Ovaj sajt koristi kolačiće radi boljeg iskustva posetilaca. Korišćenjem sajta smatramo da ste saglasni sa našom politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića


Vodoinstalaterski servis Protok

  • 063/262 242
  • 011/26 44 444
  • Beograd
  • Ocena: 3.8/10

Imate hitan problem sa vodovodnim ili strujnim instalacijama?
Pozovite me i dolazim odmah na Vašu adresu.

Odgušenje glavne fekalne kanalizacije

Svima može da se dogodi da se zapuši glavna fekalna kanalizacija, i to je slučaj i sa privatnim kućama, ali i sa stanovima, kada se zaguši čitava vertikala. Interesantno je da čep može da nastane bilo gde, a da do izlivanja vode dođe na sasvim drugom mestu.

Posebno su, zbog toga, ugroženi stanovi u prizemlju, gde čak može da dođe i do poplava, iako je problem nastao na drugom ili petom spratu, na primer.

 

Kako se radi odgušenje glavne fekalne kanalizacije?

 

Ovo nije posao koji mogu da obave lica koja nisu stručna i to iz dva razloga:


-          - ne poseduju adekvatno znanje;

-          - nemaju odgovarajući alat, kao ni mašine.


Ovaj zadatak bi trebalo shvatiti maksimalno ozbiljno i pozvati hitno vodoinstalatersku ekipu. Što više čekate, rizikujete da dođe do poplave većih razmera, gde u stanu može da strada parket, a to je, složićete se, prilično velika šteta.


Vodoinstalateri rade odgušenje glavne fekalne kanalizacije uz pomoć mašina, ili se koristi sajla, koja ima rotirajuće glave, koje prodiru kroz cev i čiste sve fizičke prepreke (čepove) ili masnoće. U slučaju da je to potrebno, može da se uradi i snimanje cevi uz pomoć kamere, kada se odlučuje da li će cevi biti sanirane ili će se uraditi kompletna zamena. 

Komentari

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar

Ostavite komentar