Mašinsko odgušenje kanalizacije

U svakom domaćinstvu, voda mora da protiče sasvim normalno, tj. bez ikakvih poteškoća. Prvi znak da nešto nije u redu sa cevima, jeste sporije oticanje vode. To je znak za uzbunu, jer je krajnja posledica zanemarivanja ovog problema – poplava objekta.

Zbog svega nabrojanog, usluga mašinskog odgušenja kanalizacije spada u hitne intervencije, koju treba da odrade profesionalni majstori.

Poseban problem se javlja u zgradama koje su višespratne, i to onda kada se zapuše cevi po vertikali. Jedan jasan znak na koji morate da obratite pažnju, to je klokotanje u cevima. Sledeće što sledi, jeste izlivanje vode, na primer, u sudoperu ili u kadu.

Kako se radi mašinsko odgušenje kanalizacije?

Kada pozovete profesionalne vodoinstalatere, oni će na vašoj adresi biti u najkraćem mogućem roku, iz jednostavnog razloga što je zapušenje kanalizacije kvar koji ne može nimalo da čeka. Mašinsko odgušenje se tako zove iz razloga što se otpušavanje cevi vrši uz pomoć mašina, koje rade na struju ili pod velikim pritiskom vode. Pre toga, majstori će morati da ustanove gde je tačno došlo do zapušenja, pošto to nije uvek na mestu gde je izbila voda. Na primer, poplava može da se dogodi u stanu koji se nalazi u prizemlju, a da je zagušenje nastalo na drugom ili prvom spratu. Zbog toga vodoinstalateri koriste metodu snimanja cevi, gde uz pomoć kamere jasno mogu da vide u kakvom su stanju cevi, kao i gde je čep i od čega je nastao. Kamerama upravljaju iskusni majstori, a sami uređaji su veoma precizni, tako da se sve može uočiti i pravilno pristupiti rešavanju problema. 

Kada se uradi mašinsko odgušenje kanalizacije po vertikali, jedno vreme možete da budete sasvim mirni, ali bi trebalo da vodite računa o tome šta bacate u wc šolju ili sudoperu, na primer, pošto zagušenje izaziva upravo različit otpad, masnoće i slično. 

Stručni majstori su na raspolaganju 24/7, 365 dana u godini, i na vašoj adresi, u ovakvim situacijama, često budu za samo jedan sat. 

Mašinsko odgušenje kanalizacije Beograd

Iako se tacno zna u kojim slucajevima je neophodno izvršiti mašinsko odgušenje kanalizacije, brojni vodoinstalaterski servisi, koji se nalaze na podrucju Beograda imaju uobicajenu praksu da prvo majstore pošalju na teren, a kako bi eventualno oni licno izvršili procenu stanja celokupnog kanalizacionog sistema. 

Zapravo se ovo praktikuje zato što je u ponudi i rucno odgušenje kanalizacije, a kada je sasvim dovoljno da vodoinstalateri koriste specijalne sajle i da na taj nacin prociste kanalizacione cevi u odredenom objektu. 

Dakle, proces je vrlo jednostavan, ali se zahteva da klijent u cijem stanu ili kuci je došlo do zacepljenja kanalizacionog sistema, kontaktira odabrani vodoinstalaterski servis, te da uputi majstore u to u cemu je problem, kako bi precizirali termin izlaska na teren. 

Nakon što vodoinstalater poseti konkretni objekat i utvrdi gde je došlo do poteškoca u radu celokupnog sistema, on ce odluciti i da li je neophodno da bude izvršeno mašinsko odgušenje kanalizacije ili ce u tom slucaju biti sasvim dovoljno da koristi samo rucnu sajlu. Sve to ce mu pomoci i da pripremi ponudu za klijenta, te da ga informiše i o ceni konkretne usluge. 

Naravno da vodoinstalateri pomenutu, ali i mnoge druge usluge mogu izvršiti ne samo na zahtev vlasnika stambenih objekata, a bez obzira da li je u pitanju kuca ili privatan stan, odnosno celokupna stambena zgrada, vec oni isto tako mašinsko odgušenje kanalizacije mogu izvršiti u svakom drugom objektu. Dakle, bez obzira da li se radi o ugostiteljskom objektu ili o onome, koji je namenjen smeštaju lica, odnosno o nekoj fabrici ili zdravstvenoj instituciji, vodoinstalateri ce u najkracem mogucem roku da se potrude da osposobe kanalizacioni sistem za nesmetano funkcionisanje. 

Takode bi trebalo da zainteresovani za pomenutu uslugu znaju i to da skoro svaki vodoinstalaterski servis ima dežurnu službu, a što zapravo znaci da mašinsko odgušenje kanalizacije, kao i sve ostale usluge koje su u ponudi, mogu biti izvršene kad god je to potrebno. Bice dovoljno da klijent na navedeni broj telefona kontaktira izabrani servis, te da se sa nadležnima dogovori oko svih potrebnih detalja. 

U odredenim situacijama nece biti dovoljno da majstori samo izvršio procenu, te da posle toga pristupe otcepljenju kanalizacionog sistema. Razlog za to jeste viši nivo zagrljaja, odnosno ako je u prilicno nepristupacnom delu kanalizacionog sistema došlo do zacepljenja. Tada može da bude izvršeno mašinsko odgušenje kanalizacije, ali tek nakon što majstori budu izvršili dijagnosticko snimanje sistema. U tom slucaju ce oni koristiti specijalne mikro kamere, pa ce na taj nacin dopreti do nedostupnih delova kanalizacioni horizontala ili vertikala, te ce na osnovu dobijenih snimaka i moci da odluce na koji nacin je najbolje da izvrše odgušenje kanalizacionog sistema. Naravno da ce to uticati na cenu konkretne usluge, te se podrazumeva da ce klijenti o svemu tome dobiti precizna obaveštenja.

Mašinsko odgušenje kanalizacije RIDGID mašinama 

Savremena tehnologija neprekidno napreduje, a to se svakako odražava i na vodoinstalaterske usluge, al ii na mnoge druge oblasti. Zato i nije za čuđenje uopšte što je dostupno i mašinsko odgušenje kanalizacije RIDGID mašinama.

U pitanju su izuzetno kvalitetne i profesionalne mašine, koje se koriste za čišćenje odvoda na prvom mestu.

Slobodno možemo reći da vodoinstalateri koriste ove specijalne mašine, kako bi poboljšali kvalitet usluga koje pružaju. Zapravo, mašinsko odgušenje kanalizacije RIDGID mašinama se u većini slučajeva vrši onda, kada je u pitanju nešto kompleksniji problem, koji dovodi do ometanja normalnog funkcionisanja celokupnog kanalizacionog sistema u nekom objektu. 

Naime, kada budu izašli vodoinstalateri na teren, a nakon što ih klijent bude kontaktirao, oni prvo moraju da procene u kakvom tačno stanju se nalazi konkretni kanalizacioni sistem. Zapravo je potrebno da pronađu gde je došlo do začepljenja, te da odluče da li će koristiti ručnu sajlu, RIDGID čistač odvoda ili će biti neophodno da bude izvršeno odgušenje kanalizacije pod pritiskom.

A kada sve to budu procenili, oni bi trebalo i da izrade ponudu za konkretnu uslugu, te da obaveste klijente o tome na koji način će izvršiti odčepljivanje kanalizacionog sistema i koliko će im otprilike za to biti potrebno vremena. 

Napominjemo da mašinsko odgušenje kanalizacije RIDGID mašinama podrazumeva uglavnom korišćenje aparata, koji se koristi onda kada ručnom sajlom problem ne može da bude rešen na dugoročnom nivou. 

Ako se dogodi da vodoinstalateri možda ne mogu odmah da procene da li je bolje da koriste ove mašine ili ručnu sajlu, odnosno specijalna vozila, jer ne mogu da ustanove gde je došlo do problema u funkcionisanju kanalizacije, oni će sigurno predložiti klijentima dodatnu uslugu. U pitanju je snimanje kanalizacionih cevi mikro kamerama. Najjednostavnije rečeno, ta usluga se praktikuje onda kada nije jednostavno ustanoviti zbog čega je došlo do problema u funkcionisanju kanalizacionog sistema u tom objektu. Zahvaljujući adekvatnoj dijagnostici će vodoinstalateri lako pronaći kvar i otklonili ga.

Odgušenje kanalizacije mašinama na elektro pogon

Vrlo brzo, a ujedno i naročito efikasno može da bude izvršeno odgušenje kanalizacije mašinama na elektro pogon.
Zahvaljujući tome što koriste ove specijalne uređaje, brojni vodoinstalaterski servisi su u prednosti nad svojim kolegama. 

Odgušenje kanalizacija mašinama na elektro pogon 


Praksa je da se odgušenje kanalizacije mašinama na elektro pogon može vršiti za kanalizacione cevi, čiji promer se kreće u rasponu od fi 35 mm, pa sve do cevi promera fi 150 mm maksimum. 

U pitanju su mašine koje imaju specijalne spiralne sajle, a ujedno funkcioniši i uz korišćenje specijalnog elektro motora, tako da su jače od ručnih sajli. 

Pored toga što pomažu čišćenju prljavštine sa zidova kanalizacionih cevi, ove mašine se koriste i kada je potrebno kamenac, odnosno tvrde naslage, koje se takođe nalaze na zidovima cevi otkloniti. Zahvaljujući svojoj snazi one će uspešno razbiti kamenac i omogućiti da kanalizaciona cev bude prohodna. 

Ako je došlo do začepljenja fekalne kanalizacije, onda će takođe biti izvršeno odgušenje kanalizacije mašinama na elektro pogon. Takođe, vodoinstalateri će sa uspehom osposobiti i kanalizacione horizontale, zatim odvodne kanale i vertikale i to u okviru bilo kog objekta.

Spiralna sajla koja se nalazi na ovima mašinama je veličine 16 mm, ali i 22 mm u većini slučajeva. Zahvaljujući tome što im je dužina svake od njih od 22,5, pa do 25 m, to ta sajta praktično može da dopre u udaljeni deo cevi.

Samim tim što su u pitanju specijalne mašine, a ako to bude bilo potrebno, majstori će na njihov vrh da montiraju određeni alat, što sve u principu zavisi od toga da li je potrebno iseći korenje, na primer ili eventualno očistiti kanalizacionu cev, to jest njene zidove od nagomilanih nečistoća. 

Zahteva se da klijent kontaktira izabrani vodoinstalaterski servis, koji je specijalizovan za odgušenje kanalizacije mašinama na elektro pogon. Od nadležnih će dobiti sve neophodne informacije o samom postupku, ali i o tome koliko košta konkretna usluga.

Mašinsko odgušenje kanalizacije Novi Beograd


Kanalizacione cevi su se nekada otpušavale samo ručnim sajlama i to je bila efikasna metoda, ali je takođe imala i mnoge nedostatke. Naime, cevi se tada nisu snimale uz pomoć kamere, pa nije bilo moguće tačno utvrditi gde se formirao čep.

Sada se sve to radi mnogo drugačije. Cevi se snimaju, a to majstorima pruža uvid u to gde je čep lociran, kao i od čega je sastavljen. Nakon toga, oni donose odluku kako će otpušiti kanalizacione cevi.

Mašinsko odgušenje znači da se koriste najsavremenije mašine, kojima rukuju profesionalci, i nakon te usluge, cevi će dugo ostati čiste i prohodne.

Vodoinstalateri su na usluzi 24 časa dnevno, svih 365 dana u godini, jer za njih ne postoje praznici, neradni dani, vikendi, godišnji odmori... Poziv može da se uputi i u sred noći, zato što svako zapušenje spada u hitnu intervenciju, koja ako se ne sanira pravovremeno, može da izazove poplavu u objektu. 


MAŠINSKO ODGUŠENJE KANALIZACIJE VOŽDOVAC

Nekada je bila dovoljna ručna sajla da bi se odgušila kanalizacija, i verovatno bi ova alatka radila svoj posao i u današnje vreme. Međutim, tehnologija napreduje u svim sferama života, pa je tako slučaj i sa vodoinstalaterskim uslugama. To bi značilo da su cevi počele da se snimaju uz pomoć kamere, koja omogućava da se vidi njihova unutrašnjost. Majstori stiču uvid da li postoje naprsline, rupice, pukotine, te da li su cele cevi ili njihovi delovi natruli ili sasvim truli. Ponekad se mora zameniti cela cev, a nekada se menja jedan deo. U nekim drugim situacijama, radi se samo saniranje cevi. Mašinsko odgušenje znači da se koristi posebna oprema koja radi na struju, i koja ostavlja za sobom sasvim čiste cevi, jer uništava sve fizičke prepreke i masnoće koje se u cevima nalaze. Kada pozovete majstore, oni će biti na adresi za oko sat vremena, tako da je najvažnije da ne oklevate, jer svi problemi sa vodom samo narastaju, i u najgorem slučaju, prete poplavom. 


MAŠINSKO ODGUŠENJE KANALIZACIJE SAVSKI VENAC

Odgušiti kanalizaciju mašinskim putem, znači dobiti sasvim čiste i prohodne kanalizacione cevi. Kada su cevi čiste, onda voda kroz njih protiče sasvim normalno i funkcionišu vam sve sanitarije - wc šolja, sudopera, lavabo, kada, bide... Mašinsko odgušenje kanalizacije je potrebno u slučajevima kada se u cevima formiraju čepovi ili se natalože masnoće koje su na unutrašnjim zidovima cevi. Sve to otežava ili sasvim onemogućava protok vode. 

Korisno je da znate da se u svakom trenutku možete obratiti vodoinstalaterima koji će izaći na teren i sanirati problem. Svoj poziv možete da uputite u bilo koje doba dana ili noći, preko praznika, kada su u toku godišnji odmori.. Jednostavno, za vredne majstore, ne postoje trenuci odmora, a razlog je što su problemi sa vodom veoma ozbiljni i mogu da izazovu ogromne posledice. 
video klipovi
fotografije
Mašinsko odgušenje kanalizacije
Mašinsko odgušenje kanalizacije
Mašinsko odgušenje kanalizacije 2
Mašinsko odgušenje kanalizacije 3
Mašinsko odgušenje kanalizacije 4
Mašinsko odgušenje kanalizacije 5