Sajla za kanalizaciju

Zapušenja su relativno česta pojava u domaćinstvima, a najčešći razlog za zapušene cevi su nataložene masnoće i razni otpad, koji je nepažnjom bacan u wc šolju ili sudoperu, na primer. Do izlivanja vode neće doći nakon što jednom nešto bacite tamo gde ne treba, ali ako vam je to redovna loša navika, onda je zapušavanje kanalizacije i odvoda, neminovnost i situacija kada moramo pozvati majstore.

Kako se koristi sajla za kanalizaciju?

Otpušavanje odvoda i kanalizacije može da se radi uz pomoć sajle ili mašinski. Odgušenje kanalizacije sajlom znači da se koriste motorne spirale koje imaju rotirajuće glave. Na ovaj način, kada sajla prolazi kroz cev, ona istu oslobađa od svih fizičkih prepreka na koje naiđe, kao i od masnoće, ostavljajući je čistom za protok vode.

Koje vrste sajli za kanalizaciju postoje?

Postoje dve vrste sajli:
- ručna sajla
- motorna sajla.

Sajla za kanalizaciju – iskustva


Uz pomoć sajle za kanalizaciju mogu da se otpuše čitave vertikale u stambenim zgradama, kao i odvodi od sudopere, kade, slivnika, wc šolje, bidea, lavaboa...

Prečnici sajle mogu da budu različiti i kreću se od 16-22. Takođe, na sajlu mogu da se stave odgovarajući nastavci, što sve zavisi od mesta gde je nastalo zapušenje, tj. čep. Osnovna funkcija nastavka sajle jeste čišćenje cevovoda, kao i probijanje taloga koji se stvorio. 

Sajlom rukuju stručni vodoinstalateri, i ova usluga se često koristi kod zapušenja svake vrste, čime se vraća normalna funkcija svim sanitarijama. Majstori su na usluzi za vaše pozive od 00-24 časa dnevno, svakoga dana u godini, bez obzira na vikende, praznike, godišnje odmore i slično. Jednostavno, problemi sa vodom ne biraju ni mesto ni vreme kada će da se dogode i dobro je znati da uvek imamo na koga da se oslonimo, i da će ekipa krenuti praktično istog momenta kada smo je pozvali. Na ovaj način, zahvaljujući njihovoj efikasnosti i brzini, smanjuje se mogućnost od mogućih velikih šteta koje bi nastale kao posledica izlivanja vode, tj. poplave. 

Odgušenje sajlom 

Kad god je to potrebno, vodoinstalateri mogu izvršiti uslugu, koja uključuje odgušenje sajlom, kada se koristi specijalna ručna sajla, koja ima za cilj da očisti kanalizacionu horizontalu ili vertikalu što je moguće pre. 

Obično se ručno odgušenje kanalizacije može izvršiti onda kada je nivo zaprljana manji, odnosno kada je do njega došla u delu kanalizacionog sistema koji je bliži i lakše dostupan majstorima. U svim ostalim slučajevima se mora izvršiti mašinski, kada majstori koriste specijalna vozila i vrše otčepljenje kanalizacije pod pritiskom. 

Odgušenje sajlom Beograd


Naročito je bitno da vlasnici određenog prostora, u kome je došlo do problema u funkcionisanju kanalizacionog sistema znaju da skoro svi vodoinstalaterski servisi, koji se na području brojnih beogradskih opština nalaze, praktikuju da rade neprekidno. Zapravo to znači da je i odgušenje sajlom, ali i mnoge druge usluge koje ovi majstori pružaju moguće izvršiti i u toku večernjih sati, zatim u toku noći, ali i u dane vikenda i u toku bilo kod praznika. Naravno da se hitne intervencije naplaćuju po cenovniku, koji je drugačiji od onoga, koji se primenjuje u toku standardnog radnog vremena samog servisa, ali se isto tako podrazumeva i da će svaki klijent dobiti precizna obaveštenja o tome prilikom dogovora sa majstorima. 

Da pojednostavimo, sve usluge koje izvršavaju vodoinstalateri mogu biti izvršene kako u okviru pojedinačnih stambenih jedinica u zgradama, odnosno privatnim kućama, tako isto i u celoj stambenoj zgradi, zatim u okviru bolnica i ostalih zdravstvenih institucija. Takođe, odgušenje sajlom će po zahtevu klijenata biti izvršeno i u bilo kom hotelu, odnosno u ugostiteljskom objektu, ali isto tako i u fabrikama, te u okviru svakog drugog objekta gde je došlo do poteškoća u radu kanalizacionog sistema. 

Pored toga što mogu pomenutu uslugu izvršiti, vodoinstalateri su specijalizovani i za čišćenje separatora, odnosno septičkih jama, s tim da oni u bilo kojoj fabrici mogu da se pobrinu i za industrijski otpad, što znači da će ga odložiti na mesto koje je za to predviđeno. 

U većini slučajeva se odgušenje sajlom, odnosno ručno odgušenje kanalizacije vrši za manja zaprljanja, a ako majstori budu procenili da je to neophodno, oni će klijentima predložiti da bude izvršeno i snimanje kanalizacionog sistema mikro kamerama. Ipak, moramo naglasiti da se ta usluga najčešće primenjuje kada je u pitanju nešto veći nivo zaprljana, odnosno ako majstorima nije lako da dopru do mesta gde se pojavio problem. Konkretna usluga će im pomoći i da steknu uvid u stanje kanalizacionih cevi, te da procene da li je eventualno potrebno i one da budu zamenjene u tom prostoru. 

Sajla za kanalizaciju Novi Beograd


Nekada davno, postojala je samo jedna vrsta sajli, i to su bile ručne sajle. One su se koristile jako često, odnosno, uvek kada postoji neko zapušenje u cevima. Sajla se uvlačila duboko i pred sobom je uklanjala prepreke. Ipak, na vodoinstalaterima je bilo da procene gde se tačno nalazi čep, što je bilo vrlo teško kada su u pitanju višespratnice.

Naime, kod solitera i visokih stambenih zgrada se  može dogoditi da se čep formira na nekom višem spratu u odnosu na izlivanje vode. Primera radi, zapušenje može biti na sedmom spratu a pojava vode na plafonu i zidovima, na petom spratu.

Sada je mnogo lakše da se problem dijagnostikuje, zbog toga što se koriste kamere koje snimaju unutrašnjost cevi, a isto tako i ne radi se samo sa ručnim sajlama, nego se koristi posebna, mašinska oprema.

Majstori su dostupni tokom cele godine i u svakom trenutku možete da uputite poziv.


SAJLA ZA KANALIZACIJU VOŽDOVAC

Ručna sajla je dugo godina, pa čak i decenija, bila jedina koja je korištena kada je potrebno da se cevi pročiste, jer se na nekom mestu stvorio čep, koji onemogućava da voda protiče normalno. Danas su u upotrebi mašinske sajle, koje imaju rotirajuće glave. Nije potrebno posebno da se naglašava koliko su ove sajle efikasnije, zbog toga što glave koje se vrte uništavaju sve pred sobom, sve fizičke prepreke i masnoće, i ostavljaju iza sebe cevi sasvim čistim. Usled toga, voda ponovo protiče normalno. 
Kada se dogodi zapušenje, od presudne važnosti je da uputite poziv veoma brzo, i majstori će biti na vašoj adresi za manje od sat vremena. Pri tome, dolazak ne naplaćuju, već samo izvršene usluge i upotrebljen materijal. Cene su veoma realne i prihvatljive svakome. Nemojte gubiti vreme, jer rizikujete da se voda izlije do te mere da izazove poplavu. 

SAJLA ZA KANALIZACIJU SAVSKI VENAC

Danas su najčešće u upotrebi sajle koje su električne, dakle rade na struju i imaju rotirajuće glave. Šta to praktično znači za vaše cevi? Majstori uvode ovakve sajle u odvode i cevi, i glave sajle se vrte u krug dok prodiru napred, tako da na taj način uklanjaju sve fizičke prepreke u vidu čepova, ostavljajući cevi prohodnim. U isto vreme, ove rotirajuće glave će ukloniti masnoće koje su nataložene sa unutrašnjih strana cevi. Sve je to veoma važno da biste imali normalan protok vode. Cenu za uslugu otpušavanja kanalizacije uz pomoć sajle, saznaćete čim majstori izađu na teren i pogledaju šta bi sve trebalo da rade. Na ovaj način nema skrivenih troškova, a ako se pojave radovi koje nije bilo moguće predvideti u startu, tada ćete o tome biti obavešteni na vreme, i daćete dozvolu, ako želite, da se radovi nastave. Upravo iz tog razloga, majstori ne daju informaciju o ceni usluga preko telefona, već insistiraju na izlasku na teren, ali je bitno istaći da se dolaza na adresu ne naplaćuje. 
 

fotografije
Sajla za kanalizaciju
Sajla za kanalizaciju