, od čega je on sastavljen i slično. Takođe, moguće je da se snimi i u kakvom su stanju cevi, da li postoje neke pukotine, naprsline, oštećenja... Na osnovu svega što su videli, vodoinstalateri donose odluku da li će menjati celu cev ili samo deo cevi ako je natrula. Takođe, može da se dogodi da se cev ni ne menja, već da se samo uradi saniranje oštećenja. Pored toga, ako je došlo do stvaranja čepa, on će biti razbijen i to se radi mašinskim putem, uz pomoć sajli, koje imaju rotirajuće glave. Rade na struju, i prodiru duboko kroz cevi, tako što guraju napred sve fizičke prepreke, masnoće i slično. Na taj način ponovo čine cevi prohodnima. 

SNIMANJE KANALIZACIJE SAVSKI VENAC

Snimanje kanalizacije ima mnogo prednosti jer majstorima pruža uvid u to kakvo je stanje vaše kanalizacione mreže. Pre svega, kada se kamera uvede u cevi, moguće je videti da li su one zdrave, tj. da li su natrule ili trule. U tim situacijama, vodoinstalateri će doneti odluku da menjaju deo cevi ili možda čak i celu cev ili više njih. Pored toga, nekada se radi saniranje, tj. popravka, recimo, ako postoje neke rupice, pukotine, naprsline... Šta će tačno da bude urađeno, zavisi od procene majstora kada budu videli slike koje je uradila kamera. Pored navedenog, snimanje kanalizacije se često radi kada je  potrebno otpušavanje, a razlog je što kamera snima čepove i fizičke prepreke, čak može da ukaže i od čega su sastavljene, i pokazuje da li se na zidovima cevi nalaze nataložene masnoće. Sve ove informacije koje se prikupljaju snimanjem, olakšavaju odluku majstora o tome na koji način će najefikasnije rešiti neki problem, tako da to i vas manje košta. Dolazak ekipe se ne naplaćuje. 

SNIMANJE KANALIZACIJE DORĆOL

Nekada se kanalizacija nije snimala, zbog toga što nisu postojale kamere koje rade taj posao. I stoga se nije moglo znati kakve su cevi iznutra, da li su natrule, trule, cele ili jednim svojim delom... Nije se moglo videti da li na zidovoma cevi ima nagomilanih masnića, kao ni da li postoje čepovi u cevima, od čega su oni sastavljeni, gde se nalaze... U cevima mogu da postoje rupice, naprsline, pukotine... Potrebno je doneti pravu odluku da li će te cevi da budu menjane u celosti, ili samo neki njihovi delovi. Nekada se ništa ne mora menjati, već se samo radi sanacija, tj. popravka. Pošto vidimo da je ovo jedan relativno kompleksan zadatak, njegovu dijagnostiku umnogome olakšava mogućnost snimanja kanalizacije, ili snimanja cevi uz pomoć kamere. Oko kamere može da vidi sve što smo iznad napomenuli, tako da se donosi prava odluka šta bi trebalo da se uradi. Cena usluge snimanja kanalizacije uz pomoć kamere je vrlo prihvatljiva i realna. 

SNIMANJE KANALIZACIJE STARI GRAD

Snimanje kanalizacije uz pomoć savremenih kamera je jedna relativno nova metoda koja se sve češće koristi u praksi. Razlozi su jednostavni - ovo je najbolji način da se postavi pravilna dijagnostika i da majstori odluče kako je najefikasnije da reše problem. Kamera koja se uvodi u cevi može da snimi sve što se u njima nalazi. Primera radi, oko kamere će videti sve sitne rupice, najmanja oštećenja, pukotine, naprsline, te da li su neki delovi cevi truli ili natruli... Ako se u cevima formirao čep, moguće je saznati gde je lociran i čak se vidi i od čega je sastavljen. Sve to značajno olakšava posao ekipi koja rešava zapušenje kanalizacije, ili treba da zameni cev koja curi ili je pukla. Cenu usluge snimanja kanalizacije ćete saznati u samom startu kada pozovete majstore da izađu na teren. Cena neće biti menjana, osim u slučajevima kada se jave dodatni radovi koji nisu mogli da budu predviđeni, ali o tome ćete biti obavešteni na vreme. Sve cene su veoma realne i prihvatljive. 


fotografije
Snimanje kanalizacije
Snimanje kanalizacije
Snimanje kanalizacije 1
Snimanje kanalizacije 2
Snimanje kanalizacije 3