Čišćenje kanalizacije

Svi znamo da bi trebalo da vodimo računa o tome da u našem domaćinstvu ili poslovnom prostoru voda dotiče i otiče normalno i bez ikakvih problema. Najviše što možemo da učinimo da bi sve funkcionisalo u najboljem redu, jeste da ne bacamo otpatke ili ostatke od hrane u wc šolju ili u sudoperu, a druga stvar koja je korisna, tiče se redovnog održavanja cevi tako da one budu čiste, tj. prohodne za vodu. 

Šta znači čišćenje kanalizacije?

Neke sitne intervencije možete da uradite i sami, ali kada je reč o temeljnom čišćenju kanalizacije u jednoj kući ili u višespratnoj zgradi, tada je neminovnost pozivanje stručnih majstora. 

Kanalizacija može da se zapuši po jednoj vertikali, recimo, kuhinjskoj, tako da voda izliva i plavi zid, čime izaziva veliku štetu. U najgorem slučaju, može da se poplavi ceo objekat, i zbog toga je naš savet, da čim čujete klokotanje u cevima, to je signal da nešto nije u redu i da treba odmah da pozovete stručnu ekipu. Nakon tog zvuka, sledi izlivanje vode u sudoperu ili u kadu, i zbog svega navedenog, usluga čišćenja kanalizacije spada u hitnu intervenciju.

Čišćenje kanalizacije kao hitna intervencija


U ovakvoj situaciji ne smete da gubite vreme. Tim vodoinstalatera, odmah po prijemu vašeg poziva, kreće ka adresi, u specijalno opremljenom vozilu i sa svim neophodnim alatima i opremom. Njihovo  znanje, stručnost, iskustvo i veština, doprinose tome da se kvar sanira u najkraćem mogućem roku. Glavna prednost ovako brze reakcije je u tome što ne dolazi do veće štete, da na primer, bude poplavljena čitava zgrada.

Čišćenje kanalizacije znači da se sve cevi zamene ukoliko nisu prohodne ili da se saniraju oštećenja ako postoje, kao i da se otpuše čepovi koji su nastali. Da bi se ustanovilo gde je zapušena kanalizacija, radi se metoda snimanja cevi uz pomoć kamere, čime se jasno locira problem i čak je moguće da se vidi od čega je zagušenje nastalo. Sve to doprinosi da usluga otpušenja bude brža i efikasnija. 
fotografije
Čišćenje kanalizacije
Čišćenje kanalizacije