Ovaj sajt koristi kolačiće radi boljeg iskustva posetilaca. Korišćenjem sajta smatramo da ste saglasni sa našom politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića


Vodoinstalaterski servis Protok

  • 063/262 242
  • 011/26 44 444
  • Beograd
  • Ocena: 3.8/10

Imate hitan problem sa vodovodnim ili strujnim instalacijama?
Pozovite me i dolazim odmah na Vašu adresu.

Ugradnja sanitarija

Potrebu za ugradnjom sanitarija, imaćemo ukoliko renoviramo stambeni ili poslovni prostor, ili možda gradimo sasvim novi objekat. Montaža sanitarija predstavlja osnovne poslove koje obavljaju vodoinstalateri. 

U sanitarije se ubrajaju:
- Obični i protočni bojleri
- Wc šolje
- Kade
- Tuš kabine
- Vodokotlići
- Lavaboi
- Bidei
- Sve vrste baterija
- Sudopere
- Sifoni...

Ugradnja sanitarija – iskustva

Naša topla preporuka je da ugradnju sanitarija ne radite sami, čak i ako znate kako taj postupak izgleda i ukoliko posedujete i potreban alat. Zbog čega to kažemo? Montaža sanitarija je, iako ne previše komplikovan posao, ipak zadatak za stručna lica. Prvi razlog za tu tvrdnju jeste što tokom ugradnje nešto može da pođe po zlu (curenje vode, na primer), i da vi to sami ne možete da rešite, čime se stvara nepotrebna šteta. Drugi razlog je pravilna montaža, tj. niz radnji koje to podrazumevaju – povezivanje na odvod, nivelisanje, kontrola ispravnosti i funkcionisanja, i sl. Treći razlog jeste pažljiva i stručna demontaža – svaka kuća, stan ili poslovni prostor, već poseduju stare sanitarije koje bi trebalo da budu uklonjene, tj. demontirane da bi se ugradile nove. Ovaj zadatak neophodno je uraditi stručno da se ne bi oštetila keramika, recimo... 

Nije vam potrebno da sami pokušavate posao koji rade majstori, pa da nakon toga dođete u situaciju da ipak pozovete stručna lica, čime zapravo, plaćate dva puta; a da ne spominjemo izgubljeno vreme, trud i živce, ili saniranje nepotrebno nastale štete usled nestručne montaže.

Iako ugradnja sanitarija deluje lako, ona to nije za obične ljude, ali jeste jednostavna za profesionalne majstore kojima je to primarni posao koji obavljaju svakoga dana. Na njih se možete osloniti tokom čitave godine, svakoga dana, bez obzira na vikende, praznike... Dostupni su i 24 časa za hitne intervencije, kao i za sve kvarove koji mogu nastati na sanitarijama.

Ugradnja sanitarija Beograd

Profesionalnim vodoinstalaterima je, u principu potpuno svejedno da li će ugradnja sanitarija biti vršena u novoizgrađenim objektima bilo koje namene i površine ili je to potrebno učiniti prilikom renoviranja kupatila u okviru ma kog stambenog, poslovnog ili objekta druge namene. 

Da bi vodoinstalateri u potpunosti ostvarili zahteve svakog klijenta, u čijem kupatilu bi trebalo da bude izvršeno ugradnja sanitarija, neophodno je da se oni o svim detaljima prvo precizno dogovore. 

U principu, taj dogovor podrazumeva preciziranje svih detalja, koji su prvo vezani za nabavku sanitarnih elemenata i kupatilske galanterije. A u principu, mnogi vodoinstalaterski servisi klijentima nude opciju da oni sve neophodne elemente nabave, budući da imaju saradnju sa prodavnicama koje su specijalizovane upravo za prodaju galanterija za kupatila i sanitarnih elemenata. U većini slučajeva vodoinstalaterski servisi, koji posluju na taj način imaju i katalog ili internet sajt, pa klijent samo treba da izabere šta od svih dostupnih elemenata želi u njegovom prostoru da bude ugrađeno. 

Naravno da ugradnja sanitarija može biti izvršena i nakon što klijent samostalno nabavi sve delove, ali se svakako preporučuje da on prvo precizno dogovori sve sa majstorom. Zapravo mnogi ne znaju da su neophodni i dodatni delovi za svaki sanitarni element, a kako bi on bio montiran u skladu sa pravilima. 

Ukoliko je u pitanju renoviranje kupatila, moraju biti ispoštovana sva pravila u vezi sa vodoinstalaterskim i zidarskim radovima, da bi ugradnja sanitarija protekla bez ikakvih smetnji.  Podrazumeva se da će klijenti iz tog razloga morati da informišu majstora, koga žele da angažuju o planu radova, a kako bi on mogao da pristupi ugradnji predviđenih sanitarnih elemenata, odnosno celokupne galanterije za kupatila u skladu sa pravilima. 

Vrlo je važno da naglasimo i podatak da će na sve radove koje budu izvršili profesionalni vodoinstalateri po zahtevu, klijent dobiti garancije koje su usklađene sa pravilnikom nadležnog servisa.

Još da istaknemo i to da vodoinstalater može pravilno i u kratkom roku ugraditi apsolutno svaki sanitarni element, a sve u skladu sa dogovorom, koji će pre toga da ima sa vlasnikom određenog prostora, to jest sa licem koje je u njemu nadležno.

Montaža sanitarne galanterije 

Kada vlasnik određenog prostora nabavi svu sanitarnu galanteriju, odnosno sanitarne elemente, potrebno je da kontaktira vodoinstalaterski servis, te da dogovori precizno kada će vodoinstalater moći da izađe na teren, kako bi sve te elemente montirao. 

Uopšteno govoreći, montaža sanitarne galanterije je usluga koja se vrši na kraju celokupnog postupka renoviranja kupatila, odnosno njegovog uređenja, ako se radi o objektu koji je u izgradnji.

Montaža sanitarne galanterije Beograd


Iako je završnica celokupnog postupka renoviranja nekog kupatila u bilo kom prostoru, odnosno njegovog uređenja, a ukoliko je reč o objektu koji je novoizgrađen, montaža sanitarne galanterije predstavlja izuzetno važnu uslugu. Naime, tada vodoinstalateri treba maksimalno da ispoštuju sve zahteve klijenata, te da držače za sapun, držače za peškire i ostale galanterijske elemente montiraju upravo tamo gde klijent zahteva. 

A da bi to mogli maksimalno kvalitetno da učine, oni prethodno moraju sa svim zahtevima vlasnika prostora da budu upoznati i to vrlo detaljno. Zato i jeste zvanično iznet zahtev da izabrani vodoinstalaterski servis svaki klijent prvo kontaktira putem telefona, te da se tom prilikom sa nadležnim licem dogovori o detaljima koji su vezani za ovu uslugu. Tada bi majstor trebalo da poseti konkretni objekat, a kako bi dobio od klijenta sve informacije o radovima. 

Uopšteno govoreći, montaža sanitarne galanterije se svakako vrši posle svih radova, a sasvim svejedno da li je u pitanju uređenje kupatila u novoizgrađenom objektu ili je reč o renoviranju starog kupatila. 

Ono što bi trebalo svi da znaju jeste da profesionalni vodoinstalateri mogu da izvrše i sve druge usluge, koje klijent bude zahtevao prilikom renoviranja kupatila primarno. Zato i naglašavamo da vodoinstalater može da demontira prethodno postavljenu sanitarnu galanteriju i sanitarne elemente, te da posle izvršenih usluga pristupi montiranju novih elemenata u kupatilima. Samo iz tog razloga i jeste važno da klijent naglasi da li mu je potrebna montaža sanitarne galanterije u novoizgrađenom kupatilu ili u starom, koje želi da renovira. 

Pored toga što će konkretnu uslugu izvršiti, vodoinstalateri mogu prvo da demontiraju prethodno postavljene sanitarne elemente, odnosno celokupnu sanitarnu galanteriju, a potom i da poprave sve što je potrebno na vodovodnom sistemu. Pobrinuće se i da pripreme teren za eventualno postavljanje novih pločica, ako je to potrebno u samom kupatilu, pa će posle svih vodoinstalaterskih i zidarskih radova oni i da montiraju kako sanitarne elemente koje klijent bude želeo, tako i sanitarnu galanteriju. 

Ugradnja sanitarija Novi Beograd


Ugradnja sanitarija se obavlja onda kada se radi renoviranje kupatila ili kuhinje ili se gradi sasvim novi objekat. Sanitarije su sve kroz šta prolazi voda, a to može da bude kada, wc šolja, lavabo, sudopera, bide, tuš kabina i slično.

Ugraditi sanitarije, pre svega znači odrediti mesto na kome će biti postavljene, pa je vaša dobra odluka ako se i oko ovog detalja posavetujete sa majstorima koji će taj posao odraditi za vas. Nije preporučljivo da to sami radite, u želji da uštedite novac, zato što se neretko dešava da se napravi neki propust, nešto se ne poveže kako treba, voda curi, i onda se neminovno moraju pozvati profesionalci da reše nastali problem.

Sve to košta puno živaca, novca, i vremena, pa je najbolje da prepustite vodointalaterima njihov posao a vi da uživate u renoviranom kupatilu ili kuhinji. 


UGRADNJA SANITARIJA VOŽDOVAC

Sanitarije mogu da budu mnogo toga. Tu je pre svega, wc šolja, ali i lavabo, kada, bide, tuš kabina, sudopera... Svi ti elementi koji se nalaze u jednom kupatilu ili kuhinji moraju da funkcionišu besprekorno kako bi bio moguć normalan svakodnevni život u jednom objektu, privatnom ili poslovnom. Kada se ugrađuju sanitarije, sve bi trebalo da se pažljivo isplanira. Pre svega, važno je gde će sanitarije da budu postavljene, koliko će ih ukupno biti u objektu i slično. Samu ugradnju moraju da vrše stručna lica, jer ćete samo na taj način da budete mirni i znaćete da je sve urađeno tako što su se poštovala pravila struke. Kada je reč o cenama ugradnje sanitarija, njih ćete saznati nakon što pozovete majstore i oni izađu na teren. Cena koja vam bude rečena u startu biće i ispoštovana, a ako se ipak pojave dodatni radovi koje nije bilo moguće predvideti, o tome ćete biti obavešteni na vreme i daćete dozvolu, ako želite, da se započeti radovi nastave. 


UGRADNJA SANITARIJA SAVSKI VENAC

U svakom stanu ili poslovnom prostoru ima mnogo sanitarija. To su wc šolja, kada, lavabo, bide... Kod sanitarija je bitno da budu pravilno montirane i povezane na odvode. Baš iz tog razloga njihovu ugradnju bi trebalo prepustiti stručnim licima. Ako sami pokušavate da montirate na primer, lavabo, možete da upadnete u probleme, jer će vam se dogoditi neka situacija koju nećete znati kako da rešite, pošto ne posedujete iskustvo, a ni alat ni opremu. Sa druge strane, profesionalci su bezbroj puta bili u različitim situacijama sa montažom sanitarija, tako da svaki problem znaju da reše na najbolji način. Dolazak na adresu se ne naplaćuje, već samo usluga koja se izvršava i materijal koji se potroši. Cena koju budete saznali u startu, ujedno je i konačna, tako da nema nekih skrivenih troškova, koje niko od nas ne voli i oni uvek predstavljaju veoma neprijatno iznenađenje. Termin za izvođenje radova ugradnje sanitarija možete da odredite kada vama to odgovara. 


UGRADNJA SANITARIJA DORĆOL

Ugradnja sanitarija se obično radi kada se renovira kupatilo ili kuhinja ili se gradi jedan sasvim novi objekat - privatna kuća, stambena zgrada... Pre svega, ono što je veoma važno i na šta želimo da skrenemo pažnju, to je da od starta budete u saradnji i dogovoru sa vodoinstalaterima koji će pružiti ovu uslugu. Zbog čega to kažemo? Razlog je u tome da ljudi koji su naručioci posla, imaju svoje želje i zahteve, a oni se često ispostave kao nemogući, ili budu mogući za izvesti ali nemaju svoje ekonomsko opravdanje. Upravo su tu zbog toga naši majstori da vam ukažu na to šta je najbolje za vas - šta je izvodljivo i isplativo, da vam prikažu varijantu u kojoj ćete proći najjeftinije, a da ipak dobijete sve šta želite i očekujete od svog kupatila ili kuhinje. Izlazak na teren se ne naplaćuje, već samo rad i uloženi materijal. Konačnu cifru koju bi trebalo platiti, saznaćete u startu, i ona se ne menja ni na samom kraju kada radovi budu bili gotovi, tako da nema nekih neželjenih skrivenih troškova. 

UGRADNJA SANITARIJA STARI GRAD

Sanitarije podrazumeva mnogo toga - wc šolja, lavabo, kada, tuš kabina, bide, sudopera... Da bi svakodnevni život mogao normalno da funkcioniše, potrebno je da imamo sve neophodne sanitarije, i isto tako, da one budu funkcionalne. Kada se radi renoviranje objekta, ili samo kuhinje ili kupatila, tada se ljudi obično odlučuju da ugrade i neke sanitarije koje do sada nisu imali. To je pre svega tuš kabina i bide, koji su ranije smatrani luksuzom, a sada su potreba svakog domaćinstva. Pri planiranju ugradnje novih sanitarija, potrebno je da se obrati pažnja na odvode, i na povezivanje. Naravno, ovo valjano mogu da odrade samo majstori, tako da je najbolje da ih odmah, u startu, uključite u ceo proces, još kada počnete da planirate renoviranje. Razlog je najviše u tome što će vam saveti majstora pomoći da uštedite značajnu svotu novca. Praksa je pokazala da ljudi često imaju neke nerealne ideje i zahteve, koji jesu izvodljivi u praksi, ali koštaju jako puno, tako da nisu ekonomski isplativi. 

UGRADNJA SANITARIJA VRAČAR

U svakom stanu, kući ili poslovnom prostoru, postoji mnogo sanitarija. Pod sanitarijama podrazumevamo - kade, tuš kabine, bidee, wc šolje, sudopere... U starim zgradama, obično ne postoje tuš kabine i bidei, jer to ranije nije bila praksa da se kupuje i montira, dok je danas to potreba savremenog čoveka. Na primer, imati kadu je u redu, kada želimo da provedemo neko vreme opuštajući se u toploj kupki, dok je tuš kabina idealna ako nam je neophodno da se brzinski osvežimo pre nego što krenemo na posao, ili izađemo uveče u grad. Sve ove sanitarije se montiraju lako i brzo, ali samo ako taj posao prepustimo stručnim licima. U protivnom, ako pokušavamo sami, u želji da budemo sami svoj majstor i da uštedimo novac, obično se dešava da budemo primorani da zovemo majstore da odrade korekcije. Verujte nam, mnogo je lakše da se sve u startu poveri stručnom timu, a da vaše slatke muke budu samo odabir adekvatnih elemenata za kupatilo ili kuhinju. 

UGRADNJA SANITARIJA PALILULA

U svakom stanu, kući ili poslovnom prostoru, postoji mnogo sanitarija. To su bojleri, wc šolje, bidei, kade, tuš kabine, lavaboi, sudopere, sifoni i drugo. Svaka od tih sanitarija mora da se ugradi onako kako pravila struke to nalažu i nije preporučljivo da to radite sami ili uz pomoć dobronamernog prijatelja. Kada sami radimo ono što je inače posao za profesionalce, tada obično dolazimo u situaciju da nešto krene kako ne treba, pa onda, hteli to ili ne, moramo pozvati ekipe vodoinstalatera da reše problem, tj. da odrade korekcije. Onda se posao radi po dva puta, a to niko ne želi. Takođe, kod ugradnje sanitarija od strane nestručnog lica, može da dođe do njihovog oštećenja, a tada vam nijedan prodavac neće uvažiti garanciju, tako da ćete morati da koristite oštećene elemente ili da ponovo dajete novac i da kupujete nove. Cena ugradnje sanitarija je veoma realna i prihvatljiva, tako da je svakome dostupna. Pozovite naše majstore i oni  će besplatno doći na adresu, i nakon što pogledaju obim posla, reći će vam tačan novčani iznos za tu uslugu. 

UGRADNJA SANITARIJA ZEMUN

Kada kažemo sanitarije, tada mislimo na mnogo toga. To je pre svega, wc šolja, zatim lavabo, bide, kada, tuš kabina, sudopera, bojler... Svaku tu sanitariju potrebno je ugraditi na profesionalan način, i po pravilima struke. Ako se odlučite da ovo radite sami, uvek rizikujete da nešto krene naopako i kako ne treba. Naime, voda je jako varljiva, i zna uvek da nađe neki svoj put. Tako se često dešava ljudima koji sami montiraju wc šolju, na primer, da ona počne da curi, jer nije dobro iznivelisana. Takođe, u ovim akcijama,  često se ne odradi dobro demontaža, koja je jednako važna, pa tada dolazi do oštećenja podnih ili zidnih pločica, na primer. Najgori scenario je da se ošteti sasvim nova sanitarija zbog nestručne montaže, i to je onda reklamacija koju nijedan prodavac neće da vam prizna, pošto se u garantnom listu jasno navodi da ugradnju mora da obavi stručno i ovlašćeno lice. Pozovite naše ekipe i zakažite dolazak koji se ne naplaćuje dodatno. 
fotografije
Ugradnja sanitarija
Ugradnja sanitarija
Ugradnja sanitarija 2
Ugradnja sanitarija 3
Ugradnja sanitarija 4
Ugradnja sanitarija 5
Ugradnja sanitarija