Ovaj sajt koristi kolačiće radi boljeg iskustva posetilaca. Korišćenjem sajta smatramo da ste saglasni sa našom politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića


Vodoinstalaterski servis Protok

  • 063/262 242
  • 011/26 44 444
  • Beograd
  • Ocena: 4.0/8

Imate hitan problem sa vodovodnim ili strujnim instalacijama?
Pozovite me i dolazim odmah na Vašu adresu.

Otpušavanje kade 

Kada bi svako nakon što završi sa tuširanjem, odnosno kupanjem očistio slivnik na kadi, zatim ga isprao vrelom vodom, te na kraju i sipao tečnost za čišćenje slivnika, onda ne bi bilo potrebe da vodoinstalateri vrše otpušavanje kade. 

Međutim u praksi situacija je potpuno drugačija, pa je upravo navedena usluga jedna od onih koje se najčešće zahtevaju, a primarno zato što mnogi ne vode naročito računa o čišćenju odvoda na kadama i tuš kabinama. 

Otpušavanje kade

Trebalo bi već prilikom prvog problema u funkcionisanju slivnika na kadi da kontaktirate nadležni vodoinstalaterski servis, jer će tako otpušavanje kade biti lakše izvršeno, a samim tim će i usluga biti jeftinija. 

Međutim, mnogi od nas misle da će problem biti rešen sam od sebe, te da će na neki čudan način slivnik ponovo početi da prima predviđenu količinu vode. Nažalost, to se u praksi gotovo nikad neće desiti, već će vremenom kako problem biva zapušten i otpušavanje kade biti mnogo teže, čak i za majstore. 

Da biste izbegli nepotrebno davanje novca, ali i različite neprijatnosti, preporuka je da kontaktirate vodoinstalaterski servis čim primetite da voda u kadi otiče slabije. 

Naravno da to gotovo niko ne radi, pa se onda čudimo zašto je došlo do izlivanja vode van ivica kade, odnosno zašto ona ne otiče. Zato budite pametni i ako primetite da i u vašoj kadi voda sporije otiče, kontaktirajte odmah nadležni vodoinstalaterski servis. 

Generalno, majstori bi trebalo da pošto ih kontaktirate izađu na teren vrlo brzo, pa će vam oni na osnovu svoje procene i dati informacije o tome da li je potrebno usluga da bude izvršena, kao i informacije o tome koliko će ona koštati. 

Imajte na umu i to da otpušavanje kade može i po hitnom postupku biti izvršeno, zato što skoro svaki vodoinstalater ima i tim majstora koji dežuraju. Uopšteno govoreći, oni mogu biti angažovani i u toku noći, odnosno večeri, ali i u dane vikenda, pa čak i ako se obeležava neki državni praznik. Svakako da će hitne intervencije biti prema drugačijem cenovniku naplaćene, a isto tako se podrazumeva da će klijenti o tome precizno da budu informisani.

OTPUŠAVANJE KADE BEOGRAD

Da bi bez ikakvih smetnji mogli u dužem vremenskom periodu da koristite kadu, potrebno je da vodite računa o čistoći slivnika, da ne bi došlo do nepotrebnih poteškoća. Naime, često je potrebno izvršiti otpušavanje kade ukoliko se ne vodi računa o čišćenju slivnika, a prvenstveno o redovnom uklanjanju dlaka sa kose iz njega.

Brojni su vodoinstalaterski servisi koji na području glavnog grada i to svih njegovih opština nude konkretnu uslugu, a otpušavanje kade se vrši i ručno i mašinski.

Naravno da će vlasnici konkretnih objekata, a ukoliko dođe do zastoja u radu slivnika na kadi nastojati da taj problem otklone samostalno, a uz korišćenje adekvatnih hemijskih sredstava. Nažalost, u većini slučajeva se događa da upravo ta hemijska sredstva oštete slivnike, a neretko i samu kadu, pa je onda problem još veći. 

Prvenstveno iz tog razloga se i preporučuje da profesionalni vodoinstalaterski servis bude angažovan za odgušenje kade, ukoliko to bude bilo potrebno, jer će problem na dugoročnom planu na taj način biti rešen, a ne samo saniran, kao što je to slučaj sa korišćenjem hemijskih sredstava od strane vlasnika prostora.

ODGUŠENJE KADE - HITNE INTERVENCIJE


Naravno da niko od nas ne voli da dođe u takvu situaciju, ali svakako mora znati da u okviru gotovo svake vodoinstalaterske radnje u Beogradu, ali i u Srbiji postoje službe za hitne intervencije, koje mogu biti angažovane i za otpušavanje kade u bilo koje doba dana ili noći. 

Postupak je prilično jednostavan i u principu, ne bi trebalo dugo da traje, jer će vodoinstalateri tom prilikom uz primenu mašinske sajle najčešće, da izvrše odgušenje kade. Osim toga, oni će i da isperu slivnike, te će na taj način klijentima olakšati dalje korišćenje kade, odnosno tuš kabine, pošto će odvod biti dobro očišćen i spreman za dalje dugotrajno korišćenje. 

Koliko košta otpušavanje kade?


Najčešće je cena za odgušenje kade standardizovana, s tim da je u nju uključen i dolazak majstora na adresu. 
A u većini slučajeva ta usluga se naplaćuje od tri do četiri hiljade dinara, a podrazumeva se da ukoliko vodoinstalater bude pozvan da van radnog vremena izvrši otpušavanje kade, cena će morati da bude viša, jer su tada u pitanju hitne intervencije, koje se i naplaćuju po drugačijem cenovniku od standardnih vodoinstalaterskih usluga.

Otpušavanje đakuzi kade 

U novije vreme gotovo svaki savremeno opremljeni stan ima i đakuzi kadu. Međutim, ono što predstavlja poteškoću za korisnike takvog sanitarnog elementa jeste održavanje čistoće i to najpre masažera i slivnika. Zato i ne bi trebalo da nas čudi što se otpušavanje đakuzi kade mora prepustiti stručnjacima, te je vrlo važno i da vodoinstalateri, odnosno osobe koje su bile zadužene za postavku tog sanitarnog elementa, u predviđenom vremenskom periodu vrše čišćenje svih masažera, odnosno ventila u đakuzi kadi. Jedino tako ona može optimalno da funkcioniše u dužem vremenskom periodu. 

Otpušavanje đakuzi kade Beograd


Samim tim što se radi o specifičnom sanitarnom elementu, vrlo je važno i da čim klijent primeti da voda otiče sporije, pozove vodoinstalaterski servis koji će profesionalno izvršiti otpušavanje đakuzi kade. 

Međutim, mnogi to ne shvataju ozbiljno, već se odlučuju da prvo pokušaju potpuno samostalno da očiste odvod, ali još češće naprave veći problem. Naime, potrebno je da vodoinstalater makar jednom godišnje vrši uobičajeni servis, odnosno čišćenje, jer će jedino tako može klijent da bez ikakvih smetnji koristi sve blagodeti koje đakuzi kade mogu da ponude. 

Ukoliko i pored toga odlučite da otpušavanje đakuzi kade vršite samostalno, onda vodite posebno računa o hemijskim sredstvima koja tada koristite, jer možete trajno da oštetite ovaj sanitarni elemenat. 

U svakom slučaju je mnogo bolja opcija da pozovete vodoinstalaterski servis, te da precizirate sa zaposlenima kada će tačno moći da posete vašs objekat, te da izvrše odgušenje đakuzi kade, a što oni u principu vrše i ručno, ali i mašinski. Svakako će prvo ustanoviti zbog čega je došlo do problema u oticanju vode, a nakon toga će i pripremiti ponudu i objasniti šta je sve potrebno da izvrše i koliko će ukupno sve te usluge da traju. 

S obzirom na to da su dostupne i hitne intervencije kada je to neophodno, to podrazumeva da vodoinstalateri otpušavanje đakuzi kade mogu da izvrše kako tokom radnog dana, odnosno u toku noći, tako isto i u dane vikenda, a po potrebi i u toku državnih praznika.

Otpušavanje kade Novi Beograd


Kada se koristi svakoga dana, bez obzira da li se brzinski tuširamo ili se u njoj relaksiramo nakon napornog radnog dana. Odvod kade mora da provodi vodu bez ikakvih problema, ali se ipak dešava da se on u nekom trenutku, zapuši. Tada nastaje prava panika među ukućanima, zato što kadu nije moguće koristiti dok se taj problem ne reši.

U kadi ostaje voda, ili počinje da preliva, tako da se ovo ubraja u hitne intervencije. Potrebno je da što pre pozovete ekipu vodoinstalatera, koja će otpušiti vašu kadu, i to uz pomoć najsavremenije opreme. Naime, oni prvo snimaju cevi kamerom, tako da mogu da utvrde gde je došlo do zapušenja, kao i od čega je ono nastalo. Nakon toga, obaviće odgušenje kade mašinskim putem.

To znači da se upotrebljavaju sajle koje imaju rotirajuće glave i one prodiru duboko u cevi, čineći ih pnovo prohodnim.


OTPUŠAVANJE KADE VOŽDOVAC 

Kada mora da provodi vodu normalno, kako bi svakodnevni život bio moguć. Ponekad ćemo čuti znake koji nas  upozoravaju da će do zapušenja doći. To može da bude, na primer, zvuk klokotanja u cevima, ali isto tako i sporo oticanje vode iz kade. Nakon toga obično sledi da se voda zadržava pre nego što ode, i na kraju, uopšte ne odlazi, tj. dolazi do začepljenja. Ovo sve znači da se negde u cevima formirao čep, koji je sprečio da voda teče kroz cevi. Uz pomoć metode snimanja cevi kamerom, majstori stiču tačan uvid gde je čep, i od čega je formiran. Sve im to olakšava posao odgušenja kade, a to obično čine uz pomoć sajli koje imaju rotirajuće glave i rade na struju. Njihova snaga je velika i prodiru duboko kroz cevi, čisteći sve prepreke i masnoće koje su nataložene na zidovima cevi. 
Svoj dolazak majstori vam neće naplatiti, već samo uslugu koju izvrše i materijal koji upotrebe tom prilikom. 

OTPUŠAVANJE KADE SAVSKI VENAC

Kada izlazite iz kade, upravo istuširani, a iza vas ostaje dvadeset centimetara vode, na primer, to svakako znači da bi trebalo da pozovete majstore koji rade otpušavanje kanalizacije i cevi, jer se negde formirao čep, koji onemogućava da voda iz kade otiče normalno. Odgušenje kade se radi isto kao i otpušavanje bilo koje druge sanitarije, dakle uvode se električne sajle koje imaju rotirajuće glave, ili se koriste mašine koje rade na struju i pod pritiskom. Nakon takve intervencije, cevi ostaju sasvim prohodne i čiste. Ono što majstori savetuju, to je da ne dozvolite da do zapušenja uopšte dođe, već da se na vreme obratite kako bi se preventivno cevi pročistile. Tada se često koristi metoda snimanja kanalizacionih cevi pomoću kamere, i onda se tačno zna u kakvom su stanju cevi, da li na njima postoje neka oštećenja, rupice, pukotine, naprsline, te da li ih je potrebno zameniti u celosti ili samo neke njihove delove. Cene usluge otpušavanja kade ćete saznati odmah, nakon što majstori izađu na teren i vide šta je sve potrebno da se uradi. 

OTPUŠAVANJE KADE DORĆOL

Kao i sve sanitarije, i kada može da se zapuši. Međutim, uslovi su vrlo nehigijenski ako nakon izlaska iz kade, iza sebe ostavite baricu sa vodom. To znači da odvod ne radi dobro, tj. ne prima vodu. Dakle, zapušen je i potrebno mu je otpušavanje. Kada pozovete majstore da dođu na vašu adresu, to će biti vreme koje vama odgovara, a može da bude i za sat vremena, ako želite da se ta situacija hitno reši. Naravno, uslov za ovako brz dolazak je da živite na teritoriji Beograda. Majstori obično prvo urade snimanje cevi, koje je veoma važno jer pokazuje u kakvom su one stanju, a osiim toga, može jasno da se locira čep, i čak i da se vidi od čega je on sastavljen. Nakon toga se uvode električne sajle, i otpuašavanje se radi mašinskim putem, tj. mašinama koje rade pod pritiskom. Zahvaljujući svemu tome, dobijaju se čisti odvodi kade, tako da ćete moći da je koristite kao i pre zapušenja. Ekipe vodoinstalatera ne naplaćuju svoj dolazak na adresu, već samo uslugu koju vam pružaju. 
 

OTPUŠAVANJE KADE STARI GRAD

Kada je kada zapušena, doći ćemo u jednu veoma nemilu situaciju da izlazimo iz barice vode. Ta barica vremenom će postajati sve veća, zbog toga što odvod postaje sve zapušeniji i voda protiče sve teže. Na kraju, ne može da ode nikako u odvod, i mi imamo zapušenu kadu. Tada moramo hitno da pozovemo majstore da dođu na adresu i da nam pruže uslugu mašinskog otupušavanja kade. Ovo se radi uz pomoć sajli koje imaju rotirajuće glave i rade na struju. Te glave se vrte u krug i prodiru jako duboko kroz cevi, pa zahvaljujući tome mogu i da skinu masnoće sa zidova cevi, iznutra. Osim toga načina, koriste se i mašine koje rade pod pritiskom i na struju. Postoji i metoda snimanja cevi pomoću kamere, usled čega se postavlja veoma precizna dijagnostika. Tako će majstori znati gde se tačno nalazi čep, od čega je on sastavljen, u kakvom su stanju vaše cevi, da li su trule, natrule, oštećene, i treba im zamena ili saniranje. Cena otpušavanja kade je vrlo realna i prihvatljiva. 

OTPUŠAVANJE KADE VRAČAR

Vrlo je neprijatno kada je kada zapušena, zbog toga što nakon kupanja i tuširanja želimo da iz nje izađemo čisti, a ne da iskačemo iz zaostale vode koja nije mogla da protekne dalje kroz odvod. Iz toga razloga se otpušavanje kade smatra hitnom intevencijom, pošto se normalan svakodnevni život ne bi mogao zamisliti bez ove sanitarije. Kada uputite poziv majstorima, oni će za oko sat vremena da budu na vašoj adresi, naravno, ako živite na teritoriji Beograda. Doći će u vozilima koja su specijalno opremljena, a sa sobom će poneti sav potreban alat i modernu opremu. Zbog svega navedenog, ne postoji nijedna situacija koju oni ne mogu da reše i nešto što bi moglo da ih iznenadi. Razlog je dugogodišnje iskustvo i to što su u praksi videli skoro sve, tako da možete da imate puno poverenje u njih. Izlazak na teren se ne naplaćuje, a tačnu cenu za uslugu otpušavanja kade, saznaćete kada majstori budu videli šta tačno i koliko ima da se odradi. 

OTPUŠAVANJE KADE PALILULA

Kada se obično zapuši od raznih dlaka kao i od prljavštine sa sapuna. Iako se mi trudimo da odvod kade zaštitimo, u nekom trenutku će ipak do zapušenja doći, tako da je najbolje da se tada obratite ekipi majstora koja će da odradi mašinsko odgušenje. Naime, prvo što ćete primetiti to je da voda iz kade odlazi sporo, mnogo sporije nego što ste navikli. Priznaćete da uopšte nije prijatno da izađete iz barice vode, i to nije čak ni higijenski. Svako želi da voda protiče čak brže nego što se sliva, i u tome će nam pomoći majstori koji će odraditi otpušavanje kade. Ovo je usluga kojoj prethodi snimanje cevi sa kamerom, pa se tako jasno može uočiti gde se nalazi formiran čep, i od čega je on sastavljen. Nakon toga se u cevi uvode sajle, obično one koje imaju rotirajuće glave. Te sajle rade na struju, tako da ih ona gura napred i okreće im glave, koje zahvaljujući tome uklanjaju sve fizičke prepreke ispred sebe, i čak su u stanju da skinu i nataložene masnoće na unutrašnjim zidovima cevi. 

fotografije
 Otpušavanje kade 1
 Otpušavanje kade 1
 Otpušavanje kade 2
 Otpušavanje kade 3