Snimanje cevi 

Mada možda tako nekom izgleda, vodoinstalateri ipak nisu čarobnjaci, te ne mogu u svakoj situaciji lako da dođu do zaključka gde je nastao problem u funkcionisanju ili vodovodnog ili kanalizacionog sistema. 
Naravno, da oni imaju rešenje i za takve slučajeve, pa će izvršiti snimanje cevi, kako bi u skladu sa rezultatima te dijagnostičke metode mogli da procene i stanje kanalizacionih, odnosno vodovodnih cevi i da odluče kako bi trebalo problem u njihovom funkcionisanju da reše. 

Snimanje cevi 


Dakle, odmah moraju svi klijenti biti upoznati sa tim da se snimanje cevi praktikuje u svrhu bolje dijagnostike, a kada vodoinstalater nije u mogućnosti da utvrdi o kakvom problemu se radi i da ga tako i reši. 

Naime, podrazumeva se da će svaki majstor prvo pokušati na osnovu uobičajenih metoda da dođe do zaključka gde je nastao problem u funkcionisanju bilo kanalizacionog sistema u nekom objektu, bilo vodovodnog. Međutim, svesni smo činjenice da to nije uvek moguće, pa će tada koristiti ovu savremenu metodu dijagnostikovanja. 

Tom prilikom se koriste specijalne mikro kamere, koje će izvršiti snimanje cevi uz pomoć sonde. Na taj način će vodoinstalateri dobiti precizne podatke ne samo o problemu, koji je doveo do poteškoća u funkcionisanju ili kanalizacionog ili vodovodnog sistema u ma kom objektu, već će imati prilike da saznaju i u kakvom stanju se cevi uopšteno nalaze. 

A sve to će njima pomoći da otklone brojne probleme, te da omoguće vlasnicima samog prostora da nastave sa korišćenjem bilo kupatila, bilo kuhinje, jer će i vodovodni i kanalizacioni sistem posle toga besprekorno da funkcioniše. 

Iako se snimanje cevi smatra dijagnostičkom metodom, u određenim situacijama se praktikuje da vodoinstalateri izvrše i kontrolno snimanje. Naime, ako je problem naročito nezgodan i kompleksan za rešavanje, oni će nakon izvršenog dijagnostičkog snimanja da ga otklone. Zatim je neophodno da izvrše i kontrolno snimanje cevi, a kako bi u potpunosti bili sigurni da je kanalizacioni ili vodovodni sistem u tom objektu osposobljen za dalji rad bez ikakvih smetnja. 

Svi klijenti moraju znati i da vodoinstalaterski servisi usluge nude i nakon završenog radnog vremena, odnosno u toku bilo kog praznika ili u dane vikenda, te noću, jer vrše i hitne intervencije kada klijent zahteva. 

Snimanje cevi Novi Beograd


Snimanje cevi se radi uz pomoć kamere koja se provlači kroz njih. To je relativno nova metoda, koja je višestruko korisna, jer na ovaj način majstori dolaze do važnih saznanja. Naime, kamerom rukuju iskusni vodoinstalateri, a njeno oštro oko je u stanju da vidi i najsitnija oštećenja nastala na unutrašnjosti cevi. Kada sve vide kao na dlanu, majstori neće imati dilemu da li je potrebno da se cev menja ili će biti dovoljna samo sanacija. Ponekad se menja jedan deo cevi, koji je truo, na primer.

Snimanje cevi se često radi pre nego što se obavi usluga otpušavanja kanalizacije. Tako majstori znaju gde je lociran čep, od čega je sastavljen i slično. Sve im to olakšava da intervenciju obave brže i bolje, tako da cevi ostaju prohodne dugo vremena nakon toga.

Dežurna ekipa je dostupna za vas u bilo kom trenutku, i to tokom čitave godine, bez obzira na praznike, vikende, godišnje odmore... 


SNIMANJE CEVI VOŽDOVAC

Savremene tehnologije donose nove načine za rešavanje problema, pa je tako slučaj i sa odgušavanjem kanalizacije. Naime, otpušiti ili odgušiti kanalizaciju, znači samo pročistiti cevi od čepova koji se u njima nalaze, i eventualno, zameniti čitave cevi ili delove tih cevi, ako su one oštećene ili natrule ili trule od vode. Snimanje cevi se danas vrši na moderan način a to je uz pomoć kamere. Kamorom rukuju vešti i iskusni majstori, koji je uvode u cevi, a ovaj uređaj je onda u stanju da snimi sve pukotine, naprsline, rupice, oštećenja čak i ona najsitnija koja se nalaze u cevima. Nakon svega toga se donosi veoma ispravna odluka o tome šta bi trebalo da se uradi, kako da se postupi. Nakon snimanja cevi se radi mašinsko odgušenje kanalizacije, a to bi značilo da se u njih uvodi sajla koja je priključena na struju i koja ima rotirajuću glavu. Ova glava prodire duboko napred i čisti sve što joj se nađe na putu. Tako cevi ostaju čiste i sposobne da provode vodu bez poteškoća. 

SNIMANJE CEVI SAVSKI VENAC

Snimanje cevi se radi na veoma jednostavan način i to tako što se kamera uvodi u cevi. Oštro oko kamere u stanju je da vidi sve, dakle: u kakvom su stanju cevi, da li su cele trule ili samo neki njihovi delovi, da li im je potrebna zamena, ili promena samo nekog dela, da li postoje rupice, naprsline, pukotine... Ovo je veoma korisna savremena dijagnostička metoda koju koriste vodoinstalateri a koja im umnogome olakšava posao, jer su u stanju da vide gde je tačno formiran čep, od čega je on sastavljen, i slično, što sve čini celu intervenciju daleko efikasnijom i bržom. Cene usluga su uvek vrlo realne i prihvatljive, a nema ni skrivenih troškova, zbog toga što majstori kada izađu na teren, najpre pogledaju šta sve ima da se radi, pa vam na osnovu svega toga kažu cenu. Ako se baš desi da se nije moglo videti u startu nešto što mora da se takođe uradi, o tome ćete biti obavešteni na vreme i daćete odobrenje, ako želite, da se radovi nastave. 
fotografije
Snimanje cevi
Snimanje cevi