Čišćenje odvoda sudopere

Bez sudopere, ne možemo da zamislimo nijednu kuhinju. Ipak, često se događa da domaćice ne vode dovoljno računa i da bacaju ostatke hrane u sudoperu, usled čega vremenom dolazi do zapušenja odvoda. Ostaci hrane nisu jedini uzrok, već i masnoće, koje se talože na zidovima cevi, stvarajući tako svojevrsno začepljenje, pa zbog toga voda više ne može da prolazi, nego se vraća natrag.

Kako se radi čišćenje odvoda sudopere?

Prvo je pitanje – da li to možemo da uradimo sami ili je potrebno da odmah pozovemo profesionalce? Svako želi, barem pomalo, da bude majstor, ali se ta ideja često završava neslavno, jer intervencija ne bude urađena pravilno, a razloga za to je više. Prvo, vi nemate iskustvo ni znanje, kao što ima stručan vodoinstalater, a svakako ne posedujete ni opremu ni alate koje oni koriste. 
Ukoliko sami rešavate problem za koji niste stručni, obično se dolazi do situacije da morate da pozovete majstore da odrade korekcije, čime se zapravo dva puta radi isti posao, pa se tako gubi dragoceno vreme, novac, živci... Sve to vam nije potrebno, kada već znate da dežurne ekipe stručnih ljudi stoje na raspolaganjju 24 časa dnevno, 365 dana u godini.

Čišćenje odvoda sudopere – iskustva


Čišćenje odvoda sudopere, ma kako izgledalo kao veliki problem, za profesionalne vodoinstalatere je rutinska intervencija koju oni rade gotovo svakoga dana. Ponekad je potrebno da se snime cevi, da bi se videlo gde je tačno začepljenje i od čega je nastalo, kao i to u kakvom stanju je sama cev – da li joj je potrebna zamena ili će biti dovoljna sanacija. 
Čišćenje odvoda će se obaviti sajlom ili mašinski, što zavisi od procene majstora. Prvi znak da treba da pozovete dežurnu ekipu jeste ako čujete da nešto klokoće u cevima – nakon toga obično sledi obilno izlivanje vode, što može da ima velike posledice.
fotografije
Odgusenje sudopere
Odgusenje sudopere
Odgusenje sudopere 2
Odgusenje sudopere 3
Odgusenje sudopere 4
Odgusenje sudopere 6
Odgusenje sudopere 7