Odgušenje sudopere 

Postoje brojna hemijska sredstva, koja treba redovno primenjivati da ne bi došlo do začepljenja sudopere, ali mnogi od nas nisu skloni da to čine kada je potrebno, pa se vrlo često dešava da do problema u funkcionisanju odvoda na sudoperi dođe, te da je potrebno izvršiti profesionalno odgušenje sudopere. 

Naravno da u tom slučaju postoji vrlo jednostavno rešenje, a ono podrazumeva da vlasnik stambenog ili poslovnog, odnosno bilo kog drugog objekta kontaktira odabrani vodoinstalaterski servis, čiji će majstori relativno brzo nakon dobijenog poziva da izađu na teren. 

Klijenti bi trebalo da znaju i to da se hitne intervencije po pozivu naplaćuju prema drugačijem cenovniku od standardnog, koji je u većini slučajeva nešto viši, pa moraju biti pripremljena i na to, a ako budu kontaktirali izabrani servis ili u dane vikenda ili tokom noći, odnosno nakon što se njegovo standardno radno vreme završi. 

Srećom, gotovo svaki vodoinstalater omogućuje klijentima i hitne intervencije, tako da će odgušenje sudopere vrlo brzo biti sanirano. 

U većini slučajeva vodoinstalateri tada primenjuju električne sajle, te vrše i odgušenje i ispiranje, a taj problem rešavaju na dugoročnom planu. Upravo to i jeste prednost angažovanja majstora, jer ako klijent pokuša samostalno da reši konkretni problem, lako se može desiti da on ne bude u potpunosti otklonjen, već samo saniran. 

A da ne biste došli u situaciju da u vašem prostoru bude neophodno profesionalno odgušenje sudopere relativno često, potrebno je da vodite računa o tome šta prosipate u nju, te svakako da koristite zaštitnu mrežicu. Isto tako se preporučuje i sa vremena na vreme puštati vrelu vodu, a kako bi se na taj način sprale sve masnoće iz odvoda. 

Ipak, i pored toga što vodite računa, može se desiti da do začepljenja dođe, a tada se u svakom slučaju savetuje da odgušenje sudopere prepustite majstorima, koji su iskusni u svom poslu i koji će vrlo brzo pošto ih kontaktirate izaći na teren, te nastojati da nastali problem reše na najbolji mogući način.

Odgušenje sudopere Beograd

Ako jedna domacica vodi racuna o tome kako koristiti sudoperu, te se trudi da je neprekidno održava cistom, a uz to koristi i mrežicu za slivnik, tada sigurno nece biti neophodno vršiti odgušenje sudopere uz pomoc vodoinstalatera. Zapravo je vrlo važno da svako od nas vodi racuna o tome šta baca u slivnik, te je uvek preporuka da posebno slivnik na sudoperi ima i specijalnu mrežicu, koja ce zadržavati delove hrane i ostalo što ne bi trebalo da se u njemu nade.

U vecini slucajeva ako se neko tako ponaša, nema razloga za brigu, jer bude dovoljno da sa vremena na vreme ispere odvod toplom vodom, odnosno da sipa odredenu tecnost za cišcenje odvoda. Medutim, odgušenje sudopere od strane vodoinstalatera mora da bude izvršeno ukoliko i pored svega toga dode do poteškoca u oticanju vode. 

Vrlo cesto mnogi od nas misle da je sasvim dovoljno koristiti hemijski preparat za cišcenje odvoda, a pritom retko ko se seti cinjenice da masno posude peremo u sudoperi. Takode, u mnogim kuhinjama ne postoji protocni bojler, pa domacice neretko sudove peru hladnom vodom, što dovodi do zacepljenja. Naime, stvar je u tome da se masne naslage sa odvoda mogu sprati iskljucivo ukoliko odmah nakon pranja posuda pustite sasvim dovoljnu kolicinu vrele vode, a uz to dodate i tecnost za odmašcivanje. 

Medutim, na taj nacin retko koja domacica danas održava sudoperu, pa se baš zato vrlo cesto dešava da vodoinstalateri bivaju angažovani i za odgušenje sudopere.

Nemojte da vas brine uopšte ukoliko do toga dode i u vašoj kuhinji, jer vodoinstalaterski servisi zapošljavaju strucnjake, koji imaju dovoljno iskustva u tome, a pritom koriste i savremenu tehniku. Naime, ako vodoinstalater proceni da nije dovoljno da izvrši rucno odgušenje sudopere, odnosno da koristi samo specijalnu sajlu, on ce objasniti klijentu i šta sve može da ucini, da bi osposobio za rad konkretni prostoru. 

Ipak, i pored toga što vodoinstalateri mogu da koriste specijalne alate i mašine da bi ocistili odvod na sudoperi, vrlo retko se dogada da oni ne uspeju konkretni problem da reše specijalnom sajlom. 

Potrebno je vrlo brzo reagovati ako do ovog problema dode, pa zato i naglašavamo da odgušenje sudopere može biti izvršeno svakog radnog dana neprekidno, uzevši u obzir da gotovo svi vodoinstalaterski servisi imaju i tim za hitne intervencije. Takode, majstori dežuraju i u dane vikenda, odnosno za vreme praznika, s tim što se usluge tada prema drugacijem cenovniku moraju naplatiti.

Odgušenje sudopere Novi Beograd


Sudopera je neophodna u svakoj kuhinji, i koristimo je svakoga dana. Isto tako, neretko se događa da imamo problema koji mogu da se manifestuju na različite načine. Na primer, voda može otežano da otiče. Tada samo pranje sudova traje znatno duže, a sem toga, stvaraju se uslovi koji nisu higijenski i to nijedna domaćica ne želi.

Ipak, postoje znaci koje možemo da primetimo i da na vreme reagujemo, pre nego što se desi da sudopera postane u potpunosti nefunkcionalna. Vodoinstalateri ukazuju na zvuk klokotanja u cevima, kao i pomenuto sporo proticanje.

Tada se skoro sa sigurnošću može reći da se negde stvorio čep, i biće potrebno da se snime cevi, da bi se tačno videlo gde je zagušenje nastalo, a onda da se mašinskim putem taj čep razbije, da se cevi očiste od masnoća, kako bi ponovo postale prohodne.

Dežurni vodoinstalateri su na raspolaganju 24 časa dnevno. 


ODGUŠENJE SUDOPERE VOŽDOVAC

Odgušenje ili otpušavanje sudopere je relativno česta usluga koju rade vodoinstalateri. Naime, odvodi sudopere se neretko zapušavaju, zbog toga što u njih dospeva svašta, razne masnoće, ostaci od hrane i slično. Naravno, neće se primetiti odmah da postoji problem, ali vremenom će se napraviti čep negde u cevima. Ono što je posebno zanimljivo, to je da se u višespratnim zgradama, takvi čepovi formiraju na nekom drugom mestu u odnosu na mesto gde će se izliti voda. Primera radi, kuhinjska vertikala može da bude zagušena na desetom spratu, a da voda izlije na plafonu ili na zidu na sedmom spratu. Posebno su ugroženi stanovi u prizemljima, i tu se i najčešće rade intervencije. Dobra vest je da uvek možete da pozovete majstore da izađu na teren i da reše problem. Oni stižu na adresu za svega sat vremena, pa često i kraće. Opremljeni su posebnim alatima, savremenom opremom, i pre svega poseduju znanje i iskustvo, zbog čega im nijedna situacija nije nerešiva. 


ODGUŠENJE SUDOPERE SAVSKI VENAC


Zapušene sanitarije su nešto što niko ne želi da ima u stanu u kome živi ili u poslovnom prostoru. To su vrlo neprijatne situacije, iz prostog razloga što zapušena sanitarija više ne može da bude u upotrebi i neophodna je hitna intervencija vodoinstalatera. Ipak, postoje neke stvari koje možete da uradite da to zapušenja uopšte ne bi ni došlo. Tako ćete uštedeti novac, jer se to onda ne vodi kao hitna intervencija. Naime, jedan od signala da nešto sasvim sigurno nije u redu, to je  zvuk klokotanja u cevima. On nas upozorava da se negde formirao čep. Nakon toga, voda će početi da otiče sporije i vama će za pranje sudova biti potrebno duplo više vremena nego inače. Pored svega toga, dolazi i do vraćanja vode, što stvara uslove koji nisu nimalo higijenski kada uzmemo u obzir da se tu nalaze sudovi iz kojih uzimamo hranu. Sve ovo znači da morate da pozovete majstore u najkraćem roku, kako biste izbegli neke štete koje su većih razmera, kao što je na primer, poplava. 


video klipovi
fotografije
Odgušenje sudopere
Odgušenje sudopere
Odgušenje sudopere 2
Odgušenje sudopere 3
Odgušenje sudopere 4
Odgušenje sudopere 5
Odgušenje sudopere 6