Ovaj sajt koristi kolačiće radi boljeg iskustva posetilaca. Korišćenjem sajta smatramo da ste saglasni sa našom politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića


Vodoinstalaterski servis Protok

  • 063/262 242
  • 011/26 44 444
  • Beograd
  • Ocena: 4.0/8

Imate hitan problem sa vodovodnim ili strujnim instalacijama?
Pozovite me i dolazim odmah na Vašu adresu.

Čišćenje odvoda sudopere

Bez sudopere, ne možemo da zamislimo nijednu kuhinju. Ipak, često se događa da domaćice ne vode dovoljno računa i da bacaju ostatke hrane u sudoperu, usled čega vremenom dolazi do zapušenja odvoda. Ostaci hrane nisu jedini uzrok, već i masnoće, koje se talože na zidovima cevi, stvarajući tako svojevrsno začepljenje, pa zbog toga voda više ne može da prolazi, nego se vraća natrag.

Kako se radi čišćenje odvoda sudopere?

Prvo je pitanje – da li to možemo da uradimo sami ili je potrebno da odmah pozovemo profesionalce? Svako želi, barem pomalo, da bude majstor, ali se ta ideja često završava neslavno, jer intervencija ne bude urađena pravilno, a razloga za to je više. Prvo, vi nemate iskustvo ni znanje, kao što ima stručan vodoinstalater, a svakako ne posedujete ni opremu ni alate koje oni koriste. 
Ukoliko sami rešavate problem za koji niste stručni, obično se dolazi do situacije da morate da pozovete majstore da odrade korekcije, čime se zapravo dva puta radi isti posao, pa se tako gubi dragoceno vreme, novac, živci... Sve to vam nije potrebno, kada već znate da dežurne ekipe stručnih ljudi stoje na raspolaganjju 24 časa dnevno, 365 dana u godini.

Čišćenje odvoda sudopere – iskustva


Čišćenje odvoda sudopere, ma kako izgledalo kao veliki problem, za profesionalne vodoinstalatere je rutinska intervencija koju oni rade gotovo svakoga dana. Ponekad je potrebno da se snime cevi, da bi se videlo gde je tačno začepljenje i od čega je nastalo, kao i to u kakvom stanju je sama cev – da li joj je potrebna zamena ili će biti dovoljna sanacija. 
Čišćenje odvoda će se obaviti sajlom ili mašinski, što zavisi od procene majstora. Prvi znak da treba da pozovete dežurnu ekipu jeste ako čujete da nešto klokoće u cevima – nakon toga obično sledi obilno izlivanje vode, što može da ima velike posledice.

Čišćenje odvoda sudopere Novi Beograd


Sudopera se veoma često koristi, ali je takođe istina i da domaćice ne vode uvek računa o tome šta sve bacaju u odvod. Ponekad je najlakše da se prospe ulje od prženja pomfrita u odvod, nego da se baci na neko drugo mesto, a isti je slučaj i sa drugim ostacima hrane koji zalutaju u sudoperu...

Ako imate takve navike, kroz neko vreme će se desiti da se natalože masnoće na zidovima cevi, što dovodi do zapušenja. Najpre ćete primetiti da voda u sudoperi otiče otežano, pa se na kraju sasvim zapuši i počne da preliva. Pored svega toga, moguće je da ćete čuti zvuk klokotanja u cevima, i to znači da vam se negde formirao čep koji onemogućava da voda protiče normalno.

U ovim situacijama, najbolje je odmah pozvati vodoinstalatere, koji će obaviti uslugu odgušenja. Na vašim vratima će biti za menje od sat vremena. 


ČIŠĆENJE ODVODA SUDOPERE VOŽDOVAC

Kada je reč o zapušenjima cevi i odvoda, jedna od najčešćih intervencija koju rade vodoinstalateri je čišćenje odvoda sudopere. Naime, u odvod sudopere zaluta svašta - masnoće, ulja, ostaci od hrane i slično. Sve to vremenom, formira naslage, čepove a onda voda ne može da otiče normalno. Prvi znak da nešto nije u redu, jeste ako se čuje klokotanje u cevima. Posle tog zvuka, voda kreće da otiče sporo, zadržavajući se u sudoperi, a u krajnjem stadijumu, ne otiče uopšte već se izliva i sudopera više ne može da se koristi. Potrebno je da znate da se problemi sa vodom nikada nisu rešili sami od sebe, već je potrebno da se brzo reaguje. Što pre pozovete majstore, to je manja verovatnoća da će šteta biti velika, čak se često dešava da štete i nema, jer majstori brzo očiste odvode i sve se vraća u normalno stanje. Dolazak se ne naplaćuje, već samo izvršena usluga. 

ČIŠĆENJE ODVODA SUDOPERE SAVSKI VENAC


Mnoge domaćice imaju jednu veoma lošu naviku, da u odvod sudopere bacaju ostatke hrane ili prosipaju masnoće, a sve u nameri da uštede vreme. To, naravno, nije dobro, i problem se neće pojaviti odmah, ali sigurno da hoće sa vremenom. Ostaci hrane stvaraju čepove, dok se masnoće natalože na unutrašnjim zidovima cevi. Sve ovo znači da voda neće proticati normalno, i da će doći do formiranja čepa. Postoje neki znaci koji ukazuju na to, a to je na primer, zvuk klokotanja u cevima, ili sporo odlaženje vode u odvod. Tada ćete imati utisak da sudove perete mnogo duže nego obično. Na kraju, nećete ni biti u stanju da opetete posuđe, jer će voda prestati da odlazi i još će početi da se vraća. Sve su ovo znaci da morate da se obratite dežurnim vodoinstalaterima koji će izaći na teren i rešiti ovaj vaš problem. Cenu usluga ćete saznati odmah, kada majstori budu pogledali šta sve treba da se radi, tako da nema skrivenih troškova. Ako se slučajno i pojave radovi koji su dodatni i koji nisu mogli da se vide, o tome ćete biti obavešteni na vreme. 

ČIŠĆENJE ODVODA SUDOPERE DORĆOL

Zbog čega dolazi uopšte do toga da se zapuši odvod sudopere? Naime, svi živimo veoma brzim tempom, tako da se često dešava da u odvod sudopere bacamo ostatke hrane, prosipamo masnoće i slično, a sve iz razloga - tako nam je lakše. U nekom trenutku, primetićemo da sudove peremo dva puta duže nego ranije, a onda nećemo ni moći da ih operemo, jer se voda zadržava, što stvara veoma nehigijenske uslove, a tu nam se nalaze tanjiri, čaše, šerpe... Uz sve to, čućete i upozoravajuće znake, da ih tako nazovemo, a to je klokotanje u cevima, što je siguran znak da se negde u cevima formira čep.
Sada je ovo već  hitna intervencija koju mogu da reše samo profesionalci. Oni dolaze na vašu adresu u roku od najviše sat vremena, ako živite na teritoriji Beograda i problem rešavaju za najbrže vreme. Cene usluge su veoma realne i svima su prihvatljve, dok se dolazak majstora do vas ne naplaćuje. 

ČIŠĆENJE ODVODA SUDOPERE STARI GRAD

Sudoperu koristimo svakoga dana, mnogo puta. Zbog toga je vrlo teško zamisliti kako ćemo funkcionisati ako je ova sanitarija zapušena. Iz svih tih razlloga se čišćenje odvoda sudopere smatra hitnom intervencijom. Cevi mogu da se snime pomoću kamere i da se tačno vidi u kakvom su stanju. To bi značilo da će majstori znati da li je negde formiran čep ili se nataložila masnoća na unutrašnjim zidovima cevi. Oni će u odvod uvesti sajlu, koja je električna i koja ima rotirajuće glave. Ove glave se vrte u krug dok prodiru napred, tako da su u stanju da uklone sve što im se nađe na putu, čak i te masnoće na zidovima cevi. Nakon toga, odvod sudopere je čist i prohodan, a vi ste u mogućnosti da normalno koriste sudoperu, kao i pre zapušenja. Cena usluge čišćenja odvoda je veoma pristupačna, posebno ako uzmete u obzir da se dolazak ne naplaćuje, već samo pružena usluga i materijal koji se utroši prilikom rada. Za sve dodatne radove, ako se pojave, bićete obavešteni na vreme. 

ČIŠĆENJE ODVODA SUDOPERE VRAČAR

U svakoj kuhinji, postoji sudopera. Svakodnevni život bi bez nje bio nezamisliv, tako da je potrebno da ona uvek bude funkcionalna. Postavlja se pitanje, da li možemo nekako da znamo da će se sudopera zapušiti i da to sprečimo? Naime, ako se već ponašate tako da bacate ostatke hrane u odvod, sipate masnoće i slično, veoma je velika verovatnoća da ćete imati zapušenu sudoperu. To bi značilo da će voda oticati sporo, zadržavaće se, a u nekom trenutku, nećete biti u mogućnosti ni da operete sudove. Još neki znaci da nešto nije u redu, jeste kada čujete da iz zidova, tj. iz cevi nešto klokoće, i to znači da se tu formira čep koji će blokirati proticanje vode. Kada dođete u ovu situaciju, to znači da morate da odmah pozovete majstore, koji će obaviti čišćenje odvoda. Iz njega će biti uklonjeno sve što je predstavljalo prepreku proticanju vode. Izlazak ekipe na vašu adresu se ne naplaćuje, već samo rad, tj. ruke majstora i eventualno, materijal koji se potroši tokom intervencije. 

ČIŠĆENJE ODVODA SUDOPERE PALiLULA

Odvodi se uvek zapuše našom nepažnjom. Konkretno, u primeru sudopere, to bi značilo da bacamo ostatke hrane i sipamo razne masnoće u sudoperu, a onda se čudimo zbog čega više ne provodi vodu... Pre nego što dođe do totalnog zagušenja, postoje neki znaci upozorenja. Oni mogu da budu zvuk klokotanja u cevima, a isto tako i sporije oticanje vode. To bi značilo da ćete sudove da perete znatno duže nego što je to bilo ranije, a na kraju, nećete moći nikako, jer će sudopera prestati da odvodi vodu ili će čak početi da vraća prljavu vodu. Zbog svega ovoga se stvaraju nehigijenski uslovi, a to ne bi smelo, jer se tu nalaze sudovi koje koristite za hranu. Zbog toga je najbolje da se odmah obratite ekipi majstora koja radi odgušenje i da oni izađu odmah na adresu. U stanju su da dođu do vas za manje od sat vremena i da obave uslugu otpušavanja odvoda sudopere ili njegovog čišćenja. U svakom slučaju, voda će početi da teče kao i pre ove nemile situacije. video klipovi
fotografije
Odgusenje sudopere
Odgusenje sudopere
Odgusenje sudopere 2
Odgusenje sudopere 3
Odgusenje sudopere 4
Odgusenje sudopere 6
Odgusenje sudopere 7