Ovaj sajt koristi kolačiće radi boljeg iskustva posetilaca. Korišćenjem sajta smatramo da ste saglasni sa našom politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića


Vodoinstalaterski servis Protok

  • 063/262 242
  • 011/26 44 444
  • Beograd
  • Ocena: 3.8/10

Imate hitan problem sa vodovodnim ili strujnim instalacijama?
Pozovite me i dolazim odmah na Vašu adresu.

Lepljenje WC šolje silikonom

I ako će vodoinstalater učiniti sve što je potrebno da propisno pričvrsti WC šolju i montira sve ostale sanitarije u konkretnom prostoru, lako se može dogoditi da usled neadekvatnog korišćenja, odnosno curenja vode oko WC šolje, bude neophodno da on izvrši i lepljenje WC šolje silikonom. 

Naravno da će svaki majstor, prvo pokušati da ustanovi zbog čega je došlo do toga, jer ako je samo popustio git kojim je prethodno WC šolja bila zalepljena, odnosno neki šraf, to nije problem. Veći je problem mnogo ukoliko je do pomeranja šolje došlo usled curenja, odnosno kvara na vodovodnim instalacijama. 


Lepljenje WC šolje silikonom 

Samim tim što do problema sa WC šoljom može doći iz različitih razloga, to je vrlo važno da majstori, koje klijenti angažuju za lepljenje WC šolje silikonom prvo posete konkretni prostor, a da bi na licu mesta mogli da utvrde zašto se to desilo. 

Kao što smo već pomenuli, razlog može da bude to što majstor koji je montirao sanitarije nije vodio računa o tome da adekvatno zategne šraf, odnosno da možda, nije koristio kvalitetan git, kojim je trebalo WC šolju da pričvrsti, odnosno možda eventualno nije dovoljno sačekao da se taj gips stvrdne, a pristupio je montaži. Ako je to slučaj, vodoinstalateri mogu vrlo lako da izvrše lepljenje WC šolje silikonom, te da omoguće klijentu da i dalje bez ikakvih smetnji i opasnosti nastavi da koristi svoje kupatilo. 

Međutim, pravi problem će nastati ako je do pomeranja WC šolje došlo usled curenja vode oko nje. Naime, u tom slučaju će radnici, koje izabrani vodoinstalaterski servis zapošljava, biti u obavezi da otkriju odakle curi voda. A nakon što to budu učinili, oni će klijente detaljno informisati o svemu tome, te će im objasniti i šta bi trebalo sve da učine, kako bi konkretni problem otklonili. Naravno da će im u skladu sa tim pripremiti i ponudu, pa ih obavestiti o tome koliko će vremena biti potrebno za izvršenje navedenih usluga. 

Da naglasimo i to da lepljenje WC šolje silikonom, kao i sve ostale usluge koje brojni vodoinstalateri nude klijentima, mogu da budu izvršene ne samo u toku radnog vremena konkretnog servisa, nego isto tako i u dane vikenda, odnosno noću, pa čak i za vreme bilo kog praznika. Naravno da će klijenti dobiti informacije o ceni zahtevane usluge, a moraju biti informisani i o tome da se hitne intervencije po njihovom pozivu, odnosno usluge koje se vrše nakon završenog radnog vremena samog servisa, uvek naplaćuju prema višem cenovniku.

Lepljenje wc šolje silikonom Novi Beograd


Wc šolja mora da funkcioniše besprekorno, kako bi život jedne porodice mogao da se odvija normalno. Ponekada se događa da wc šolja curi, na određenim spojevima, gde je pričvrćena za pod, tj. za podne pločice.

Ukoliko imate ovakav problem, možete da se obratite ekipi vodoinstalatera, i oni će sve rešiti veoma jednostavno, tako što će postaviti silikon tamo gde je potrebno i curenje će biti zaustavljeno.

Dolazak vodoinstalatera možete da zakažete u vreme koje vama odgovara, i to samo jednim pozivom putem telefona. Za majstore ne postoje praznici, godišnji odmori ili vikendi, radi se od 00-24 časa, oni su uvek dostupni.

Poseduju najsavremeniju opremu i alate, a imaju višegodišnje iskustvo i bogato znanje, tako da svaki problem koji imate sa vodom može da bude rešen u najkraćem roku i maksimalno efikasno. 


LEPLJENJE WC ŠOLJE SILIKONOM VOŽDOVAC

Danas u ponudi postoji bogat izbor wc šolja, za razliku od pre više godina kada je obično bio dostupan samo jedan, klasičan model. Za šta god da se odlučite, biće vam potrebna profesionalna ugradnja. Stari modeli wc šolja su obično jako pričvršćeni za pod, što znači da je neopohodna izuzetna pažnja, kako se ne bi oštetile podne pločice. Nestručno rukovanje, ne samo što može da uzrokuje štetu na podu, već i na novoj sanitariji.
Lepljnje wc šolje silikonom znači da će biti sprečeno svako curenje ako postoji. Ovo je postupak koji takođe treba da bude prepušten pravim majstorima, iako deluje relativno lako. Razlog je što se često događa da majstori budu pozivani naknadno, da odrade korekcije, koje su nastale nakon amaterskim pokušaja, što je sve uticalo da se potroši materijal, vreme, živci... 


LEPLJENJE WC ŠOLJE SILIKONOM SAVSKI VENAC

Wc šolju koristimo mnogo puta u toku dana, a posebno su u upotrebi one sanitarije koje se nalaze u javnim objektima gde cirkuliše jako veliki broj ljudi. Ponekad se wc šolja ne može montirati onako kako mi želimo, da to bude idealno, a razlog je na primer - neravan pod. U takvim situacijama, upotrebljava se silikon, jer on veoma lepo izniveliše sve neravnine, tako da je sprečeno da voda prodire u podne pločice. Lepljenje wc šolje silikonom je rutinska intervencija koju možete da zakažete u vreme koje želite, i to može da bude vikend, poslepodnevni časovi, praznici... Majstori uvek rade i stalno vam stoje na raspolaganju. Dolazak ekipe na vašu adresu se ne naplaćuje, već samo usluga koja se izvršava i materijal koji se tom prilikom potroši. Ukoliko vas znima koliko košta da se wc šolja oblepi silikonom, cenu ćete saznati tek kada majstori dođu na vašu adresu, pogledaju šta sve ima da se odradi i onda će vam reći konačan novčani iznos. 

LEPLJENJE WC ŠOLJE SILIKONOM

Ovo je jedna laka intervencija, pomislio bi gotovo svaki drugi čovek koji voli da majstoriše po kući. Ipak, da li je to baš tako? Kada bismo svi mogli da radimo sve, onda pravi majstori ne bi ni postojali ili bi imali jako malo posla. Poenta i jeste u tome da svako radi posao  za koji se školovao i za koji je stručan, jer će samo tako biti sve u najboljem redu. Kada se wc šolja lepi silikonom, i tu postoje pravila struke koja moraju da budu ispoštovana. Primera radi, nekad su podne obloge neravne, pa će silikon dobro poslužiti da sve to izniveliše, ali to opet moraju da rade profesionalci, kako voda i dalje ne bi pronalazila neke kanale i rupice koje niste uspeli da vidite i da zalepite silikonom. Majstori dolaze na vašu adresu onda kada to vama odgovara, a dolazak vam neće naplatiti već samo ruke, tj. rad i uloženi materijal za izvršenu intervenciju. Sve cene su realne i prihvatljive, tako da su svakome dostupne i nema nikakvih skrivenih troškova koji bi mogli da predstavljaju neprijatno iznenađenje. 


LEPLJENJE WC ŠOLJE SILIKONOM STARI GRAD

Možda ste kupili dobar silikon, po savetu trgovca iz radnje vodovodne opreme. Međutim, tu vaš posao tek počinje. Da bi se wc šolja pravilno oblepila silikonom, neophodno je da se prate određena pravila, koja znaju samo iskusni majstori. Kada to pokušavate sami, obično će na kraju opet negde cureti voda, tako da ćete doći u situaiciju da zovete ekipu profesionalaca da odradi korekcije. Niko ne voli da jedan isti posao radi dva puta, i da dvostruko troši vreme, novac, živce... Uradite od starta sve kako treba i obratite se našim majstorima koji će doći u ono vreme koje vama odgovara. Ovaj izlazak na teren oni neće dodatno naplatiti, već samo uslugu koju vam pružaju i materijal koji budu potrošili tom prilikom. Dostupni su u svakom trenutku, jer rade 24/7, 365 dana u godini. Cena za lepljenje wc šolje silikonom je vrlo realna i svakome prihvatljiva, zbog toga što je to rutinska intervencija. Visinu novčanog iznosa koga treba da platite saznaćete u startu i nema nikakvih skrivenih troškova. 

LEPLJENJE WC ŠOLJE SILIKONOM VRAČAR

Možda mislite da je sasvim dovoljno da imate kvalitetan silikon i da ćete uspešno da zalepite wc šolju za podlogu. To, naravno, nije tačno. Potrebno je da znate da radite ovu vrstu posla, koja iako deluje jednostavno, ipak podrazumeva određen nivo stručnosti i znanja. U životu, često se dešava da ljudi sami budu svoji majstori, ali često dolaze u razne nepredviđene situacije, koje ne znaju kako da reše i onda moraju da pozovu prave majstore da odrade korekcije. Primera radi, iako se koristi vrhunski silikon, ipak može da se dogodi da negde nešto curi i vi se onda hvatate za glavu... Pitate se, kako je to moguće, kada ste sve odradili kako treba...? Ipak, nešto niste završili dobro, i od jednog posla ste napravili dva i to bez potrebe. Naša topla preporuka je da odmah zovete majstore i da se opustite, jer znate da će sve da bude odrađeno onako kako pravila struke to nalažu. Pri tome, ekipe vodoinstalatera neće naplatiti dolazak na adresu već samo rad i utrošeni materijal. 

LEPLJENJE WC ŠOLJE SILIKONOM PALILULA

Zamislite da živite u prizemlju i da vam odjednom komšije saopšte kako se ispod vašeg stana, tj. u podrumu ili u skloništu, pojavila vlažna fleka. Vi ćete naravno, proveriti vaše sanitarije, i verovatno ćete ustanoviti da je došlo do nekog curenja. Da bi se curenje vode sprečilo, obično se radi silikoniranje. Ponekad wc šolja može da bude uzrok, tako da je potrebno da se lepo obloži ovim materijalom, koji će sprečiti da se voda sliva tamo gde ne treba. Silikoniranje wc šolje ne bi trebalo da radite sami, jer se često dešava da nešto ne bude dobro odrađeno, pa da niste zadovoljni, da se nervirate, i na kraju, opet pozivate majstore da odrade korekcije. Ako želite da znate koja je cena lepljenja wc šolje silikonom, tada je najbolje da pozovete majstore da dođu na vašu adresu. Oni vam ovaj dolazak uopšte neće naplatiti, ali je jako važno da vide šta sve treba da se odradi, tj. da li postoje neki radovi koji su skriveni, i koji bi kasnije mogli da predstavljaju neželjeno povećanje troškova. 

LEPLJENJE WC ŠOLJE SILIKONOM ZEMUN

Kada se montira wc šolja, potrebno je najpre pažljivo odlepiti staru. Naime, stari modeli wc šolja često svoju ulogu obavljaju više decenija, i zalepljeni su veoma čvrsto za podlogu. Kada demontažu radi nestručno lice, neretko se događa da se oštete podne pločice, i eto dodatnog, neplaniranog troška. Nemojte to sebi da dozvolite, već odmah pozovite profesionalce, tako da možete da budete mirni. U okviru usluge, odradiće se i lepljenje wc šolje silikonom, ukoliko je to potrebno. Naime, nekada wc šolja ne može da se najbolje izniveliše sa podlogom, pa se javlja curenje. Na primer, ako se nalazite u prizemlju, tada će voda da curi u podrum ili neku drugu prostoriju koja se nalazi ispod vas. Ovo se lako sprečava tako što se stavlja silikon, koji zaustavlja curenje. Dolazak ekipe na adresu se ne naplaćuje, već samo materijal i rad majstora. Konačnu cenu usluge ćete saznati kada ekipe budu pogledale šta tačno treba da se uradi, tj. kada se bude video obim posla. 
fotografije
Lepljenje WC šolje silikonom
Lepljenje WC šolje silikonom