Beograd

064/64 76 709
Vodoinstalaterski servis Protok slika

Beograd

064/65 80 739
Vodoinstalter Žubor slika

Beograd

064/89 73 712
Vodoinstalater Brzi slika

Beograd

063/262 242
Vodoinstalater Mića Muf slika

Beograd

065/25 86 325
Vodoinstalaterski servis Vodenica slika

Beograd

066/269 573
Vodovodni servis Izvor slika

Postavljanje vodovodne instalacije

Potreba za postavljanjem vodovodne instalacije javlja se kada renoviramo neki prostor ili gradimo sasvim novi objekat. Ovaj posao je neophodno da se izvede profesionalno, pedantno, precizno, pravilno, a sve iz razloga što se instalacija postavlja ispod pločica, tako da ako kasnije nešto ne bi bilo u redu, tada bi pločice morale da se razbijaju, što bi stvorilo bespotreban trošak.

Sve navedeno su samo dodatni razlozi da postavljanje vodovodne instalacije prepustite vodoinstalaterima sa dugogodišnjim iskustvom u struci, i koji poseduju neophodnu opremu za izvođenje tih složenih radova.

Kako se radi postavljanje vodovodne instalacije?

Najpre ćemo navesti mesta na kojima se ovaj posao radi. To su:
- kuhinja
- kupatilo
- dvorište.

Kada se vodovodna instalacija postavi prema pravilima struke, ona je maksimalno funkcionalna, a pri tome, nevidljiva, jer se nalazi skrivena iza keramike. Primera radi, čak i ventili mogu da postanu svojevrstan ukras, zbog toga što njihovi proizvođači sve više vode računa o estetici. 

Postavljanje vodovodne instalacije – iskustva


Cevi kroz koje protiče voda namenjena za piće, izrađene su od plastike. Shodno tome, one nisu podložne pojavi rđe, dugo traju, i zadovoljavaju ekološke kriterijume. 
Kod postavljanja vodovodnih instalacija, vodi se računa o dovodu i odvodu vode. Zbog toga je neophodno da znate koje sanitarije želite da ugrađujete. Najbolje bi bilo da tokom izgradnje objekta, već imate u vidu gde će se šta nalaziti, tj. gde će biti mesta i priključci za elemente. 

Osnovne sanitarije uključuju:
- wc šolju
- kadu
- bide
- lavabo
- tuš kabinu
- sudoperu
- bojler
- bojler u kuhinji
- ugradni vodokotlić
- kotlić za wc šolju
- mašinu za sudove
- protočni bojler...

Kada se odlučite za posao postavljanja vodovodnih instalacija, najbolje je da odmah pozovete odabrani vodoinstalaterski servis i da svaku brigu oko toga prepustite njima, jer samo ćete na taj način biti 100% sigurni da će sve biti urađeno profesionalno i stručno. 

Postavljanje vodovodne instalacije Beograd

Majstorima koji su zaposleni u mnogobrojnim vodoinstalaterskih servisima, koji se nalaze u gotovo svakom beogradskom naselju je, u principu potpuno svejedno da li bi trebalo da postavljanje vodovodne instalacije izvrše prilikom renoviranja kupatila ili u nekom novoizgrađenom objektu, jer oni imaju sasvim dovoljno iskustva da mogu adekvatno da odgovore na zahtev svakog klijenta.

Svakog radnog dana, ali i u toku vikenda, kao i za vreme državnih praznika će po zahtevu klijenata biti izvršeno postavljanje vodovodne instalacije u ma kom objektu. 

Da bi ponuda za konkretnu uslugu mogla da bude formirana, potrebno je da klijenti prvo ostvare kontakt sa zaposlenima u izabranom vodoinstalaterskog servisu, jer je vrlo važno da majstorima bude omogućen uvid u stanje na terenu. A tada će se oni dogovoriti o terminu, kada će vodoinstalateri posetiti konkretni objekat, kako bi mogli da na prvom mestu izvrše procenu, a zatim i da popišu koji materijal je potreban za postavljanje vodovodne instalacije, te da se svakako sa klijentima dogovore ko će materijal nabaviti. Posle svega toga će oni i da formiraju zvaničnu ponudu za navedenu uslugu, a podrazumeva se da će informisati klijente i o roku za završetak radova. 

Uopšteno govoreći, da bi mogle vodovodne instalacije i u kuhinji i u kupatilu nekog objekta da budu postavljene, potrebno je da budu izvršeni svi radovi, koji su predviđeni. Zato i jeste važno da klijent omogući majstorima komunikaciju sa zidarima, koji će postavljati ravnajući sloj, odnosno koji će se pobrinuti za postavljanje pločica, jer je vrlo važno da pre postavljanja ravnajućeg sloja budu montirani svi ventili, odnosno kanalizacione cevi. U skladu sa pravilima, pre nego što budu postavljene pločice u konkretnom objektu, vodoinstalateri će biti u obavezi da montiraju sve sanitarne uređaje, zatim sifone i slavine. 

Takođe je važno i da postavljanje vodovodne instalacije bude usklađeno sa monterima kuhinjskih elemenata, pa je neophodno da svaki vodoinstalater komunicira sa njima, kako bi uskladili sve radove. 

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, vodoinstalateri su u mogućnosti da odgovore na zahteve svih klijenata, te da postavljanje vodovodne instalacije izvrše i u okviru novoizgrađenih objekata, ali i prilikom renoviranja kupatila ili kuhinje u objektu bilo koje namene i kvadrature.

Ispitivanje vodovodne mreže

Ukoliko postoji i najmanja sumnja da vodovodna mreža u bilo kom objektu ne funkcioniše onako kako bi trebalo, valjalo bi kontaktirati izabrani vodoinstalaterski servis. A stručnjaci koji su u njemu zaposleni će se pobrinuti da izvrše profesionalno ispitivanje vodovodne mreže. Na taj način će oni ustanoviti da li negde u okviru konkretnog vodovodnog sistema postoji kvar i koji kvar je u pitanju, a zatim će i odlučiti o tome na koji način će ga otkloniti. 

Ispitivanje vodovodne mreže Beograd


Stručnjaci zaposleni u vodoinstalaterskim servisima su specijalizovani, pored ostalog i za ispitivanje vodovodne mreže. U principu se ta usluga vrši na zahtev klijenata, a ako postoji bilo kakva sumnja da određeni element te mreže ne funkcioniše kako bi bilo poželjno. 

Uz primenu specijalnih alata će vodoinstalateri tada nastojati da utvrde stanje svakog elementa vodovodnog sistema u kući, stanu ili u nekoj stambenoj zgradi, odnosno u svakom drugom objektu. 

Konkretna usluga se primenjuje sa ciljem očuvanja kvaliteta sistema za vodovod. Naime, ispitivanje vodovodne mreže nudi majstorima sve informacije o stanju kako celokupnog vodovodnog sistema, tako isto i svakog njegovog elementa. Tom prilikom će majstori proveriti najpre stanje vodovodnih cevi, zatim sve spojeve na njima i ventile. 

Ispitivanje vodovodne mreže uključuje i proveru rada odvoda, budući da će vodoinstalateri imati priliku i da provere da li se odgovarajućom brzinom sliva voda u odvod. 

Baš zato što koriste specijalne alate, oni će biti u prilici i da otkriju da li na nekom spoju ili ventilu, odnosno cevi curi voda.

A pošto budu konkretnu uslugu izvršili, oni će klijentima i preporučiti šta je potrebno u određenom objektu sve uraditi od popravki.

Posle toga se mogu dogovoriti i oko izvršenja preporučenih usluga. Dobro je znati i to da skoro svaki vodoinstalaterski servis ima službu, koju čine majstori specijalizovani za vršenje hitnih intervencija kad god je to potrebno i u kom god objektu da je potrebno.

Izrada nove vodovodne mreže 

Ne samo da su vodoinstalateri specijalizovani za uvođenje vode u kuću, već se među uslugama koje pružaju po zahtevu klijenata nalazi i izrada nove vodovodne mreže. Konkretna usluga može bizti izvršena u obketu bilo koje namene i kvadrature, al ii u okviru određenog dela grada, odnosno gde god to klijent bude zahtevao.

U principu je najbitnije da oni mogu na teren da izađu, kako bi lično stekli uvid u sam prostor, te da bi mogli adekvatnu ponudu da pripreme. 

Izrada vodovodne mreže Beograd


Bez obzira da li je u pitanju kućna ili gradska, odnosno industrijska zona, izrada nove vodovodne mreže se vrši prema istom principu. 

Pošto klijent bude kontaktirao odabrani vodoinstalaterski servis, majstori izlaze na teren, kako bi izvršili procenu stanja i upoznali se uopšteno sa zahtevima klijenata. 

Jasno je da je najjednostavnije novu vodovodnu mrežu izraditi u kući ili stambenoj zgradi, dok je nešto kompleksniji zadatak izrada nove vodovodne mreže u oblasti industrije ili u određenom delu grada ili mesta. 

Podrazumeva se da će vrlo temeljno vodoinstalateri da pripreme ponudu, te da objasne klijentima i šta će sve uraditi i koliko će otprilike izvršenje te usluge trajati. Naravno da će biti izrađen i predračun troškova, kako bi klijenti bili sa svim detaljima upoznati.

A da bi izrada nove vodovodne mreže bila izvršena u skladu sa pravilima i da bi korisnici mogli bez ikakvih problema da funkcionišu u tom prostoru kasnije, potrebno je da budu ispoštovana apsolutno sva pravila. Baš iz tog razloga vodoinstalateri vrlo odgovorno i profesionalno pristupaju tom zadatku, tako da klijenti nemaju nikakvog razloga za brigu ukoliko angažuju dobre majstore.

Radon vreme skoro svakog vodoinstalaterskog servisa je uobičajeno. Ali je vrlo važno naglasiti da vodoinstalateri mogu da ponude i hitne intervencije kad god je to potrebno. A to znači da i pomenutu, ali i sve ostale usluge ovi majstori mogu da izvrše i nakon radnog vremena. 

Postavljanje vodovodne instalacije Novi BeogradPostavljanje vodovodne instalacije se radi obično onda kada se gradi neki novi objekat. Dobar savet glasi da je najbolje da se dogovorite sa majstorima još dok planirate izgradnju kuće, a o tome gde će se nalaziti sanitarije, mokri čvorovi, kako će biti razvedena vodovodna mreža...

Sve ovo će omogućiti da se vodovodna instalacija lakše postavi i da vas manje košta na kraju. Dolazak ekipe je dovoljno ugovoriti jednim telefonskim pozivom. Zakažite vreme koje vama odgovara, jer za majstore ne postoje godišnji odmori, praznici, vikendi, i bilo koji drugi neradni dani.

Cena postavljanja vodovodne instalacije je veoma realna i prihvatljiva, i biće vam saopštena u startu, tako da nema nikakvih skrivenih troškova koji bi mogli da predstavljaju neprijatno iznenađenje. Ukoliko se pojavi potreba za dodatnim radovima, o tome ćete biti pravovremeno obavešteni. 


POSTAVLJANJE VODOVODNE INSTALACIJE VOŽDOVAC

Vodovodna instalacija je zapravo splet cevi, koje su tako povezane i raspoređene da provode vodu. Postavljanje vodovodne instalacije se radi onda kada se izgrađuje nova kuća ili neki poslovni prostor. Naravno da ne bi trebalo posebno naglašavati da je ovde potrebno da se sve detaljno isplanira pre početka radova, kako bi oni tekli nesmetano, i kako bi na kraju sve bilo povezano besprekorno.
Zbog toga je naša topla preporuka da ceo postupak prepustite stručnoj ekipi vodoinstalatera koji će se potruditi da izađu u susret svim vašim zahtevima i željama, ali će vam istovremeno ukazati na to šta nije isplativo i gde vaše želje nije moguće ili nije ekonomski opravdano sprovoditi u delo. Cene postavljanja vodovodne instalacije ćete saznati odmah, kada pozovete ekipu da izađe na teren, a ako se u toku rada pojave dodatni poslovi, o tome ćete biti obavešteni na vreme, i daćete, ako želite, svoj pristanak da se radovi nastave. fotografije
Postavljanje vodovodne instalacije
Postavljanje vodovodne instalacije