Ovaj sajt koristi kolačiće radi boljeg iskustva posetilaca. Korišćenjem sajta smatramo da ste saglasni sa našom politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića


Vodoinstalaterski servis Protok

  • 063/262 242
  • 011/26 44 444
  • Beograd
  • Ocena: 4.0/8

Imate hitan problem sa vodovodnim ili strujnim instalacijama?
Pozovite me i dolazim odmah na Vašu adresu.

Snimanje vodovodnih cevi 

Kada u kupatilima, odnosno uopšteno u okviru kanalizacionog sistema dođe do problema, najvažnije je da vrlo brzo vodoinstalateri reaguju, te da konkretni problem otklone na što jednostavniji način, kako bi ljudi mogli bez ikakvih smetnji da nastave da u tom prostoru borave ili rade. 

Međutim, pored osposobljenosti majstora i dugogodišnjeg iskustva, ima situacija kada jednostavno nisu u mogućnosti da reaguju na adekvatan način, uzevši u obzir da ne mogu da utvrde gde je tačno nastao problem u funkcionisanju kanalizacione vertikale ili horizontale, te samim tim i ne mogu da odluče da li će odgušenje kanalizacije izvršiti ručno ili mašinski.

Snimanje vodovodnih cevi

Naravno da i za takve situacije postoji adekvatno rešenje, uzevši u obzir da postoje brojni vodoinstalaterski servisi koji su specijalizovani i za snimanje vodovodnih cevi mikro kamerama. Pored toga što će im rezultati snimanja jasno pokazati gde je zapravo nastao problem u funkcionisanju kanalizacionog sistema u tom objektu, majstori će na taj način utvrditi i da li su cevi korodirale, a takođe će imati i informaciju o tome da li su i u kojoj meri one oštećene. Upravo na osnovu svih tih informacija će oni i biti u prilici da izvrše uslugu odgušenja kanalizacije na najjednostavniji i najbrži mogući način. 

Trebalo bi imati na umu i to da u većini slučajeva nije neophodno vršiti snimanje vodovodnih cevi specijalnim mikro kamerama, jer majstori mogu prilično lako da otkriju gde je zapravo nastao problem, pa na osnovu toga i da donesu odluku kako će izvršiti odgušenje kanalizacije. 

Ipak, kada je u pitanju ili veće zaprljanje ili pak, ako se radi o tome da je do začepljenja kanalizacije došlo na onom mestu, koje je nedostupno, u većini slučajeva će vodoinstalateri preporučiti klijentima da bude izvršeno snimanje vodovodnih cevi. A to će njima pomoći da dobiju prave informacije o problemu koji je nastao, te da procene da li je potrebno da odčepljivanje kanalizacionog sistema izvrše uz korišćenje samo ručne sajle ili će ipak morati da se odluče za korišćenje specijalnih vozila, jer se u tom slučaju odgušenje kanalizacionog sistema vrši pod pritiskom. 

Takođe će rezultati dobijeni snimanjem omogućiti majstorima da dobiju jasan uvid u stanje kanalizacionog sistema, te da eventualno u ponudu uvrste i zamenu određenih delova vodovodnog sistema ili celokupnog. 

Snimanje vodovodnih cevi Beograd

Kroz cevi protiče voda, ali i još mnogo toga – razni ostaci od hrane, soc od kafe, ulja i masnoće... Jednostavno, u cevi svašta može da zaluta, što našom nepažnjom, što lošom navikom da bacamo smeće tamo gde mu nije mesto, umesto u kantu za đubre. 

Poseban problem se javlja u javnim objektima, kao i u zgradama gde nastaju zapušenja po vertikali. Primera radi, nekada se događa da se začepi čitava kuhinjska vertikala, a strada obično stan u prizemlju iako je čep nastao negde na spratu iznad... 

Snimanje vodovodnih cevi kamerom


U svim ovim situacijama, neće pomoći da sipate ni najjača hemijska sredstva, pošto je neophodno da se fizički ukloni začepljenje. Pozovite odabrani tim vodoinstalatera i oni će doći, u rekordnom roku, bez obzira da li je u pitanju noć, praznik, vikend, godišnji odmori... Uvek postoji ekipa koja dežura i koja vam stoji na usluzi.

Snimanje vodovodnih cevi kamerom znači da će ovaj precizan uređaj biti u stanju da vidi i najsitnije promene koje nastaju na zidu i u unutrašnjosti vodovodnih cevi. Vodoinstalateri onda tačno znaju u kakvom stanju je cev, te da li je potrebno da se cev zameni ili može da se popravi, tj. sanira kvar. Isto tako, kod zapušenja, kamera će pokazati na kom mestu se to dogodilo i od čega je zakrčenje nastalo, što sve olakšava majstorima posao da adekvatno reaguju i da reše problem. 

Kamerama rukuju iskusni majstori, a najbolji savet je da ih odmah pozovete, čim primetite problem, zbog toga što se sa vodom ne bi trebalo igrati; mali kvar, ako se zapostavi i ukoliko mu se ne pridaje značaj, vremenom može da eskalira u mnogo veći i da napravi ogromnu štetu, koju je posle teže sanirati i koja će daleko više koštati od usluge snimanja cevi kamerom. To je savremena tehnologija potrebna da se uspostavi pravilna dijagnostika i da se situacija razreši, na najefikasniji i najbrži način. 

Snimanje vodovodnih cevi Novi Beograd


Vodovodne cevi čine jednu mrežu, čija je uloga da sprovodi vodu u okviru jednog objekta. To može da bude kuća, stan, stambena zgrada, poslovni prostor i slično. Vodovodne cevi moraju biti neoštećene, ispravne, da u sebi nemaju nagomilane masnoće, čepove i sve ostalo što bi moglo da ometa normalno proticanje vode.

Cevi se snimaju uz pomoć kamere. To je jedna relativno nova metoda, vrlo pouzdana i efikasna. Zahvaljujući njoj, majstori su u stanju da vide kako izgledaju cevi iznutra, da vide njihove unutrašnje zidove, i da procene da li će morati da cevi menjaju u potpunosti, ili će biti dovoljna samo sanacija, tj. popravka.

Oko kamere snima i najsitnija oštećenja, rupice, pukotine, naprsline... Sve to osigurava veoma preciznu dijagnostiku koja je osnov uspešnog rešavanja bilo kog kvara. 


SNIMANJE VODOVODNIH CEVI VOŽDOVAC

Vodovodne cevi predstavljaju pravu zagonetku, to jest, ne znamo ni kako izgledaju, ni šta se nalazi u njima, pošto su skrivene unutar zidova. Da sve bude još gore, o cevima gotovo niko od nas ni ne razmišlja, sve dok one provode vodu normalno i bez problema. Kada voda počne da se izliva iz zidova ili sa plafona, tada se hvatamo za glavu i u panici zovemo vodoinstalatere. Međutim, nije loše da s vremena na vreme, recimo, svakih par godina, obavite rutinsku kontrolu vaših cevi, tako što ćete pozvati odabranu ekipu i oni  će da snime cevi uz pomoć kamere. 

Kamera će dati jasan prikaz kako izgledaju cevi iznutra, da li ima naprslina, oštećenja, pukotina i slično, kao i da li su cevi natrule, trule, i da li ih je potrebno zameniti novim. Ako se intervencija obavi na vreme, onda se ne vodi kao hitna i samim tim, koštaće vas manje. 


SNIMANJE VODOVODNIH CEVI SAVSKI VENAC

Snimanje cevi je jedna jako korisna metoda, pošto se one na taj način mogu videti kao na dlanu. To bi praktično značilo da se može videti unutrašnjost cevi, svaka rupica, naprslina, pukotina, čak i najsitnije oštećenje. Jasno je uočljivo ukoliko je cev natrula ili neki njen deo ili je to slučaj sa čitavom cevi. Oko kamere naprosto beleži sve, tako da majstori mogu da znaju gde je lociran čep koji je izazvao začepljenje i od čega je on sastavljen. Kamera se uvodi duboko kroz cevi, a njome rukuju iskusni majstori. Zahvaljujući onom što su videli, vodoinstalateri donose odluku šta bi trebalo da se uradi i na koji način i to tako da bude najpovoljnije za naručioca posla a ujedno i najefikasnije. Sve se to postiže zbog savremene metode snimanja vodovodnih cevi. Nakon snimanja, znaćete u kakvom je stanju celokupna vodovodna mreža u jednom objektu, što je posebno važno kod zgrada koje su stare dvadeset, trideset pa i mnogo više godina. 

SNIMANJE VODOVODNIH CEVI DORĆOL

Cevi su nekada bile sasvim skrivene i uopšte nismo mogli da znamo šta se nalazi u njima, niti u kakvom su one stanju. A evo šta sve može da bude sa vašim cevima, a da to vi i ne znate: na primer, cev može da bude natrula, cela ili samo u jednom delu; takođe, cev može da bude trula na nekom mestu ili cela; po sebi može da ima naprsline, pukotine, rupice i da joj je potrebna sanacija; osim svega navedenog, u cevima može da bude formiran čep, koji nastaje zbog loših navika nas samih, da bacamo otpatke i ostatke hrane tamo gde tome nije mesto - u sudoperu i wc šolju; isto tako, zbog prosipanja masnoća, na unutrašnjim zidovoma cevi stvaraju se masne naslage koje isto tako mogu da onemoguće proticanje vode... 
Ovo što smo naveli su sve situacije sa cevima koje mogu da vas zadese i nijednu od njih ne možete da rešite sami. Najbolje je da pozovete ekipu vodointalatera koja će da obavi snimanje cevi pomoću kamere i onda će doneti ispravnu odluku o tome šta je najbolje da se uradi da bi protok vode ponovo bio normalan. 


SNIMANJE VODOVODNIH CEVI STARI GRAD

Uvođenje kamere u unutrašnjost cevi je jedna relativno nova metoda koja se, iz dana u dan, koristi sve više. Razlog je pre svega, sjajna dijagnostika koja se postiže zahvaljujući modernim tehnologijama. Naime, kada kamera uđe u cev, ona može da vidi i najsitnija oštećenja, sve rupice, pukotine, naprsline... Moguće je tačno locirati čep koji je formiran, i videti čak i od čega je on sastavljen. Cevi ponekad mogu da budu natrule ili sasvim trule, ili da to bude slučaj samo sa nekim njihovim delom. Ponekad cevi ne moraju da se menjaju, već će biti dovoljno da se uradi sanacija, tj. popravka. Cena snimanja vodovodnih cevi je veoma realna i prihvatljiva, a novčani iznos koji bi trebalo da izdvojite za tu uslugu, biće vam saopšten u samom startu, kada majstori izađu na teren i vide šta sve treba da se radi. Dolazak ekipe se ne naplaćuje dodatno, već samo usluga koja se pruža i materijal koji se tom prilikom koristi.  Zbog svega toga, nema nikakvih neprijatnih iznenađenja u vidu skrivenih troškova i slično. 

SNIMANJE VODOVODNIH CEVI VRAČAR

Nekada je bilo nemoguće da zavirimo u unutrašnjost cevi, pa su vodoinstalateri morali da se oslanjaju na svoje znanje i iskustvo kada je u pitanju zamena cevi, na primer. Pored toga, mogu da se jave i drugi problemi, kao što je formiranje čepa negde u cevima, natrulost nekih delova i sl. Snimanje vodovodnih cevi je jedna precizna dijagnostička metoda, kojom se lako utvrđuje koji problem je po sredi, i bira se najefikasnije rešenje za to. 
Cena snimanja vodovodnih cevi je veoma prihvatljiva svakome, i koji tačno iznos je u pitanju, saznaćete kada ekipa izađe na teren i pogleda tačno šta sve ima da se odradi. Na taj način se izbegava da se daju neke neprecizne informacije putem telefona i to bi bilo veoma neprofesionalno. Takođe, ne postoje ni troškovi koji su skriveni i iznos koji se kaže u startu, ostaje da važi do završetka radova.

SNIMANJE VODOVODNIH CEVI PALILULA

Vodovodne cevi je neophodno snimiti jer samo tako možemo da vidimo u kakvom su one stanju. Naime, cevi mogu da imaju po svojim zidovima mnogo toga. To mogu da budu nataložene masnoće, ali i rupice, naprsline, pukotine, ogrebotine, razna druga sitna oštećenja. Oko kamere je u stanju sve da snimi. U cevima se takođe stvaraju i čepovi. Kamera nam može kazati od čega je taj čep sastavljen, kao i gde je tačno lociran. Snimanje vodovodnih cevi je metoda koja je relativno nova, ali je toliko korisna da se koristi svakoga dana i njena cena je više nego isplativa. Na osnovu ovako precizne dijagnostike, majstori donose odluku kako će da postupe, tj. koju metodu će koristiti da bi se odradilo odgušenje, tj. otpušavanje kanalizacije. To može da bude ručna sajla, ali i mašine koje rade pod pritiskom i na struju. Često se koristi sajla koja ima rotirajuće glave. Ove glave se kreću stalno napred, pod dejstvom struje, i okreću svoje glave, tako da čak mogu da skinu i sve nataložene masnoće i da razbiju sve fizičke prepreke. 
fotografije
Snimanje vodovodnih cevi
Snimanje vodovodnih cevi
Snimanje vodovodnih cevi 1