Snimanje cevi 

Mada možda tako nekom izgleda, vodoinstalateri ipak nisu čarobnjaci, te ne mogu u svakoj situaciji lako da dođu do zaključka gde je nastao problem u funkcionisanju ili vodovodnog ili kanalizacionog sistema. 
Naravno, da oni imaju rešenje i za takve slučajeve, pa će izvršiti snimanje cevi, kako bi u skladu sa rezultatima te dijagnostičke metode mogli da procene i stanje kanalizacionih, odnosno vodovodnih cevi i da odluče kako bi trebalo problem u njihovom funkcionisanju da reše. 

Snimanje cevi 


Dakle, odmah moraju svi klijenti biti upoznati sa tim da se snimanje cevi praktikuje u svrhu bolje dijagnostike, a kada vodoinstalater nije u mogućnosti da utvrdi o kakvom problemu se radi i da ga tako i reši. 

Naime, podrazumeva se da će svaki majstor prvo pokušati na osnovu uobičajenih metoda da dođe do zaključka gde je nastao problem u funkcionisanju bilo kanalizacionog sistema u nekom objektu, bilo vodovodnog. Međutim, svesni smo činjenice da to nije uvek moguće, pa će tada koristiti ovu savremenu metodu dijagnostikovanja. 

Tom prilikom se koriste specijalne mikro kamere, koje će izvršiti snimanje cevi uz pomoć sonde. Na taj način će vodoinstalateri dobiti precizne podatke ne samo o problemu, koji je doveo do poteškoća u funkcionisanju ili kanalizacionog ili vodovodnog sistema u ma kom objektu, već će imati prilike da saznaju i u kakvom stanju se cevi uopšteno nalaze. 

A sve to će njima pomoći da otklone brojne probleme, te da omoguće vlasnicima samog prostora da nastave sa korišćenjem bilo kupatila, bilo kuhinje, jer će i vodovodni i kanalizacioni sistem posle toga besprekorno da funkcioniše. 

Iako se snimanje cevi smatra dijagnostičkom metodom, u određenim situacijama se praktikuje da vodoinstalateri izvrše i kontrolno snimanje. Naime, ako je problem naročito nezgodan i kompleksan za rešavanje, oni će nakon izvršenog dijagnostičkog snimanja da ga otklone. Zatim je neophodno da izvrše i kontrolno snimanje cevi, a kako bi u potpunosti bili sigurni da je kanalizacioni ili vodovodni sistem u tom objektu osposobljen za dalji rad bez ikakvih smetnja. 

Svi klijenti moraju znati i da vodoinstalaterski servisi usluge nude i nakon završenog radnog vremena, odnosno u toku bilo kog praznika ili u dane vikenda, te noću, jer vrše i hitne intervencije kada klijent zahteva. 
fotografije
Snimanje cevi
Snimanje cevi