Beograd

064/64 76 709
Vodoinstalaterski servis Protok slika

Beograd

064/65 80 739
Vodoinstalter Žubor slika

Beograd

064/89 73 712
Vodoinstalater Brzi slika

Beograd

063/262 242
Vodoinstalater Mića Muf slika

Beograd

065/25 86 325
Vodoinstalaterski servis Vodenica slika

Beograd

066/269 573
Vodovodni servis Izvor slika

Curenje vode iz cevi 

Uzevši u obzir da brojne neprijatnosti može da izazove curenje vode iz cevi, to je vrlo važno reagovati što je moguće brže. Mnogi ljudi su skloni da zanemare ovaj problem, te retko ko već prilikom prvih indicija da voda iz cevi curi kontaktira vodoinstalaterski servis, pa onda problem bude još veći i nezgodniji za rešavanje, a samim tim i usluga sanacije takvih kvarova biva još skuplja. Upravo iz tog razloga je preporučljivo da vodoinstalateri budu pozvani čim klijent primeti da voda iz cevi curi, pošto će na taj način značajno pojednostaviti popravku. 

Curenje vode iz cevi Beograd

U zavisnosti od toga od kog materijala su cevi će zavisiti i na koji način vodoinstalateri saniraju curenje vode iz cevi. Baš iz tog razloga i jeste važno da njima klijent omogući pristup konkretnom prostoru, a kako bi oni mogli prvo da utvrde od čega su cevi i koliko je oštećenje, te da zatim pristupe njihovoj sanaciji. 

Najjednostavniji način popravke manjih curenja jeste zavarivanje cevi, ali ako se radi o nešto većem problemu, vodoinstalater u tom slučaju mora u potpunosti da zameni cevi, odnosno da ugradi nove.

Dodatna poteškoća može biti u stambenim zgradama i uopšteno o objektima na sprat, ukoliko se curenje javi između dva sprata, jer vodoinstalateri tada ne mogu praktično govoreći da priđu mestu na kome je do curenja došlo. Naravno da tada postoji rešenje, pa će biti predočeno klijentima da je najbolje izvršiti snimanje vodovodnih cevi, u kom slučaju majstori koriste specijalne mikro kamere. Tako će precizno utvrditi u kakvom stanju su uopšteno vodovodne cevi i koliko je njihovo oštećenje, pa će u skladu sa time i da definišu ponudu, odnosno da objasne klijentima kako će sanirati curenje vode iz cevi. 

Pored toga što će sanirati ovaj kvar, majstori bi trebalo i da provere sve baterije, odnosno ventile, kako bi predupredili sve buduće kvarove. Svakako će predočiti klijentima i cenu ove usluge, a tek nakon što budu izvršili procenu. 
Inače, dobro je znati i to da skoro svi vodoinstalaterski servisi rade i u toku noći, odnosno u dane vikenda i tokom državnih praznika, uzevši u obzir da gotovo svi imaju i tim stručnjaka zaduženih za pružanje hitnih intervencija po pozivu klijenata.

Curenje vode na spoju

Jedna od brojnih neprijatnosti koja je vezana za rad odvodnog sistema u bilo kom objektu jeste i curenje vode na spoju. Najčešće do tog problema dolazi kod dotrajalih cevi, odnosno kod onih koje su postavljene pre duže vremenskog perioda. Zapravo je spoj najosetljiviji deo cevi, pa vremenom kako dolazi do njenog propadanja, dešava se i da upravo na spojevima dolazi do curenja. 

Curenje vode na spoju


Na svu sreću, vodoinstalateri imaju vrlo jednostavno rešenje tog problema, jer kada se javi curenje vode na spoju oni će jednostavno promeniti i spojeve, ali i cevi koje su u tom slučaju sasvim sigurno dotrajale. 

Bitno je da vlasnik određenog stana ili privatne kuće, odnosno bilo kog drugog objekta u kome se ovaj problem javio, kontaktira jedan od brojnih specijalizovanih vodoinstalaterskih servisa, te da navede majstorima koji problem postoji i da se sa njima dogovori kada će izaći na teren. Praksa je da vodoinstalateri moraju posetiti konkretni objekat, kako bi lično procenili stanje vodovodnog sistema, odnosno u ovom slučaju vodovodnih cevi, te da bi na osnovu toga mogli i da otklone curenje vode na spoju. 

Moraju znati svi klijenti da u zavisnosti od toga koji tip cevi je u pitanju zavisi i rešavanje problema, odnosno brzina pružanja usluge. Naime, najjednostavnije je ako su u pitanju plastične cevi, koje su postavljene sa spoljne strane zida, što je jedna od osobenosti modernog uređenja kupatila. Tada majstori nemaju potrebu da razbijaju zidove, pa samim tim i usluga biva pružena mnogo brže, nego kada oni moraju da razbiju određeni deo zida u kupatilu ili kuhinji, kako bi prvo ustanovili gde se javilo curenje vode na spoju, a zatim i da bi taj kvar otklonili. 

Takođe moraju znati i zainteresovani za tu uslugu da se nekada curenje može javiti na više mesta, što takođe utiče i na brzinu izvršenja navedene usluge, ali i na njenu cenu.

Napominjemo da ova usluga može biti izvršena u svakom objektu, u kome se javilo curenje vode na spoju, a sasvim svejedno da li je u pitanju stambeni ili poslovni objekat, odnosno da li se radi o nekom hotelu možda ili zdravstvenoj, te obrazovnoj, to jest bilo kojoj drugoj instituciji.

Lokalizovanje curenja cevi 


Jedna od možda najneprijatnih situacija svakako je kapanje ili curenje vode u stanu, stambenoj zgradi, kući ili ma kom drugom prostoru, jer to utiče na nesmetano korišćenje kuhinje ili kupatila u određenom prostoru. Zato je vrlo važno da prvo bude izvršeno lokalizovanje curenja cevi, a što je usluga koju po zahtevu klijenata u izuzetno kratkom roku vrše profesionalni vodoinstalateri. 

Lokalizovanje curenja cevi


Klijent bi trebalo da čim primeti curenje vode na mestu, na kome to ne treba da se desi, kontaktira vodoinstalaterski servis. Nakon što obavesti nadležne o problemu koji ima, vodoinstalateri će izaći na teren kako bi izvršili lokalizovanje curenja cevi i sve neophodne popravke, te da bi taj problem u potpunosti sanirali. 

Prilično je nezgodno detektovati mesto na kome je došlo do curenja, jer se to u većini slučajeva događa u zidu. Međutim, vodoinstalateri imaju specijalne alate, pomoću kojih će vrlo lako da otkriju gde je došlo do problema. Podrazumeva se da će pošto budu izvršili lokalizovanje curenja cevi, oni predočiti klijentima i koje je najbolje rešenje za taj problem.
 
Naravno da cev ne curi samo u zidu, nego se neretko događa da nakon hladnog zimskog perioda dođe i do pucanja cevi koja je postavljena u zemlju. Ipak, taj kvar se nešto brže i jednostavnije detektuje, nego kada je problem nastao u zidu u okviru određene stambene jedinice. 

Da ne biste trošili nepotrebno novac, savetuje se da u najkraćem mogućem periodu nakon što otkrijete curenje vode kontaktirate vodoinstalaterski servis. S obzirom na to da vodoinstalateri dežuraju, to oni lokalizovanje curenja cevi mogu da izvrše kad god je to potrebno. Ne samo da će na teren izaći u toku noći ili večeri, već to mogu da učine i za vreme bilo kog državnog praznika, odnosno u toku vikenda. A jedino što klijenti moraju znati jeste da se hitne intervencije po njihovom pozivu gotovo uvek naplaćuju prema vašem cenovniku od uobičajenog.

Rešenje problema curenja vode


Jedna od osnovnih usluga koju nude svi vodoinstalaterski servisi jeste i rešenje problema curenja vode, bez obzira da li se on javi u kupatilu ili u kuhinji. 

Dovoljno je da klijent kontaktira izabrani vodoinstalaterski servis, te da objasni koji se problem u njegovom prostoru javio. A tom prilikom će zakazati i izlazak majstora na teren, kako bi se upoznali sa stanjem vodovodnog sistema. 

Naglašavamo da će u najkraćem mogućem roku majstori da posete konkretni objekat i pokušaju da pronađu rešenje problema curenja vode u kupatilu ili u kuhinji. 

Svakako je najbolje da čim vlasnik konkretnog prostora primeti da je došlo do curenja vode na mestu, na kome to ne bi trebalo da se dogodi, kontaktira izabrani vodoinstalaterski servis. U suštini, majstori mogu vrlo brzo da detektuju gde je nastao problem i da ga u najkraćem mogućem roku otklone. 

Međutim, mnogo je veći problem kada klijent njih kontaktira onog momenta, kada dođe do pucanja cevi ili nekog većeg problema. Tada je naravno i postupak mnogo dugotrajniji, a ujedno i skuplji. 

Zahvaljujući činjenici da zapošljavaju iskusne vodoinstalatere, koji imaju višegodišnje iskustvo u radu, gotovo svi vodoinstalaterski servisi rešenje problema curenja vode pronalaze u vrlo kratkom roku. 

A nakon što budu procenili stanje vodovodnog sistema i ustanovili gde je kvar nastao, oni će u skladu sa tim i da pripreme ponudu. Klijenti će biti upoznati i sa cenom konkretne usluge i sa time šta je sve potrebno popraviti u tom kupatilu ili u kuhinji. Takođe će ih majstori informisati i o tome koliko će im otprilike vremena biti potrebno da otklone kvar na vodovodnom sistemu. 

Hitne intervencije su dostupne po zahtevu klijenata, tako da majstori mogu i u dane vikenda izaći na teren, ali isto tako i za vreme bilo kog državnog praznika ili u toku noći. Cena usluga koje se naplaćuju kao hitne intervencije nešto je viša od one, koja se primenjuje kada je potrebno rešenje problema curenja vode ili bilo koju drugu uslugu pružiti u toku radnog vremena izabranog servisa.

Curenje vode Novi Beograd


Voda je dobar sluga, ali loš gospodar – kaže jedna stara izreka, a u to su se uverili svi koji su imali neku poplavu u domaćinstvu ili u radnom prostoru. Pred naletom vode, sve strada – zidovi, podovi, nameštaj... To nikako ne želite da vam se dogodi. Ipak, dobro je znati da su dežurne ekipe vodoinstalatera uvek dostupne i da se možete obratiti u svako doba dana ili noći, jednim telefonskim pozivom.

Oni stižu na vašu adresu za manje od sat vremena i efikasno će sanirati svaki problem curenja vode. Cene su vrlo realne i svakome prihvatljive, a tačan iznos ćete znati u startu, tako da nema nekih neprijatnih iznenađenja u vidu troškova koji su skriveni. Ukoliko se pojavi potreba za dodatnim radovima, o tome ćete biti obavešteni i daćete dozvolu da se radovi nastave. 


CURENJE VODE VOŽDOVAC

Curenje vode se već smatra veoma hitnom intervencijom. Jer, svi znamo šta znači ako voda curi - taj problem neće da se reši sam od sebe, već će samo postati veći ako pustimo da voda curi i to zanemarimo kao nevažno. Ovakvim kvarovima u kući ili u poslovnom prostoru trebalo bi pristupati najozbiljnije i odmah pozvati dežurnu vodoinstalatersku ekipu. Kada majstori izađu na teren, oni će moći da vam kažu koja je cena popravke. Do precizne cene se dolazi savremenom dijagnostikom, koja često znači da će cevi biti snimljene uz pomoć kamere i videće se njihova unutrašnjost, pa će majstori odlučiti da li će ih menjati ili samo sanirati. Pri ovim intervencijama, nema skrivenih troškova, već će vam sve biti rečeno unapred. Ako postoji neki nepredviđeni posao, onda ćete o tome biti informisani i pristaćete, ukoliko želite, da se postupak saniranja vodovodnih instalacija nastavi. fotografije
Curenje vode iz cevi
Curenje vode iz cevi