Otpušavanje sudopere

U situaciji kada dođe do začepljenja bilo odvoda na sudoperi, lavabou ili na WC, ali i kadi i tuđ kabini, te pisoaru ili bideu, odnosno u bilo kom delu životnog ili poslovnog prostora, nikome nije lako. 

Baš zato otpušavanje sudopere, ali i bilo kog drugog odvoda u objektu treba prepustiti stručnjacima, jer će oni ipak tu uslugu izvršiti ne samo profesionalno, nego će se pobrinuti da se konkretni problem više ne javlja. 

Ipak, svi smo mi u manjoj ili većoj meri skloni da pokušamo konkretnie problem sami da rešimo, ali isto tako vrlo često nam to ne polazi za rukom. 

Naravno da postoje stvari koje možemo učiniti, da bismo sprečili mogućnost da do začepljenja dođe, ali je potrebno biti istrajan i disciplinovan. Naime, važno je da na odvodu sudopere držimo mrežicu, kako prljavština ne bi odlazila u odvod i nepotrebno ga prljala. Isto tako se ne preporučuje sipati soc od kafe, mada o tome postoje oprečna mišljenja. 

Jedno je sigurno, ako vodimo računa blagovremeno, neće biti potrebno da zovemo vodoinstalatere, koji će izvršiti otpušavanje sudopere, prosto zato što do zaprljanja neće ni doći. 

Međutim, u praksi sve to izgleda mnogo drugačije, pa je uvek preporuka da kontaktirate stručnjake, koji će ovu uslugu vrlo brzo izvršiti, a kako bi klijent mogao nesmetano da nastavi da funkcioniše, bilo da se radi o stambenom prostoru ili poslovnom. 

Svakako je važna informacija i ta da otpušavanje sudopere naravno može biti izvršeno i po zahtevu klijenta u dane vikenda, ali i u toku noći, uzevši u obzir da brojni vodoinstalaterski servisi imaju i službu koja je zadužena za hitne intervencije. Upravo ti majstori će izaći na teren vrlo brzo pošto dobiju poziv od klijenta, te uglavnom uz primenu električnih sajli će očistiti odvod na sudoperi, a po potrebi mogu koristiti i specijalne mašine i alate.

KADA JE POTREBNO IZVRŠITI ODGUŠENJE SUDOPERE?

Onog trenutka kada sudopera ne može nesmetano biti korišćena, potrebno je angažovati majstora koji će u najkraćem mogućem roku uz pomoć adekvatnih alata i hemijskih sredstava da izvrši odgušenje sudopere. 

Većina nas najpre pokuša to da učini samostalno, te konkretni problem ne uspe u potpunosti da otkloni, već samo da ga odloži. 
Gotovo svaki vodoinstalater vrši otpušavanje sudopere, a najčešće uz korišćenje sajle, koja može biti ručna ili električna. Sve to se odnosi na situacije koje su uobičajene, odnosno na ne tako visok nivo začepljenja. 

Međutim, ukoliko su u pitanju starije zgrade, odnosno nekvalitetno održavani vodovodni sistemi, može doći to mnogo većih neprijatnosti, kada će vodoinstalater biti prinuđen da sve cevi zameni i na taj način otkloni zagušenu sudoperu. 

KOLIKO TRAJE OTPUŠAVANJE SUDOPERE?

Prilično je nezahvalno davati odgovor na pitanje koliko će da traje odgušenje sudopere, jer mnogo faktora ima uticaja na to. 

Naime, ukoliko je u pitanju niži nivo zaprljanja, vodoinstalater će u principu vrlo brzo moći taj problem da otkloni. Naročito ukoliko ima mogućnost da otpušavanje sudopere izvrši ručnom sajlom, a svakako će celokupan postupak trajati nešto duže, ako bude bilo potrebno da koristi i ostale alate, odnosno specijalna hemijska sredstva. 

Najduže traje odgušenje sudopere ukoliko je u pitanju izuzetno visok nivo zaprljanja, te ako se problem proširio i na ostale stambene jedinice. 

Svakako će vlasnici poslovnog ili stambenog prostora, a u okviru koga će taj problem javio biti od strane vodoinstalatera obavešteni o njegovoj proceni celokupnog stanja, te će tada i dobiti relativno precizne informacije o tome koliko bi otprilike trebalo celokupan postupak da traje.

Odgušenje sudopere - koliko košta?

Kao i za trajanje, tako isto i za cenu usluge važi pravilo da zavisi od toga o kom nivou zapušenja se radi. 

Uopšteno govoreći, brojni vodoinstalateri najčešće ovu uslugu naplaćuju od dve, pa do četiri ili pet hiljada dinara, ali će svakako klijenti biti precizno informisani o tačnoj ceni kada vodoinstalater bude ustanovio o kolikom nivou zaprljanja se radi, odnosno kada bude procenio koliko će otprilike celokupna usluga da traje.

Zamena odvodne cevi sudopere

Olako mnogi od nas shvataju održavanje higijene u sudoperi, te se ne tako retko događa da ne stavimo ni rešetku i da bacamo sve otpatke od hrane. A to vremenom dovodi do začepljenja, ali i do oštećenja odvodne cevi sudopere. 

S obzirom na to da ometa funkcionisanje korisnika konkretnog prostora, neispravna sudopera ne bi trebalo da postoji ni u jednom stambenom, poslovnom ili prostoru bilo koje druge namene.

Zamena odvodne cevi sudopere Beograd


Ne bez razloga, zamena odvodne sudopere se svrstava među usluge, koje vodoinstalateri vrše po hitnom postupku. Naime, ako oni izađu u najkraćem mogućem roku pošto ih klijenti kontaktiraju i promene odvodnu cev na tom elementu, vrlo je verovatno da će značajno smanjiti rizik od mnogih većih problema. 

U suštini, majstori imaju dovoljno iskustva i znanja, te će vrlo brzo detektovati i gde je problem nastao. Ponekad se može dogoditi da nema potrebe da bude izvršena zamena odvodne cevi sudopere čak i ako vlasnik prostora smatra drugačije, već je potrebno da vodoinstalateri izvrše odgušenje kanalizacije. 

Upravo zato što nije jednostavno ustanoviti kvar, preporuka je da čim primetite neki problem u funkcionisanju sudopere, ostvariti kontakt sa nadležnima u okviru nekog vodoinstalaterskog servisa. 

Nakon što im predočite koji problem se javio, oni će vas obavestiti kada majstori mogu da posete vašu kuću ili stan, odnosno ma koji drugi objekat. Zapravo je naročito važno da vodoinstalateri lično vide o čemu se radi, te da procene da li je potrebno da bude izvršena zamena odvodne cevi sudopere ili neka druga usluga. Podrazumeva se da će oni u skladu sa time i da izrade ponudu, tako da će i klijenti odmah biti informisani kako o ceni konkretne usluge, tako isto i o tome koliko bi vremena bilo potrebno da ta usluga bude izvršena. 

Napominjemo da kao i za bilo koju drugu uslugu, koju nude vodoinstalaterski servisi, tako isto i za ovu važi pravilo da klijenti dobijaju adekvatne garancije.

Otpušavanje sudopere Novi Beograd


Sudoperu svaka domaćica koristi više puta u toku dana – kod pripreme doručka, ručka, večere, užine... Jednostavno, uvek je potrebno da se operu sudovi, hrana koja se priprema i slično. To bi značilo da sudopera mora da odvodi vodu jako brzo i ne sme da je zadržava. Svako zadržavanje vode stvara uslove koji nisu higijenski i to je prvi znak da nešto nije u redu.

Primera radi, sporo proticanje vode znači da se negde u cevima stvorio čep, a još ako čujete i klokotanje, to je signal da bi trebalo da pozovete majstore vodoinstalatere. Bolje da to učinite što pre i na vreme, jer na taj način sprečavate da se sudopera izlije zbog čepa koji je  nastao i takva intervencija će vas manje koštati.

Cevi se snimaju uz pomoć kamere, što je relativno nova i savremena metoda, tako da se precizno može videti gde je nastalo zagušenje u cevima. 


OTPUŠAVANJE SUDOPERE VOŽDOVAC

Sudopera se koristi svakoga dana, i bez nje bi bilo sasvim nemoguće zamisliti normalan svakodnevni život. Ipak, iako nam je ova sanitarija toliko potrebna, većina nas se ne odnosi sasvim odgovorno prema njoj, u smislu da prosipamo masnoće, bacamo ostatke hrane... Ne moramo da budemo majstori pa da shvatimo da će se negde, u nekom trenutku, svakako formirati čep, koji će onemogućiti da voda protiče normalno. Da bi majstori znali gde se čep nalazi, oni koriste novu i savremenu metodu snimanja cevi uz pomoć kamere. Oštro oko kamere može da vidi unutrašnjost svih cevi, pa vodoinstalateri procenjuju da li postoje sitna oštećenja, rupice, pukotine, naprsline... Na taj način, oni donose odluku da li će cev menjati, ili samo neki njen deo, ili će možda samo da odrade sanaciju. Otpušavanje cevi se obavlja mašinskim putem, i nakon toga, cevi postaju sasvim čiste i prohodne. 


OTPUŠAVANJE SUDOPERE SAVSKI VENAC


Sudoperu često upotrebljavamo, i mnogi od nas su skloni da u nju bacaju ili sipaju ostatke hrane i masnoće, pa se tako vremenom usporava i na kraju, potpuno blokira normalan protok vode. Imajući u vidu da se bez sudopere ne može, to bi značilo da je otpušavanje ove sanitarije hitna intervencija, koja mora da se izvede odmah. Korisno je znati da u svakom trenutku možete da uputite svoj telefonski pozivjk dežurnoj ekipi vodoinstalatera koji izlaze na teren u roku od sat vremena, ako živite na teritoriji Beograda. U odvod sudopere i cevi, može da se uvede električna sajla koja ima rotirajuće glave i one se vrte i prodiru napred, tako da pred sobom uklanjaju sve fizičke i druge prepreke, kao što su  masnoće koje se nalaze nataložene za zidovima cevi. Uz električne sajle, tu su i druge savremene mašine koje rade pod pritiskom i na struju, tako da se sudopera veoma lako otpušava. Cene za intervencije su veoma realne i svima prihvatljive, a ako se pojave neki dodatni radovi, o tome ćete biti obavešteni na vreme. 
video klipovi
fotografije
Otpušavanje sudopere
Otpušavanje sudopere
Otpušavanje sudopere 1
Otpušavanje sudopere 2
Otpušavanje sudopere 3
Otpušavanje sudopere 4
Otpušavanje sudopere 5