Ovaj sajt koristi kolačiće radi boljeg iskustva posetilaca. Korišćenjem sajta smatramo da ste saglasni sa našom politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića


Vodoinstalaterski servis Protok

  • 063/262 242
  • 011/26 44 444
  • Beograd
  • Ocena: 3.8/10

Imate hitan problem sa vodovodnim ili strujnim instalacijama?
Pozovite me i dolazim odmah na Vašu adresu.

Odgušavanje kuhinjske vertikale u višespratnicama

Višespratnice se tako i zovu jer mogu da imaju od tri do jedanaest i više spratova. U ovim zgradama postoje kuhinjske i kupatilske vertikale za provođenje vode i jedna i druga mogu da se zapuše. Zašto dolazi do zapušenje vertikala? Razlog je često taj što se stanari ne ponašaju odgovorno, pa bacaju u odvode ono čemu tamo nije mesto, na primer, to su razne masnoće, ostaci hrane, razni predmeti, itd.


Primera radi, ako se u wc šolju bacaju higijenski ulošci ili vlažne maramice, do zapušenja dolazi sasvim sigurno, samo je pitanje trenutka. Isto tako, ako se u sudoperu prosipaju masnoće nakon ručka, svakako da će one formirati naslage na cevima, tj. na zidovima cevi iznutra i onda se stvara čep. Ovaj čep će sprečavati da voda teče normalno, pa je potrebno da se razbije.


Kada pozovete majstore, oni će najpre da ustanove gde je zapušenje nastalo. Kod višespratnica je zanimljivo da čepovi mogu da nastanu nekoliko spratova više, u odnosu na mesto gde se izliva voda. To znači, da iako ste vi odgovoran stanar, neko iznad vas to ne mora da bude, i eto vama problema. Odgušavanje kuhinjskih vertikala u višespratnicama se smatra hitnom intervencijom i nakon vašeg  poziva, majstori su na adresi za sat vremena. 

Komentari

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar

Ostavite komentar