Beograd

064/64 76 709
Vodoinstalaterski servis Protok slika

Beograd

064/65 80 739
Vodoinstalter Žubor slika

Beograd

064/89 73 712
Vodoinstalater Brzi slika

Beograd

063/262 242
Vodoinstalater Mića Muf slika

Beograd

065/25 86 325
Vodoinstalaterski servis Vodenica slika

Beograd

066/269 573
Vodovodni servis Izvor slika

Popravka probušene cevi 

Čak i ako su u pitanju profesionalni vodoinstalateri, ponekad može biti prilično nezgodno pronaći razlog zbog čega je u kupatilu ili u kuhinji određenog stambenog ili poslovnog objekta došla do curenja vode. Da bi popravka probušene cevi mogla da bude izvršena, neophodno je da majstori najpre detektuju kvar. 

Popravka probušene cevi

Najbolje je prilikom prvog signala da je došlo do curenja vode u kuhinji ili u kupatilu, kontaktirati jedan od brojnih vodoinstalaterskih servisa. U kratkom vremenskom periodu nakon što klijent bude objasnio o kakvom problemu se radi, profesionalni vodoinstalateri će da izađu na teren, kako bi otkrili kvar i otklonili ga u najkraćem mogućem roku.
A kada budu otkrili u čemu je problem, biće izvršena i popravka probušene cevi, odnosno otklonjen bilo koji kvar, kako bi vodovodna instalacija u samom objektu mogla da funkcioniše bez ikakvih smetnji.

Obično metalne cevi češće budu probušene, a prvenstveno nakon zimskog perioda. Razlog za to je prilično jednostavan, jer usled niskih temperatura dolazi do smrzavanja vode u njima, a zatim i do njihovog pucanja. Praktično se napravi čep od leda, pa posle toga dođe i do pojačanog pritiska na spoju, odnosno do pucanja cevi. 

Iako popravka probušene cevi uključuje i sanaciju plastičnih cevi, činjenica je da se kod njih ovaj problem znatno ređe događa nego kod onih, koje su izrađene od metala. 

Pošto uz primenu specijalnih alata, profesionalni vodoinstalateri budu ustanovili gde je nastao problem, oni će pristupiti sanaciji kvara. Najpre će zatvoriti glavni ventil, a potom će u najkraćem mogućem roku dopreti do cevi, kako bi mogli da zamene deo koji je probušen. Obično oni tada i očiste cev, te ili je zakrpe ili celu promene. 

U zavisnosti od toga da li je cev probušena malo ili mnogo će zavisiti i na koji način će biti izvršena popravka probušene cevi. Zapravo će vodoinstalateri odlučiti da li je dovoljno da zakrpe to mesto ili će biti neophodno da celu cev promene. 

Popravka probušene cevi Novi Beograd


Ako je cev probušena, a kroz nju stalno protiče voda, onda je jasno da će se javiti izlivanje, i da će ono vlažiti zid, plafon i slično. Ovo je već hitna intervencija, i potrebno je da se što pre obratite dežurnim vodoinstalaterima.

Gde je tačno cev probušena ustanovljava se tako što se cevi snime kamerom, koja je u stanju da tačno vidi unutrašnjost. Na tom mestu gde je cev pukla, ruši se zid, tako da je ovo malo složenija intervencija. Ipak, cenu koju treba da platite, saznaćete odmah, u startu, i neće biti iznenađenja u vidu nekih nepredviđenih troškova. Ako se i javi potreba za određenim radovima koji u startu nisu mogli da se predvide, to će vam biti saopšteno, pa ćete dati saglasnost, ako želite, da se radovi nastave.

U svakom slučaju, sve cene su vrlo realne i prihvatljive. 


Biće obavešteni vlasnici konkretnog prostora o tome šta je potrebno učiniti, odnosno o tome koliko bi trebalo celokupna usluga da traje i koliko će koštati.

POPRAVKA PROBUŠENE CEVI VOŽDOVAC

Kada je cev bušna, onda je ishod samo jedan - iz nje će cureti voda. Kada voda curi, to znači da će se vlažiti zidovi, plafoni ili ćete u najgorem slučaju imati poplavu. Sve ovo se podvodi pod hitne intervencije. Dobra vest je da majstore možete da pozovete tokom čitavog dana i cele noći, kada god da se dogodi kvar. Na teren će izaći u svojim specijalno opremljeniim vozilima, noseći savremenu i modernu opremu, a pre svega, naoružani znanjem, iskustvom i stručnošću da se nose sa svim predviđenim i nepredviđenim problemima koji se javljaju na terenu. 
Cene hitnih intervencija su nešto više u odnosu na redovne i to je sasvim normalno, ali ono što je bitno da znate, to je da ćete o svemu biti obavešteni na vreme, i nećete biti neprijatno iznenađeni na kraju, nekim skrivenim i visokim troškovima. Probušena cev se menja, a na njeno mesto se stavlja nova. Pre čitave intervencije, obično se radi metoda snimanja cevi uz pomoć kamere, što predstavlja veoma pouzdanu dijagnostiku. 


fotografije
Popravka probušene cevi
Popravka probušene cevi