Snimanje vodovodnih cevi 

Savremena tehnološka sredstva se koriste i u okviru vodoinstalaterskih usluga, pa se upravo zahvaljujući njihovoj primeni može vršiti i snimanje vodovodnih cevi. 

Konkretnu uslugu vodoinstalateri mogu da izvrše u bilo kojoj pojedinačnoj stambenoj jedinici, zatim u privatnim kućama, te u okviru celokupnih stambenih ili poslovnih zgrada. A vodoinstalateri tu uslugu primenjuju i u fabrikama, odnosno u okviru svakog industrijskog postrojenja, te u hotelima, ugostiteljskim i zdravstvenim objektima, ali i uopšteno u svakom prostoru gde postoji problem u njihovom funkcionisanju. 

Snimanje vodovodnih cevi

Najbitnije je da svi klijenti znaju da u toku svakog radnog dana neprekidno, odnosno u dane vikenda, pa čak i za vreme praznika može biti izvršeno snimanje vodovodnih cevi ako je potrebno. Stvar je u tome da vodoinstalaterski servisi vrše i hitne intervencije kad god je to neophodno, ali će dodatno informisati vlasnike prostora, to jest nadležna lica o ceni u tom slučaju, jer je ona nešto viša od uobičajene, odnosno od cene koja se primenjuje kada konkretna usluga treba da bude izvršena u toku zvaničnog radnog vremena određenog vodoinstalaterskog servisa. 

Specijalne mikro kamere, ali i drugi merni instrumenti se koriste prilikom izvršenja te usluge, tako da vodoinstalateri na osnovu dobijenog snimka mogu i da izvrše procenu stanja vodovodnog sistema. Upravo u skladu sa tim će oni informisati klijente o svim uslugama koje je potrebno tada izvršiti. 

U praksi, prvo se vrši dijagnostičko snimanje vodovodnih cevi, a zatim nakon pruženih usluga koje su potrebne, vodoinstalateri će izvršiti i kontrolno snimanje. Kontrolno snimanje ima za cilj da utvrdi da li su svi kvarovi otklonjeni, odnosno da li je vodovodni sistem osposobljen za dalje nesmetano korišćenje. 

Moramo naglasiti i to da se za cevi različitih promera vrši snimanje uz pomoć mikro kamera, tako da klijenti nemaju razloga za zabrinutost. U principu, snimanje vodovodnih cevi promera 70 fi, odnosno 110, te 125 fi, pa čak i 160 i 200 fi je dostupno po zahtevu. 

Postupak je vrlo jednostavan, jer majstori izlaze prvo na teren, te vrše dijagnostičko snimanje uz pomoć mikro kamera, a kako bi procenili stanje vodovodnog sistema. Prema rezultatima dijagnostičkog snimanja se i donosi odluka da li će i koje usluge u samom prostoru morati da budu primenjene. Vodoinstalateri na osnovu toga i pripremaju ponudu, te informišu klijente kako o tome koliko će ukupno trajati izvršenje tih usluga, tako isto i o ceni, ali i o svim drugim detaljima koji su bitni.

Snimanje vodovodnih cevi Novi Beograd


U cevi često svašta zaluta, zato što svi mi imamo običaj da ne vodimo onoliko računa koliko bi trebalo o stanju naših odvoda. Tako bacamo ostatke hrane ili masnoću u sudoperu, kao i u wc šolju... Nakon toga se čudimo kako je do zapušenja došlo.

Naime, primetićemo neke znake koji nam jasno ukazuju da nešto nije u redu, a to je zvuk klokotanja u cevima, kao i otežano oticanje vode... Može da se desi da voda prestane da otiče i tada sanitarija postaje nefunkcionalna.

Metoda snimanja vodovodnih cevi majstorima daje uvid u to kakva je njihova unutrašnjost, da li su možda napukle ili trule, te da li treba da se menja neki njihov deo ili možda cela cev... Kamerom rukuju vešti majstori, i nakon toga se obično radi odgušavanje mašinskim putem. To bi značilo da se provlače sajle koje imaju rotirajuće glave i one uklanjaju sve fizičke prepreke pred sobom. 


SNIMANJE VODOVODNIH CEVI voždovac

Stanari stambenih zgrada često ne paze šta bacaju u odvode, pa tako u odvod sudopere zaluta masnoća, ostaci hrane, i mnogo toga čemu tamo nije mesto. Naravno, usled svega toga će se formriati čep, koji sprečava da voda otiče. Tada se voda iz cevi preliva na zidove, plafone i izaziva materijalnu štetu. Ipak, postoje znaci i simptomi koji nam govore da nešto nije u redu i da treba da reagujemo. Međutim, velika većina ljudi zanemari sve te znake, i nastavi po starom, sve dok do zapušenja ne dođe. Znaci su pre svega, klokotanje u cevima, otežano oticanje vode (na primer, potrebno vam je duplo više vremena da operete sudove, jer voda odlazi sporo), kao i zadržavanje vode i na kraju, izlivanje i vraćanje vode, usled čega ta sanitarija postaje neupotrebljiva. 
Od momenta vašeg poziva, ekipa je na terenu za oko sat vremena najviše, i dolaze u specijalno opremljenim vozilima, noseći savremeni alat i modernu opremu. Spremni su da reše svaku komplikovanu situaciju, kao i da se nose sa nepredviđenim okolnostima. 

SNIMANJE VODOVODNIH CEVI SAVSKI VENAC

Pravilna dijagnostika je uvek od presudne važnosti ma šta da je u pitanju, pa tako i vodovodne cevi. Naime, stvoreni čepovi mogu da predstavljaju veliki problem i da onemoguće normalan svakodnevni život, jer ćete tada imati zapušenu sudoperu, wc šolju, kadu, lavabo, bide... Snimanje cevi majstorima omogućava da vide gde je tačno čep lociran pa i od čega je sastavljen, što sve olakšava da se problem reši.
Cene ovih usluga su veoma realne i prihvatljive, tako da su svima dostupne, a dodatna olakšavajuća okolnost je ta što se dolazak ekipe na adresu ne naplaćuje. Plaćate samo uslugu koja se izvršava i materijal koji se tom prilikom potroši. Ako se pojave neki dodatni poslovi i radovi, koje nije bilo moguće u startu predvideti, o tome ćete biti obavešteni na vreme, i ako želite, daćete dozvolu da se započeti radovi nastave. Ekipe možete da pozovete bilo kada, jer za njih ne postoje neradni dani. Voda ne može da čeka, kada se desi takav problem, presudna je brzina reakcije. 
fotografije
SNIMANJE VODOVODNIH CEVI
SNIMANJE VODOVODNIH CEVI