Zamena EK ventila i cevi u kupatilu

Za sam početak ovog kratkog teksta, upoznaćemo se sa time šta je zapravo, EK ventil i čemu on služi. Naime, reč je o adapteru koji ima dvostruke navoje, i taj ventil se koristi za kreiranje tačke dovoda i odvoda u vodovodnom snabdevanju nekog objekta. Svaki EK ventil u svom sastavu ima ručicu, kojom se zatvara protok tečnosti koja se nalazi unutar petlje. U slučaju potrebe, aktivira se ručno.


Što se cevi tiče, one se nalaze skrivene od naših očiju, u zidovima kupatila, i o njima obično ne razmišljamo dokle god bez problema provode vodu.


Ipak, majstori upozoravaju, da su i ventili i cevi, kao male bombe koje imamo svuda u svom domu ili radnom prostoru, jer u svakom trenutku mogu da puknu, tj. da se iz njih izlije voda. Ovo se dešava onda kada su ventili ili cevi starijeg datuma, ako su sumnjivog porekla, nekvalitetni i slično.

S vremena na vreme, potrebno je da obavite proveru stanja cevi i ventila, da biste se jednostavno, uverili da je sve u najboljem redu, a ako nije, tada će majstori preduzeti neophodne mere. Na taj način se štitite od mogućih neželjenih situacija, koje mogu da imaju nesagledive posledice, na primer, u vidu poplave. 

Komentari

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar

Ostavite komentar

Beograd

064/64 76 709
Vodoinstalaterski servis Protok slika

Beograd

064/65 80 739
Vodoinstalter Žubor slika

Beograd

064/89 73 712
Vodoinstalater Brzi slika

Beograd

063/262 242
Vodoinstalater Mića Muf slika

Beograd

065/25 86 325
Vodoinstalaterski servis Vodenica slika

Beograd

065/26 53 941
Odgusenje kanalizacije Boom slika