Ovaj sajt koristi kolačiće radi boljeg iskustva posetilaca. Korišćenjem sajta smatramo da ste saglasni sa našom politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića


Vodoinstalater Mića Muf

  • 063/262 242
  • 011/21 81 000
  • Beograd
  • Ocena: 4.9/53

Imate hitan problem sa vodovodnim ili strujnim instalacijama?
Pozovite me i dolazim odmah na Vašu adresu.

Čišćenje kanalizacije

Svi znamo da bi trebalo da vodimo računa o tome da u našem domaćinstvu ili poslovnom prostoru voda dotiče i otiče normalno i bez ikakvih problema. Najviše što možemo da učinimo da bi sve funkcionisalo u najboljem redu, jeste da ne bacamo otpatke ili ostatke od hrane u wc šolju ili u sudoperu, a druga stvar koja je korisna, tiče se redovnog održavanja cevi tako da one budu čiste, tj. prohodne za vodu. 

Šta znači čišćenje kanalizacije?

Neke sitne intervencije možete da uradite i sami, ali kada je reč o temeljnom čišćenju kanalizacije u jednoj kući ili u višespratnoj zgradi, tada je neminovnost pozivanje stručnih majstora. 

Kanalizacija može da se zapuši po jednoj vertikali, recimo, kuhinjskoj, tako da voda izliva i plavi zid, čime izaziva veliku štetu. U najgorem slučaju, može da se poplavi ceo objekat, i zbog toga je naš savet, da čim čujete klokotanje u cevima, to je signal da nešto nije u redu i da treba odmah da pozovete stručnu ekipu. Nakon tog zvuka, sledi izlivanje vode u sudoperu ili u kadu, i zbog svega navedenog, usluga čišćenja kanalizacije spada u hitnu intervenciju.

Čišćenje kanalizacije kao hitna intervencija


U ovakvoj situaciji ne smete da gubite vreme. Tim vodoinstalatera, odmah po prijemu vašeg poziva, kreće ka adresi, u specijalno opremljenom vozilu i sa svim neophodnim alatima i opremom. Njihovo  znanje, stručnost, iskustvo i veština, doprinose tome da se kvar sanira u najkraćem mogućem roku. Glavna prednost ovako brze reakcije je u tome što ne dolazi do veće štete, da na primer, bude poplavljena čitava zgrada.

Čišćenje kanalizacije znači da se sve cevi zamene ukoliko nisu prohodne ili da se saniraju oštećenja ako postoje, kao i da se otpuše čepovi koji su nastali. Da bi se ustanovilo gde je zapušena kanalizacija, radi se metoda snimanja cevi uz pomoć kamere, čime se jasno locira problem i čak je moguće da se vidi od čega je zagušenje nastalo. Sve to doprinosi da usluga otpušenja bude brža i efikasnija. 

Čišćenje kanalizacije Novi Beograd


U kanalizacione odvode dospeva često mnogo toga što ne treba, pa se tako mogu naći razni ostaci hrane, masnoće, prljavštine... Sve to sprečava prohodnost vode, i vremenom dolazi do stvaranja čepova.

Ponekad se zapuši čitava vertikala jedne višespratnice, i to je veliki problem, posebno što je do skoro bilo teško utvrditi gde je tačno čep lociran. Sada se to ustanovljava tako što se radi snimanje cevi uz pomoć kamera. Kamera može taćno da vidi unutrašnjost svih cevi i na taj način vodoinstalateri donose odluku šta i kako raditi.

Ponekad se menja deo cevi ili cela cev, a nekada se obavlja samo sanacija, tj. popravlja se oštećenje. Čišćenje kanalizacije znači provlačenje sajle, koja može da bude ručna, ili sa rotirajućom glavom.

Ekipa dežurnih vodoinstalatera dolazi na adresu za manje od jednog sata od trenutka kada prime poziv. Ako imate hitan problem sa vodom, svoj poziv uputite u bilo koje doba dana ili noći, bilo kog dana u godini. 


ČIŠĆENJE KANALIZACIJE VOŽDOVAC

Kanalizacija je, zapravo, samo jedan splet cevi, koje služe da provode vodu. I lako je shvatiti, da kada se formira čep u tim cevima, voda će biti sprečena da protiče normalno. Da do toga ne bi došlo, potrebno je da se cevi redovno čiste. Majstori savetuju, da s vremena na vreme, obavite ovu uslugu, da biste bili mirni, i da vas ne bi neprijatno iznenadilo ako dođe do izlivanja vode iz nekog odvoda ili u najgorem slučaju, do poplave. Bolje sprečiti nego lečiti, kaže naš narod, a to posebno važi kada je voda u pitanju. 
Od momenta prijema poziva, majstori izlaze na teren u roku od najviše sat vremena i rešavaju vaš problem. Pri tome, sam dolazak ne naplaćuju, već samo uslugu koju izvršavaju i materijal koji tom prilikom utroše. Cene su vrlo prihvatljive i realne, tako da su svakome dostupne. Vodoinstalateri mogu da se pohvale višegodišnjim iskustvom u struci, kao i znanjem koga nadograđuju svakoga dana. 

ČIŠĆENJE KANALIZACIJE SAVSKI VENAC

Kanalizacija mora da bude čista, tj. da cevi budu prohodne da bi voda mogla da teče normalno. To bi praktično značilo da ne sme nigde da postoje formirani čepovi, niti nataložene masnoće, a sve ovo se dešava jer svi imamo loše navike da bacamo ostatke hrane i masnoće tamo gde im nije mesto - u odvode sudopere ili u wc šolju. Često se dešava da se zapuši čitava vertikala i to može da bude kuhinjska ili kupatilska. U takvim situacijama, čep se ponekad formira iznad mesta na kome dolazi do izlivanja vode. To dalje znači da nemarni stanar možda živi na desetom spratu, a štetu u vidu izlivanja vode na plafonu ili zidu ćete imati vi koji živite par spratova ispod njega. Ipak, dobro je znati da se u svakom trenutku možete obratiti ekipi vodoinstalatera koja radi odgušenje kanalizacije i njeno čišćenje i da zakažete intervenciju. Savetuje se i preventivno čišćenje kanalizacije, kako bi se sprečile hitne intervencije, koje koštaju više nego redovne, iz razumljivih razloga. Cene saznajete odmah, kada ekipa izađe na teren i kada ustanovi šta sve treba da se uradi. 


ČIŠĆENJE KANALIZACIJE DORĆOL

Kanalizacija može da bude zapušena iz mnogo razloga. Najčešće je to zato što se stanari jedne zgrade ne ponašaju odgovorno, pa bacaju ostatke hrane i masnoće nakon ručka u odvode sudopere ili wc šolje, a tamo često zalutaju i upotrebljeni higijenski ulošci kao i vlažne maramice. Ne bi trebalo posebno naglašavati da voda ovakve predmete ne može da rastvori i onda nam je svima jasno da će se formirati čepovi koji će da onemoguće da voda teče bez problema. 
Kada pozovete majstore da očiste kanalizaciju, oni će obično prvo da odrade snimanje cevi pomoću kamere. To je jedna sjajna dijagnostička metoda kojom se može videti u kakvom stanju su cevi koje se nalaze u zidovima i koje su našem oku nedostupne. I ne samo to, već može da se vidi i unutrašnjost tih cevi - da li su trule, natrule, ili je to slučaj samo sa nekim njihovim delovima. Nakon svega toga, kreće se sa čišćenjem kanalizacije, koje se radi mašinskim putem, i koriste se savremene mašine.

 

ČIŠĆENJE KANALIZACIJE STARI GRAD

Kanalizacija se nekad čistila, tj. otpušavala samo uz pomoć ručnih sajli. Danas se pre bilo kakvog otpušavanja najpre radi snimanje cevi pomoću kamere. Ovo je jedna relativno nova i veoma korisna dijagnostička metoda koja omogućava majstorima da vide u kakvom su stanju kanalizacione cevi, da li su one možda trule, natrule, ili je to slučaj sa nekim njihovim delovima. Takođe, kamera snima sva sitna oštećenja, rupice, pukotine, naprsline i sve što može da sprečava da voda teče normalno. Umesto ručnih sajli, upotrebljavaju se mašine koje rade pod pritiskom i na struju, kao i električne sajle. Ovo su sajle koje imaju rotirajuće glave, koje se vrte u krug i prodiru duboko napred, tako da čiste i uklanjaju sve pred sobom, ostavljajući cevi sasvim čistim. U stanju su čaki da skinu masnoće koje se nalaze na unutrašnjim zidovima cevi. Cena čišćenja kanalizacije je veoma realna i prihvatljiva svima, zbog toga što je normalan svakodnevni život sa cevima koje bi bile zapušene, bio nemoguć. 
fotografije
Čišćenje kanalizacije
Čišćenje kanalizacije