Ovaj sajt koristi kolačiće radi boljeg iskustva posetilaca. Korišćenjem sajta smatramo da ste saglasni sa našom politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića


Vodoinstalaterski servis Protok

  • 063/262 242
  • 011/26 44 444
  • Beograd
  • Ocena: 3.8/10

Imate hitan problem sa vodovodnim ili strujnim instalacijama?
Pozovite me i dolazim odmah na Vašu adresu.

Otpušavanje slivnika

Iako smo svi skloni da najpre pokušamo potpuno samostalno da otklonimo problem u radu slivnika, činjenica je da je mnogo bolje angažovati stručnjake za odgušenje slivnika u konkretnom stambenom ili poslovnom objektu, odnosno u dvorištu, kako bi problem bio trajno rešen.

Odgušenje slivnika u Beogradu

Vrlo lako ćete verovatno pronaći stručnjake specijalizovane za odgušenje slivnika u Beogradu, jer je i ponuda takvih usluga mnogo veća nego u drugim delovima naše zemlje. 
U principu, ukoliko nijedno hemijsko sredstvo koje ste pokušali da koristite za odgušenje slivnika ne daje adekvatne efekte, onda je definitivno pravi trenutak da kontaktirate odabranog vodoinstalatera, koji će vam u najkraćem mogućem roku pomoći da problem u radu slivnika, bilo u kuhinji ili u kupatilu otklonite, te da nesmetano nastavite da koristite lavabo i kadu, odnosno tuš kabinu ili sudoperu.

Koliko bi trebalo da traje otpušavanje slivnika?

Mada na to pitanje se ne može dati precizan odgovor, jer to koliko će trajati otpušavanje slivnika zavisi najpre od stepena zaprljanosti, a zatim i od toga koliko često se angažuje vodoinstalater za izvršenje te usluge, ali i od toga koje alate on tom prilikom koristiti. 
Naravno da kada se koriste električne sajle sve to ide mnogo brže, ali većina vodoinstalatera najpre pokuša da ručno konkretni problem reši. 
Kada se vrši odgušenje slivnika, tada se čiste i zidovi cevi, a kako u budućnosti ne bi došlo do istog takvog problema. 
Ukoliko to bude bilo potrebno, u određenom slučaju će vodoinstalateri preporučiti i da bude izvršeno snimanje cevi kamerom, kako bi se eventualno otklonili i drugi problemi u njihovom radu.

Odgušenje slivnika - cena usluge


Kada je u pitanju cena usluge, moramo napomenuti da ona varira najpre u zavisnosti od toga da li se odgušenje slivnika vrši u Beogradu ili u nekom gradu u Srbiji, a potom i u odnosu na to o kolikom nivou zapušenja se radi. 
Uopšteno govoreći, od 2 do 4 hiljade dinara košta odgušenje slivnika, ali cena može biti i niža, odnosno više od toga, pa se svakako preporučuje da se svaki klijent dodatno o tome raspita kod majstora, koga će za izvršenje te usluge angažovati.


Otpušavanje slivnika Novi Beograd

Ručna sajla je dugo vremena bila jedini predmet koji se koristio kada je neka cev zapušena. Sada je sve drugačije, zato što postoji metoda mašinskog otpušavanja kanalizacije, a pre toga, radi se dijagnostika i to tako što se cevi snimaju pomoću kamere.

Kamera ima veoma oštro oko i u stanju je da primeti i najsitnija oštećenja na unutrašnjosti cevi, i njome rukuju vešti majstori. Tako se dolazi do važnih saznanja, kao što su – gde je formiran čep, od čega je sastavljen, i slično. Takođe, majstori će znati da li cev treba da se zameni ili možda samo neki njen deo. Ponekad, dovoljno će biti obaviti sanaciju, tj. popravku.

Majstori su dostupni tokom svih 24 časa, i 365 dana u godini, i svoj poziv možete da uputite u bilo koje doba dana ili noći. Na teren izlaze odmah u specijalno opremljenim vozilima i donose modernu opremu i alate za rad. 


OTPUŠAVANJE SLIVNIKA VOŽDOVAC

Zapušenja su veoma česta intervencija koju rade vodoinstalateri i u svom radu se gotovo svakodnevno susreću sa nekim zapušenim odvodom. Međutim, ono što je važno, to je da je danas oprema postala savremenija, i veoma je lako optušiti bilo koju zapušenu sanitariju. Svi ovi poslovi se obavljaju za relativno kratko vreme, tako da se sanitarija pušta u ponovni rad. 
Kada je u pitanju cena ove usluge, ona će vam biti saopštena čim majstori izađu na teren i kada pogledaju šta bi sve trebalo da urade. Zahvaljujući njihovoj dobroj proceni, nećete doći u situaciju da budete na kraju neprijatno iznenađeni nekim skrivenim troškovima. Ako se baš i dogodi da mora da se nešto naknadno odradi, a što nije moglo da se vidi u startu, tada ćete o tome biti obavešteni na vreme, i ako želite, daćete dozvolu da se započeti radovi na otpušavanju slivnika nastave. 

OTPUŠAVANJE SLIVNIKA SAVSKI VENAC

Otpušavanje slivnika se nekada radilo ručnom sajlom, koja je uvođena u cevi i bila je u stanju da prodre veoma duboko. Na taj način, ona je pred sobom uklanjala sve fizičke prepreke, kao što su formirani čepovi. Sa napretkom tehnologije, počelo se sa snimanjem kanalizacije, a onda i sa mašinskim otpušavanjem, što bi značilo profesionalne mašine pod pritiskom i na struju, kao i korišćenje električnih sajli koje imaju rotirajuće glave. Ove glave se konstantno okreću i prodiru duboko napred, tako da čak mogu i da očiste masnoće koje su se nataložile na unutrašnjim zidovima cevi.
Postoji jedna dobra preporuka majstora, a ona glasi da ne treba čekati zadnji momenat i da dođete u situaciju da otpušavanje slivnika postane hitna intervencija, već se treba obratiti s vremena na vreme i preventivno raditi čišćenje. Tako ćete uvek biti mirni, jer znate da je u vašoj kući ili u poslovnom prostoru, sve u redu. 

OTPUŠAVANJE SLIVNIKA DORĆOL

Otpušavanje slivnika mnogima deluje kao veoma laka intervencija koju mogu da odrade sami. Ipak, da li je sve to baš tako? Kada bismo sve kućne popravke mogli da radimo sami, tada ne bi postojali majstori, kojima je to osnovni posao, i koji su se za to školovali, usavršavali, itd. Pre svega, kod bilo kog otpušavanja, neophodno je da se provere cevi, u kakvom su stanju, da li su trule, natrule, oštećene na bilo koji način. Oštećenja mogu da se jave takoda golim okom i ne budu vidljiva, dok će kamera snimiti sve, dakle i najsitnije rupice, pukotine, naprsline... Kamerama rukuju iskusni majstori, tako da oni unutrašnjost vaših cevi vide kao na dlanu. Stoga, mogu da donesu pravu odluku kako će otpušavati koju sanitariju. Slivnik može da se otpušava ručnom sajlom, ili sajlom koja je električna i koja ima rotirajuće glave koje se vrte u krug dok stalno prodiru napred. One na taj način rade dve važne stvari - sklanjaju sve fizičke prepreke i čiste masnoće sa unutrašnjih zidova cevi. 


OTPUŠAVANJE SLIVNIKA STARI GRAD

Slivnici, kao što im i samo ime kaže, služe da odvode vodu. Onda kada su zapušeni, tada imate problem, koji teško možete uspešno da rešite sami. Naime, u praksi se događa da ljudi potcene ovaj zadatak i da samostalno otpušavaju slivnike, i oni čak donekle i uspeju u tome, ali se nakon kraćeg vremena ponovo javljaju problemi, pa se ipak mora pozvati ekipa stručnih lica da reši problem. Naravno, mnogo je bolje ovo uraditi u startu, posebno kada se zna da je dolazak besplatan i da je cena koju čujete odmah, ujedno i konačna koju ćete platiti. To bi značilo da nema neprijatnih iznenađenja kao što su skriveni troškovi, koje niko ne voli. Majstori dolaze onda kada to vama odgovara, a ako je u pitanju hitna intervencija, tada će na vašoj adresi biti za oko sat vremena, ukoliko živite na teritoriji Beograda. Sa sobom nose sav potreban alat i modernu i savremenu opremu, pa nijedna situacija za njih nije nerešiva, jer imaju dugogodišnje iskustvo u praksi. 

OTPUŠAVANJE SLIVNIKA VRAČAR

Jedan objekat, ima svoju vodovodnu mrežu, tj. sklop cevi sa kojima je povezan na javnu kanalizaciju. Te cevi moraju da budu prohodne i zdrave, tj. da nisu natrule i li trule. Na primer, može da se dogodi da se zapuši slivnik. Tada je obično negde formiran čep, i on onemogućava da voda protiče normalno. Majstori će u ovakvim situacijama da odrade snimanje kanalizacije i to uz pomoć kamere. Ovo je jedna relativno nova metoda, koja se u svetu dugo koristi. Vrlo je popularna, jer mogu da se vide cevi iznutra, dakle da li postoje naprsline, rupice, pukotine i tome slično. Takođe, majstori mogu da znaju gde je tačno taj čep lociran, pa čak i to od čega je on sastavljen. Sve ovo umnogome olakšava intervenciju koja treba da se obavi, i to će biti urađeno na najefikasniji način. Cena snimanja cevi kamerom je vrlo pristupačna i to je metoda koja se uvek koristi kada postoji neko zapušenje, u našem slučaju, zapušenje slivnika. 

OTPUŠAVANJE SLIVNIKA PALILULA

Svaka zgrada ili kuća, sastoji se od svoje vodovodne mreže, odnosno spleta cevi, koje dovode i odvode vodu. Da bi sve funkcionisalo normalno, potrebno je da cevi budu čiste, bez čepova i nataloženih masnoća. Da bi se to tačno utvrdilo, koristi se metoda snimanja cevi pomoću kamere. Kamera se uvodi u cevi, i ona može da prikaže kakvo je stanje iznutra, tj. da li se i gde se nalaze čepovi, pa čak se vidi i od čega su oni sastavljeni. Kamera će uočiti sve sitne naprsline, pukotine, rupice i duga oštećenja. Ako je slivnik zapušen, takođe može da se primeni ova metoda, pre nego što se pristupi mašinskom odgušenju. Nekada davno, otpušavanje se radilo samo uz pomoć ručnih sajli, ali je to vreme prošlo, tako da je mnogo efikasniji način da se koriste mašine koje rade na struju ili rade pod pritiskom. Cene za otpušavanje slivnika ćete saznati kada majstori budu došli na vašu adresu i pogledali koliki je obim posla. Iz tog razloga, izbegava se davanje informacija putem telefona. 

OTPUŠAVANJE SLIVNIKA ZEMUN

Otpušavanje kanalizacije je usluga koja se veoma često koristi jer se sve sanitarije mogu zapušiti. Wc šolja, sudopera, lavabo, tuš kabina ili kada, slivnici... - sve je to podložno da se zaguši i da nam onemogući normalno svakodnevno funkcionisanje. Zbog toga je potrebno da se obratite našim ekipama majstora koji će na teren izaći veoma brzo. To je obično oko sat vremena, ako se nalazite na teritoriji Beograda. Svako zapušenje se smatra hitnom intervencijom, pa se stoga ne sme gubiti vreme. Otpušavanje se često radi sajlama koje imaju rotirajuće glave, a to bi značilo da se ovi instrumenti uvode duboko u cevi. Sajle rade na električnu energiju, tako da su veoma snažne. Njihove glave se vrte u krug i pri tome skidaju sve masnoće sa zidova cevi, i uništavaju sve fizičke prepreke pred sobom, tako da cev ostaje potpuno čista i prohodna. Dobro je da znate, da kada se jednom cev očisti na ovaj način, da ćete dugo vremena biti mirni i neće biti potrebe za novom intervencijom. fotografije
Otpušavanje slivnika
Otpušavanje slivnika
Otpušavanje slivnika 1
Otpušavanje slivnika 2
Otpušavanje slivnika 3
Otpušavanje slivnika 4
Otpušavanje slivnika 5