Beograd

064/64 76 709
Vodoinstalaterski servis Protok slika

Beograd

064/65 80 739
Vodoinstalter Žubor slika

Beograd

064/89 73 712
Vodoinstalater Brzi slika

Beograd

063/262 242
Vodoinstalater Mića Muf slika

Beograd

065/25 86 325
Vodoinstalaterski servis Vodenica slika

Beograd

066/269 573
Vodovodni servis Izvor slika

Čišćenje septičkih jama


Mada možda zvuči čudno, činjenica je da čak ni u glavnom gradu Republike Srbije nisu prošle kanalizacione cevi u svim delovima, pa tako na primer područje naselja Dedinje ili Marinkova bara, ali i mnogih drugih nemaju rešen problem kanalizacije, već koriste septičke jame. Naravno da je situacija i u drugim gradovima Srbije nerešena po tom pitanju, tako da treba voditi računa da u optimalnom roku bude izvršeno čišćenje septičkih jama, kako ne bi došlo do nepotrebnih i dodatnih poteškoća.

Čišćenje septičkih jama u Srbiji

Svakako je vrlo važno odabrati isključivo onu kompaniju, odnosno one vodoinstalatere koji su specijalizovani i za čišćenje septičkih jama u Srbiji, a kojih ipak nema tako mnogo u ponudi. Vrlo je bitno tom prilikom pažljivo odabrati firmu, koja se konkretnim poslom duži vremenski period bavi, jer to znači da ima iskustvo. 
Naime, da bi čišćenje septičkih jama u Srbiji, ali i u Beogradu posebno bilo izvršeno na adekvatan način, mora se voditi računa o tome da taj postupak bude primenjivan u skladu sa standardima, te da se i zidovi septičke jame nakon izvlačenja fekalija pažljivo isperu. Takođe, firme koje imaju adekvatno iskustvo u tome će produvati glavni vod uz adekvatne mašine, te će na taj način klijentima obezbediti najkvalitetniju moguću uslugu.

Koliko često se vrši čišćenje septičkih jama?


Odgovor na ovo pitanje ne može biti uopšten, zato što sve zavisi prvo od veličine konkretne septičke jame, a potom i od toga koliko ukućana ima određeno domaćinstvo, to jest koliko oni u proseku na dnevnom nivou troše vode. 
Jednostavnije govoreći, moraju biti poštovani standardi u toku gradnje, a na osnovu brojnih parametara će kasnije biti odlučeno koliko često se vrši čišćenje septičkih jama. Naime, na osnovu potrošnje vode članova određenog domaćinstva se preračunava kolika bi trebalo da bude tačna veličina konkretne septičke jame. U većini slučajeva važi pravilo da oko 3 kubna metra ima septička jama u kući prosečnih dimenzija, a u okviru koje postoji najviše pet prostorija. Pravilo je da se za po jedan kubni metar povećava kasnije zapremina konkretne septičke jame, a za svaku dodatnu prostoriju. 
Ipak, postoje slučajevi kada se ovi standardi ne poštuju, pa je onda i septička jama u određenom objektu manja, što znači da je potrebno i češće je čistiti.

Čišćenje septičkih jama - cena


Upravo na osnovu toga kolike je zapremine septička jama u određenom objektu će zavisiti i koliko košta njeno čišćenje. Naravno da na cena utiču i mnogi drugi parametri, kao što su odabir kompanije, ali i to koliko često njih zovete za čišćenje septičkih jama, jer se praktikuje da stalni klijenti imaju određene beneficije. 
Budući da su cene šarolike, jer sve zavisi i od same firme i od klijenta, odnosno njegovih zahteva, to se one kreću od oko 4 500 RSD, pa do oko 6 500 RSD. Naravno da cene variraju, te se u svakom slučaju savetuje da najpre kontaktirate izabrane kompanije za čišćenje septičkih jama, kako biste dobili precizne informacije o ceni te usluge.
fotografije
Čišćenje septičkih jama
Čišćenje septičkih jama