Ovaj sajt koristi kolačiće radi boljeg iskustva posetilaca. Korišćenjem sajta smatramo da ste saglasni sa našom politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića


Vodoinstalaterski servis Protok

  • 063/262 242
  • 011/26 44 444
  • Beograd
  • Ocena: 4.0/8

Imate hitan problem sa vodovodnim ili strujnim instalacijama?
Pozovite me i dolazim odmah na Vašu adresu.

Snimanje cevi 

Mada možda tako nekom izgleda, vodoinstalateri ipak nisu čarobnjaci, te ne mogu u svakoj situaciji lako da dođu do zaključka gde je nastao problem u funkcionisanju ili vodovodnog ili kanalizacionog sistema. 
Naravno, da oni imaju rešenje i za takve slučajeve, pa će izvršiti snimanje cevi, kako bi u skladu sa rezultatima te dijagnostičke metode mogli da procene i stanje kanalizacionih, odnosno vodovodnih cevi i da odluče kako bi trebalo problem u njihovom funkcionisanju da reše. 

Snimanje cevi 


Dakle, odmah moraju svi klijenti biti upoznati sa tim da se snimanje cevi praktikuje u svrhu bolje dijagnostike, a kada vodoinstalater nije u mogućnosti da utvrdi o kakvom problemu se radi i da ga tako i reši. 

Naime, podrazumeva se da će svaki majstor prvo pokušati na osnovu uobičajenih metoda da dođe do zaključka gde je nastao problem u funkcionisanju bilo kanalizacionog sistema u nekom objektu, bilo vodovodnog. Međutim, svesni smo činjenice da to nije uvek moguće, pa će tada koristiti ovu savremenu metodu dijagnostikovanja. 

Tom prilikom se koriste specijalne mikro kamere, koje će izvršiti snimanje cevi uz pomoć sonde. Na taj način će vodoinstalateri dobiti precizne podatke ne samo o problemu, koji je doveo do poteškoća u funkcionisanju ili kanalizacionog ili vodovodnog sistema u ma kom objektu, već će imati prilike da saznaju i u kakvom stanju se cevi uopšteno nalaze. 

A sve to će njima pomoći da otklone brojne probleme, te da omoguće vlasnicima samog prostora da nastave sa korišćenjem bilo kupatila, bilo kuhinje, jer će i vodovodni i kanalizacioni sistem posle toga besprekorno da funkcioniše. 

Iako se snimanje cevi smatra dijagnostičkom metodom, u određenim situacijama se praktikuje da vodoinstalateri izvrše i kontrolno snimanje. Naime, ako je problem naročito nezgodan i kompleksan za rešavanje, oni će nakon izvršenog dijagnostičkog snimanja da ga otklone. Zatim je neophodno da izvrše i kontrolno snimanje cevi, a kako bi u potpunosti bili sigurni da je kanalizacioni ili vodovodni sistem u tom objektu osposobljen za dalji rad bez ikakvih smetnja. 

Svi klijenti moraju znati i da vodoinstalaterski servisi usluge nude i nakon završenog radnog vremena, odnosno u toku bilo kog praznika ili u dane vikenda, te noću, jer vrše i hitne intervencije kada klijent zahteva. 

Snimanje cevi Novi Beograd


Snimanje cevi se radi uz pomoć kamere koja se provlači kroz njih. To je relativno nova metoda, koja je višestruko korisna, jer na ovaj način majstori dolaze do važnih saznanja. Naime, kamerom rukuju iskusni vodoinstalateri, a njeno oštro oko je u stanju da vidi i najsitnija oštećenja nastala na unutrašnjosti cevi. Kada sve vide kao na dlanu, majstori neće imati dilemu da li je potrebno da se cev menja ili će biti dovoljna samo sanacija. Ponekad se menja jedan deo cevi, koji je truo, na primer.

Snimanje cevi se često radi pre nego što se obavi usluga otpušavanja kanalizacije. Tako majstori znaju gde je lociran čep, od čega je sastavljen i slično. Sve im to olakšava da intervenciju obave brže i bolje, tako da cevi ostaju prohodne dugo vremena nakon toga.

Dežurna ekipa je dostupna za vas u bilo kom trenutku, i to tokom čitave godine, bez obzira na praznike, vikende, godišnje odmore... 


SNIMANJE CEVI VOŽDOVAC

Savremene tehnologije donose nove načine za rešavanje problema, pa je tako slučaj i sa odgušavanjem kanalizacije. Naime, otpušiti ili odgušiti kanalizaciju, znači samo pročistiti cevi od čepova koji se u njima nalaze, i eventualno, zameniti čitave cevi ili delove tih cevi, ako su one oštećene ili natrule ili trule od vode. Snimanje cevi se danas vrši na moderan način a to je uz pomoć kamere. Kamorom rukuju vešti i iskusni majstori, koji je uvode u cevi, a ovaj uređaj je onda u stanju da snimi sve pukotine, naprsline, rupice, oštećenja čak i ona najsitnija koja se nalaze u cevima. Nakon svega toga se donosi veoma ispravna odluka o tome šta bi trebalo da se uradi, kako da se postupi. Nakon snimanja cevi se radi mašinsko odgušenje kanalizacije, a to bi značilo da se u njih uvodi sajla koja je priključena na struju i koja ima rotirajuću glavu. Ova glava prodire duboko napred i čisti sve što joj se nađe na putu. Tako cevi ostaju čiste i sposobne da provode vodu bez poteškoća. 

SNIMANJE CEVI SAVSKI VENAC

Snimanje cevi se radi na veoma jednostavan način i to tako što se kamera uvodi u cevi. Oštro oko kamere u stanju je da vidi sve, dakle: u kakvom su stanju cevi, da li su cele trule ili samo neki njihovi delovi, da li im je potrebna zamena, ili promena samo nekog dela, da li postoje rupice, naprsline, pukotine... Ovo je veoma korisna savremena dijagnostička metoda koju koriste vodoinstalateri a koja im umnogome olakšava posao, jer su u stanju da vide gde je tačno formiran čep, od čega je on sastavljen, i slično, što sve čini celu intervenciju daleko efikasnijom i bržom. Cene usluga su uvek vrlo realne i prihvatljive, a nema ni skrivenih troškova, zbog toga što majstori kada izađu na teren, najpre pogledaju šta sve ima da se radi, pa vam na osnovu svega toga kažu cenu. Ako se baš desi da se nije moglo videti u startu nešto što mora da se takođe uradi, o tome ćete biti obavešteni na vreme i daćete odobrenje, ako želite, da se radovi nastave. 

SNIMANJE CEVI DORĆOL

Snimanje cevi je jedna relativno novija dijagnostička metoda koja može vodoinstalaterima da kaže mnogo toga. Naime, vidi se u kakvom su stanju cevi. One mogu da budu sasvim trule, ili da to bude slučaj sa nekim njihovim delovima. Takođe, u cevima mogu da postoje čepovi, koji se formiraju zbog toga što ljudi svašta bacaju u odvode svojih sanitarija. To mogu da budu ostaci nakon ručka, dakle, razne masnoće, ali isto tako i ostaci hrane, kao i vlažne maramice i higijenski ulošci koji se bacaju u odvode wc šolje... Snimanje cevi pomoću kamere će jasno pokazati od čega je čep formiran, kao i gde se tačno nalazi. Sve to olakšava majstorima posao, pa će intervencija biti obavljena brže i bolje. Cene snimanja cevi kamerom su veoma pristupačne, jer su realne, a dolazak ekipe na adresu se ne naplaćuje. Dovoljno je da uputite poziv i da zakažete da se obavi intervencija onda kada to vama odgovara. 

SNIMANJE CEVI STARI GRAD

Kada se kamera uvede duboko kroz cevi, ona može da nam pruži mnoge informacije koje bi nam ostale nepoznate. Na primer, majstori mogu da vide u kakvom su stanju cevi - da li su trule u celosti, ili su trule u nekom svom delu; da li su natrule sasvim ili samo ponegde; da li postoje formirani čepovi i od čega su sastavljeni; takođe, moguće je videti da li se na unutrašnjim zidovima cevi nalaze nataložene masnoće, koje isto tako blokiraju proticanje vode. Kada prikupe sve ove informacije, majstori mogu da lakše donesu odluku kako da reše problem koji je pred njima i da urade odgušenje kanalizacije. Nekada davno, jednostavno nije postojala ova metoda, pa se otpušavanje vršilo samo uvođenjem ručne sajle u cevi. Napretkom tehnologije, mnogo toga nam je postalo dostuupno. Cena snimanja cevi je veoma prihvatljiva i realna, naspram benefita koje dobijate. Tačan novčani iznos koji bi trebalo izdvojiti saznaćete tek kada majstori izađu na lice mesta. 

SNIMANJE CEVI VRAČAR

Snimanje cevi je jedna relativno nova metoda kod nas, koja se u svetu primenjuje odavno, i veoma je popularna, jer daje odlične rezultate. Naime, uvođenje kamere koja ima veoma oštro oko, unutar cevi, znači da će moći da se vidi da li su te cevi zdrave ili su trule, ili su natrule. To može da bude slučaj sa nekim njihovim delovima ili da je celoj cevi potrebna zamena. Osim toga, snimanje cevi nam govodi gde je formiran čep, pa čak i to od čega je sastavljen. Zbog toga metodu snimanja cevi pomoću kamere možemo da nazovemo jednom veoma korisnom dijagnostičkom metodom, koja dalje olakšava zadatak majstorima, tj. oni donose oduku na koji način je najefikasnije da se problem reši. Izlazak na teren se ne naplaćuje, već samo utrošen materijal i usluga koja vam se pruža. Tačnu cenu ćete saznati kada majstori dođu na vašu adresu i izbegava se praksa da se ta cena govori putem telefona, jer je to neprofesionalno i može da bude netačno. 


SNIMANJE CEVI PALILULA

Cevi se snimaju pomoću kamere. Ovo je jedna metoda koja se dugo koristi u svetu, a i kod nas odnedavno, tako da je stekla izrazitu popularnost. Razlog je što se uvođenjem kamere u cevi mogu prikupiti razne informacije koje nikako drugačije ne bismo mogli da znamo. Naime, kamera će jasno snimiti da li se na cevima nalaze nataložene masnoće i to na njihovim unutrašnjim zidovima. Isto tako, pokazaće da li se negde nalazi formiran čep i od čega je taj čep sastavljen. Moguće je da se vidi i da li na unutrašnjim zidovima cevi postoje rupice, naprsline, pukotine i mnogo toga još što bi bila neka sitna oštećenja, a koje uzrokuju curenje vode. Tada se donosi odluka da li da se cevi zamene novi, u slučaju da je kamera pokazala da su trule, ili se možda menja samo jedan deo, ako je natruo ili truo. Cena snimanja cevi je veoma realna i prihvatljiva, tako da je dostupna svakome. Kada majstori izađu na teren i pogledaju obim posla, reći će vam tačan novčani iznos koji bi trebalo izdvojiti. 
fotografije
Snimanje cevi
Snimanje cevi
Snimanje cevi 1
Snimanje cevi 2
Snimanje cevi 3
Snimanje cevi 4
Snimanje cevi 5