Snimanje vodovodnih cevi 

Savremena tehnološka sredstva se koriste i u okviru vodoinstalaterskih usluga, pa se upravo zahvaljujući njihovoj primeni može vršiti i snimanje vodovodnih cevi. 

Konkretnu uslugu vodoinstalateri mogu da izvrše u bilo kojoj pojedinačnoj stambenoj jedinici, zatim u privatnim kućama, te u okviru celokupnih stambenih ili poslovnih zgrada. A vodoinstalateri tu uslugu primenjuju i u fabrikama, odnosno u okviru svakog industrijskog postrojenja, te u hotelima, ugostiteljskim i zdravstvenim objektima, ali i uopšteno u svakom prostoru gde postoji problem u njihovom funkcionisanju. 

Snimanje vodovodnih cevi

Najbitnije je da svi klijenti znaju da u toku svakog radnog dana neprekidno, odnosno u dane vikenda, pa čak i za vreme praznika može biti izvršeno snimanje vodovodnih cevi ako je potrebno. Stvar je u tome da vodoinstalaterski servisi vrše i hitne intervencije kad god je to neophodno, ali će dodatno informisati vlasnike prostora, to jest nadležna lica o ceni u tom slučaju, jer je ona nešto viša od uobičajene, odnosno od cene koja se primenjuje kada konkretna usluga treba da bude izvršena u toku zvaničnog radnog vremena određenog vodoinstalaterskog servisa. 

Specijalne mikro kamere, ali i drugi merni instrumenti se koriste prilikom izvršenja te usluge, tako da vodoinstalateri na osnovu dobijenog snimka mogu i da izvrše procenu stanja vodovodnog sistema. Upravo u skladu sa tim će oni informisati klijente o svim uslugama koje je potrebno tada izvršiti. 

U praksi, prvo se vrši dijagnostičko snimanje vodovodnih cevi, a zatim nakon pruženih usluga koje su potrebne, vodoinstalateri će izvršiti i kontrolno snimanje. Kontrolno snimanje ima za cilj da utvrdi da li su svi kvarovi otklonjeni, odnosno da li je vodovodni sistem osposobljen za dalje nesmetano korišćenje. 

Moramo naglasiti i to da se za cevi različitih promera vrši snimanje uz pomoć mikro kamera, tako da klijenti nemaju razloga za zabrinutost. U principu, snimanje vodovodnih cevi promera 70 fi, odnosno 110, te 125 fi, pa čak i 160 i 200 fi je dostupno po zahtevu. 

Postupak je vrlo jednostavan, jer majstori izlaze prvo na teren, te vrše dijagnostičko snimanje uz pomoć mikro kamera, a kako bi procenili stanje vodovodnog sistema. Prema rezultatima dijagnostičkog snimanja se i donosi odluka da li će i koje usluge u samom prostoru morati da budu primenjene. Vodoinstalateri na osnovu toga i pripremaju ponudu, te informišu klijente kako o tome koliko će ukupno trajati izvršenje tih usluga, tako isto i o ceni, ali i o svim drugim detaljima koji su bitni.
fotografije
SNIMANJE VODOVODNIH CEVI
SNIMANJE VODOVODNIH CEVI