Ovaj sajt koristi kolačiće radi boljeg iskustva posetilaca. Korišćenjem sajta smatramo da ste saglasni sa našom politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića


Vodoinstalaterski servis Protok

  • 063/262 242
  • 011/26 44 444
  • Beograd
  • Ocena: 3.8/10

Imate hitan problem sa vodovodnim ili strujnim instalacijama?
Pozovite me i dolazim odmah na Vašu adresu.

Otpušavanje sudopere


Naravno da će najpre svako od nas pokušati da problem koji izazove zapušenje sudopere reši samostalno, a tom prilikom će koristiti brojna hemijska sredstva. Međutim, vrlo često se događa da to ne pomogne, pa će biti neophodno da otpušavanje sudopere izvrši majstor koji je za to specijalizovan.

Kada je potrebno izvršiti odgušenje sudopere?

Onog trenutka kada sudopera ne može nesmetano biti korišćena, potrebno je angažovati majstora koji će u najkraćem mogućem roku uz pomoć adekvatnih alata i hemijskih sredstava da izvrši odgušenje sudopere. 
Većina nas najpre pokuša to da učini samostalno, te konkretni problem ne uspe u potpunosti da otkloni, već samo da ga odloži. 
Gotovo svaki vodoinstalater vrši otpušavanje sudopere, a najčešće uz korišćenje sajle, koja može biti ručna ili električna. Sve to se odnosi na situacije koje su uobičajene, odnosno na ne tako visok nivo začepljenja. 
Međutim, ukoliko su u pitanju starije zgrade, odnosno nekvalitetno održavani vodovodni sistemi, može doći to mnogo većih neprijatnosti, kada će vodoinstalater biti prinuđen da sve cevi zameni i na taj način otkloni zagušenu sudoperu. 

Koliko traje otpušavanje sudopere?

Prilično je nezahvalno davati odgovor na pitanje koliko će da traje odgušenje sudopere, jer mnogo faktora ima uticaja na to. 
Naime, ukoliko je u pitanju niži nivo zaprljanja, vodoinstalater će u principu vrlo brzo moći taj problem da otkloni. Naročito ukoliko ima mogućnost da otpušavanje sudopere izvrši ručnom sajlom, a svakako će celokupan postupak trajati nešto duže, ako bude bilo potrebno da koristi i ostale alate, odnosno specijalna hemijska sredstva. 
Najduže traje odgušenje sudopere ukoliko je u pitanju izuzetno visok nivo zaprljanja, te ako se problem proširio i na ostale stambene jedinice. 
Svakako će vlasnici poslovnog ili stambenog prostora, a u okviru koga će taj problem javio biti od strane vodoinstalatera obavešteni o njegovoj proceni celokupnog stanja, te će tada i dobiti relativno precizne informacije o tome koliko bi otprilike trebalo celokupan postupak da traje.

Odgušenje sudopere - koliko košta?


Kao i za trajanje, tako isto i za cenu usluge važi pravilo da zavisi od toga o kom nivou zapušenja se radi. 
Uopšteno govoreći, brojni vodoinstalateri najčešće ovu uslugu naplaćuju od dve, pa do četiri ili pet hiljada dinara, ali će svakako klijenti biti precizno informisani o tačnoj ceni kada vodoinstalater bude ustanovio o kolikom nivou zaprljanja se radi, odnosno kada bude procenio koliko će otprilike celokupna usluga da traje.
video klipovi
fotografije
Otpušavanje sudopere
Otpušavanje sudopere
Otpušavanje sudopere 1
Otpušavanje sudopere 2
Otpušavanje sudopere 3
Otpušavanje sudopere 4
Otpušavanje sudopere 5
Otpušavanje sudopere 6