Odgušenje sudopere 

Postoje brojna hemijska sredstva, koja treba redovno primenjivati da ne bi došlo do začepljenja sudopere, ali mnogi od nas nisu skloni da to čine kada je potrebno, pa se vrlo često dešava da do problema u funkcionisanju odvoda na sudoperi dođe, te da je potrebno izvršiti profesionalno odgušenje sudopere. 

Naravno da u tom slučaju postoji vrlo jednostavno rešenje, a ono podrazumeva da vlasnik stambenog ili poslovnog, odnosno bilo kog drugog objekta kontaktira odabrani vodoinstalaterski servis, čiji će majstori relativno brzo nakon dobijenog poziva da izađu na teren. 

Klijenti bi trebalo da znaju i to da se hitne intervencije po pozivu naplaćuju prema drugačijem cenovniku od standardnog, koji je u većini slučajeva nešto viši, pa moraju biti pripremljena i na to, a ako budu kontaktirali izabrani servis ili u dane vikenda ili tokom noći, odnosno nakon što se njegovo standardno radno vreme završi. 

Srećom, gotovo svaki vodoinstalater omogućuje klijentima i hitne intervencije, tako da će odgušenje sudopere vrlo brzo biti sanirano. 

U većini slučajeva vodoinstalateri tada primenjuju električne sajle, te vrše i odgušenje i ispiranje, a taj problem rešavaju na dugoročnom planu. Upravo to i jeste prednost angažovanja majstora, jer ako klijent pokuša samostalno da reši konkretni problem, lako se može desiti da on ne bude u potpunosti otklonjen, već samo saniran. 

A da ne biste došli u situaciju da u vašem prostoru bude neophodno profesionalno odgušenje sudopere relativno često, potrebno je da vodite računa o tome šta prosipate u nju, te svakako da koristite zaštitnu mrežicu. Isto tako se preporučuje i sa vremena na vreme puštati vrelu vodu, a kako bi se na taj način sprale sve masnoće iz odvoda. 

Ipak, i pored toga što vodite računa, može se desiti da do začepljenja dođe, a tada se u svakom slučaju savetuje da odgušenje sudopere prepustite majstorima, koji su iskusni u svom poslu i koji će vrlo brzo pošto ih kontaktirate izaći na teren, te nastojati da nastali problem reše na najbolji mogući način.

Odgušenje sudopere Beograd

Ako jedna domacica vodi racuna o tome kako koristiti sudoperu, te se trudi da je neprekidno održava cistom, a uz to koristi i mrežicu za slivnik, tada sigurno nece biti neophodno vršiti odgušenje sudopere uz pomoc vodoinstalatera. Zapravo je vrlo važno da svako od nas vodi racuna o tome šta baca u slivnik, te je uvek preporuka da posebno slivnik na sudoperi ima i specijalnu mrežicu, koja ce zadržavati delove hrane i ostalo što ne bi trebalo da se u njemu nade.

U vecini slucajeva ako se neko tako ponaša, nema razloga za brigu, jer bude dovoljno da sa vremena na vreme ispere odvod toplom vodom, odnosno da sipa odredenu tecnost za cišcenje odvoda. Medutim, odgušenje sudopere od strane vodoinstalatera mora da bude izvršeno ukoliko i pored svega toga dode do poteškoca u oticanju vode. 

Vrlo cesto mnogi od nas misle da je sasvim dovoljno koristiti hemijski preparat za cišcenje odvoda, a pritom retko ko se seti cinjenice da masno posude peremo u sudoperi. Takode, u mnogim kuhinjama ne postoji protocni bojler, pa domacice neretko sudove peru hladnom vodom, što dovodi do zacepljenja. Naime, stvar je u tome da se masne naslage sa odvoda mogu sprati iskljucivo ukoliko odmah nakon pranja posuda pustite sasvim dovoljnu kolicinu vrele vode, a uz to dodate i tecnost za odmašcivanje. 

Medutim, na taj nacin retko koja domacica danas održava sudoperu, pa se baš zato vrlo cesto dešava da vodoinstalateri bivaju angažovani i za odgušenje sudopere.

Nemojte da vas brine uopšte ukoliko do toga dode i u vašoj kuhinji, jer vodoinstalaterski servisi zapošljavaju strucnjake, koji imaju dovoljno iskustva u tome, a pritom koriste i savremenu tehniku. Naime, ako vodoinstalater proceni da nije dovoljno da izvrši rucno odgušenje sudopere, odnosno da koristi samo specijalnu sajlu, on ce objasniti klijentu i šta sve može da ucini, da bi osposobio za rad konkretni prostoru. 

Ipak, i pored toga što vodoinstalateri mogu da koriste specijalne alate i mašine da bi ocistili odvod na sudoperi, vrlo retko se dogada da oni ne uspeju konkretni problem da reše specijalnom sajlom. 

Potrebno je vrlo brzo reagovati ako do ovog problema dode, pa zato i naglašavamo da odgušenje sudopere može biti izvršeno svakog radnog dana neprekidno, uzevši u obzir da gotovo svi vodoinstalaterski servisi imaju i tim za hitne intervencije. Takode, majstori dežuraju i u dane vikenda, odnosno za vreme praznika, s tim što se usluge tada prema drugacijem cenovniku moraju naplatiti.
video klipovi
fotografije
Odgušenje sudopere
Odgušenje sudopere
Odgušenje sudopere 2
Odgušenje sudopere 3
Odgušenje sudopere 4
Odgušenje sudopere 5
Odgušenje sudopere 6