Ovaj sajt koristi kolačiće radi boljeg iskustva posetilaca. Korišćenjem sajta smatramo da ste saglasni sa našom politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića


Vodoinstalaterski servis Protok

  • 063/262 242
  • 011/26 44 444
  • Beograd
  • Ocena: 3.8/10

Imate hitan problem sa vodovodnim ili strujnim instalacijama?
Pozovite me i dolazim odmah na Vašu adresu.

Snimanje vodovodnih cevi 

Savremena tehnološka sredstva se koriste i u okviru vodoinstalaterskih usluga, pa se upravo zahvaljujući njihovoj primeni može vršiti i snimanje vodovodnih cevi. 

Konkretnu uslugu vodoinstalateri mogu da izvrše u bilo kojoj pojedinačnoj stambenoj jedinici, zatim u privatnim kućama, te u okviru celokupnih stambenih ili poslovnih zgrada. A vodoinstalateri tu uslugu primenjuju i u fabrikama, odnosno u okviru svakog industrijskog postrojenja, te u hotelima, ugostiteljskim i zdravstvenim objektima, ali i uopšteno u svakom prostoru gde postoji problem u njihovom funkcionisanju. 

Snimanje vodovodnih cevi

Najbitnije je da svi klijenti znaju da u toku svakog radnog dana neprekidno, odnosno u dane vikenda, pa čak i za vreme praznika može biti izvršeno snimanje vodovodnih cevi ako je potrebno. Stvar je u tome da vodoinstalaterski servisi vrše i hitne intervencije kad god je to neophodno, ali će dodatno informisati vlasnike prostora, to jest nadležna lica o ceni u tom slučaju, jer je ona nešto viša od uobičajene, odnosno od cene koja se primenjuje kada konkretna usluga treba da bude izvršena u toku zvaničnog radnog vremena određenog vodoinstalaterskog servisa. 

Specijalne mikro kamere, ali i drugi merni instrumenti se koriste prilikom izvršenja te usluge, tako da vodoinstalateri na osnovu dobijenog snimka mogu i da izvrše procenu stanja vodovodnog sistema. Upravo u skladu sa tim će oni informisati klijente o svim uslugama koje je potrebno tada izvršiti. 

U praksi, prvo se vrši dijagnostičko snimanje vodovodnih cevi, a zatim nakon pruženih usluga koje su potrebne, vodoinstalateri će izvršiti i kontrolno snimanje. Kontrolno snimanje ima za cilj da utvrdi da li su svi kvarovi otklonjeni, odnosno da li je vodovodni sistem osposobljen za dalje nesmetano korišćenje. 

Moramo naglasiti i to da se za cevi različitih promera vrši snimanje uz pomoć mikro kamera, tako da klijenti nemaju razloga za zabrinutost. U principu, snimanje vodovodnih cevi promera 70 fi, odnosno 110, te 125 fi, pa čak i 160 i 200 fi je dostupno po zahtevu. 

Postupak je vrlo jednostavan, jer majstori izlaze prvo na teren, te vrše dijagnostičko snimanje uz pomoć mikro kamera, a kako bi procenili stanje vodovodnog sistema. Prema rezultatima dijagnostičkog snimanja se i donosi odluka da li će i koje usluge u samom prostoru morati da budu primenjene. Vodoinstalateri na osnovu toga i pripremaju ponudu, te informišu klijente kako o tome koliko će ukupno trajati izvršenje tih usluga, tako isto i o ceni, ali i o svim drugim detaljima koji su bitni.

Snimanje vodovodnih cevi Novi Beograd


U cevi često svašta zaluta, zato što svi mi imamo običaj da ne vodimo onoliko računa koliko bi trebalo o stanju naših odvoda. Tako bacamo ostatke hrane ili masnoću u sudoperu, kao i u wc šolju... Nakon toga se čudimo kako je do zapušenja došlo.

Naime, primetićemo neke znake koji nam jasno ukazuju da nešto nije u redu, a to je zvuk klokotanja u cevima, kao i otežano oticanje vode... Može da se desi da voda prestane da otiče i tada sanitarija postaje nefunkcionalna.

Metoda snimanja vodovodnih cevi majstorima daje uvid u to kakva je njihova unutrašnjost, da li su možda napukle ili trule, te da li treba da se menja neki njihov deo ili možda cela cev... Kamerom rukuju vešti majstori, i nakon toga se obično radi odgušavanje mašinskim putem. To bi značilo da se provlače sajle koje imaju rotirajuće glave i one uklanjaju sve fizičke prepreke pred sobom. 


SNIMANJE VODOVODNIH CEVI voždovac

Stanari stambenih zgrada često ne paze šta bacaju u odvode, pa tako u odvod sudopere zaluta masnoća, ostaci hrane, i mnogo toga čemu tamo nije mesto. Naravno, usled svega toga će se formriati čep, koji sprečava da voda otiče. Tada se voda iz cevi preliva na zidove, plafone i izaziva materijalnu štetu. Ipak, postoje znaci i simptomi koji nam govore da nešto nije u redu i da treba da reagujemo. Međutim, velika većina ljudi zanemari sve te znake, i nastavi po starom, sve dok do zapušenja ne dođe. Znaci su pre svega, klokotanje u cevima, otežano oticanje vode (na primer, potrebno vam je duplo više vremena da operete sudove, jer voda odlazi sporo), kao i zadržavanje vode i na kraju, izlivanje i vraćanje vode, usled čega ta sanitarija postaje neupotrebljiva. 
Od momenta vašeg poziva, ekipa je na terenu za oko sat vremena najviše, i dolaze u specijalno opremljenim vozilima, noseći savremeni alat i modernu opremu. Spremni su da reše svaku komplikovanu situaciju, kao i da se nose sa nepredviđenim okolnostima. 

SNIMANJE VODOVODNIH CEVI SAVSKI VENAC

Pravilna dijagnostika je uvek od presudne važnosti ma šta da je u pitanju, pa tako i vodovodne cevi. Naime, stvoreni čepovi mogu da predstavljaju veliki problem i da onemoguće normalan svakodnevni život, jer ćete tada imati zapušenu sudoperu, wc šolju, kadu, lavabo, bide... Snimanje cevi majstorima omogućava da vide gde je tačno čep lociran pa i od čega je sastavljen, što sve olakšava da se problem reši.
Cene ovih usluga su veoma realne i prihvatljive, tako da su svima dostupne, a dodatna olakšavajuća okolnost je ta što se dolazak ekipe na adresu ne naplaćuje. Plaćate samo uslugu koja se izvršava i materijal koji se tom prilikom potroši. Ako se pojave neki dodatni poslovi i radovi, koje nije bilo moguće u startu predvideti, o tome ćete biti obavešteni na vreme, i ako želite, daćete dozvolu da se započeti radovi nastave. Ekipe možete da pozovete bilo kada, jer za njih ne postoje neradni dani. Voda ne može da čeka, kada se desi takav problem, presudna je brzina reakcije. 

SNIMANJE VODOVODNIH CEVI DORĆOL

Cevi nemamo način da vidimo iznutra, zar ne? Osim ako koristimo kameru. Snimanje cevi pomoću kamere znači da se ovaj uređaj uvodi duboko u cevi, i prikazuje se njihova unutrašnjost. To ima mnogo prednosti, jer će majstori da budu upućeni u to da li su cevi zdrave, odnosno, da li su natrule, trule, ili je to slučaj samo sa nekim njihovim delovima. Na osnovu tog što su videli, oni donose odluku da li će da zamene celu cev ili će samo promeniti deo. Takođe, vidi se da li postoje formirani čepovi, gde se oni tačno nalaze, pa se čak može primetiti i od čega su ti čepovi sastavljeni. Sve ovo olakšava rešavanje problema. Snimanje vodovodnih cevi nije skupa usluga, već je sa realnom cenom. Ova cena će vam biti saopštena nakon što majstori dođu na adresu i pogledaju šta sve ima da se odradi. Bitno je da znate da skrivenih troškova nema i da nećete time biti neprijatno iznenađeni. Dolazak ekipe na vašu adresu se uopšte ne naplaćuje, što je sve još jedna pogodnost. 


SNIMANJE VODOVODNIH CEVI STARI GRAD

Ovo je jedna nova dijagnostička metoda kada su usluge vodoinstalatera u pitanju. Naime, nekada davno, glavno oružje vodoinstalatera, da to tako nazovemo, bila je ručna sajla. Danas su se vremena značajno promenila a pre svega razvojem tehnologije, tako da je cevi moguće videti iznutra i to uz pomoć kamere. Na ovaj način, majstori znaju gde se nalazi formiran čep, od čega je sastavljen, ali vide i to u kakvom su stanju cevi, da li su negde natrule, trule, da li će im biti potrebna zamena ili samo saniranje - popravka. Cena snimanja vododovnih cevi nije visoka kada se sa druge strane pogledaju benefiti koje ćete dobiti - znaćete u kakvom je stanju vaša vodovodna mreža, da li vam preti opasnost od pucanja cevi i slično. Nakon snimanja cevi, obično se pristupa mašinskom odgušenju kanalizacije, i to se radi mašinama koje se nalaze pod pritiskom i rade na struju. Posebno je zanimljiva električna sajla koja ima rotirajuće glave koje se vrte u krug i prodiru duboko kroz cevi, čisteći ih od svih prepreka i masnoća. 

SNIMANJE VODOVODNIH CEVI VRAČAR

Nekada je bilo nemoguće da se vidi kako cevi izgledaju iznutra, pa čak nikako nije moglo da se dođe do njih, dok se ne obije zid. Danas postoje savremene i korisne metode, kao što je snimanje vodovodnih cevi pomoću kamere. To je jedan uređaj koji se uvodi duboko kroz cevi i njegovo oštro oko je u stanju da uoči sve promene na unutrašnjim zidovima, kao što su pukotine, naprsline, rupice, sva moguća oštećenja. Ponekad je deo cevi natruo ili sasvim truo, a nekad je to slučaj sa čitavom cevi. Tada se obično radi zamena i postavljanje nove cevi. Dakle, velika prednost snimanja cevi kamerom je to što je to jako precizna dijagnostička metoda, koja olakšava rad, i čini da čitava intervencija bude jednostavnija i bolje obavljena. Ako želite da znate koja je cena snimanja vodovodnih cevi pomoću kamere, tada je najbolje da zakažete dolazak ekipe na teren. Putem telefona te informacije nećete moći da dobijete, jer se to smatra neprofesionalnim u smislu - može vam biti rečeno manje ili više od realnog iznosa. 

SNIMANJE VODOVODNIH CEVI PALILULA

Ranije niste mogli da znate u kakvom su stanju vaše cevi, jer nije postojala metoda snimanja cevi pomoću kamere. Kako je tehnologija napredovala, tako se došlo do toga da se u cevi može uvesti mali optički uređaj, koji snima sve oko sebe, a njime upravljaju obučeni vodoinstalateri. To bi značilo da majstori mogu da vide da li su vaše cevi natrule ili trule, da li je to slučaj samo sa njihovim delovima i slično. Ovo je sjajna dijagnostička metoda, zato što na osnovu onoga što saznaju, majstori donose odluku kako je najbolje da neki problem reše. To može da bude mašinsko odgušenje kanalizacije, i tada se koriste električne sajle i mašine koje rade na struju i pod pritiskom. Posebno su zanimljive sajle koje imaju rotirajuće glave. Ove glave se vrte u krug dok prolaze napred, i na taj način čak mogu da ogule i masnoće koje se nalaze na zidovima cevi. Takođe, pred sobom uklanjaju sve fizičke prepreke, nakon čega cev ostaje sasvim čista i prohodna za vodu. 

fotografije
SNIMANJE VODOVODNIH CEVI
SNIMANJE VODOVODNIH CEVI
SNIMANJE VODOVODNIH CEVI 1
SNIMANJE VODOVODNIH CEVI 2
SNIMANJE VODOVODNIH CEVI 3