Ovaj sajt koristi kolačiće radi boljeg iskustva posetilaca. Korišćenjem sajta smatramo da ste saglasni sa našom politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića


Vodoinstalaterski servis Protok

  • 063/262 242
  • 011/26 44 444
  • Beograd
  • Ocena: 3.8/10

Imate hitan problem sa vodovodnim ili strujnim instalacijama?
Pozovite me i dolazim odmah na Vašu adresu.

Izmena grejača i termostata na bojleru

Grejač i termostat predstavljaju dva dela koja čine bojler, pored onog najvažnijeg, a to je kazan, naravno. Kazani mogu da budu izrađeni od različitih materijala, pa od toga direktno zavisi i koliko ćete novca izdvojiti za nov bojler.


Primera radi, emajlirani kazani su prosečnog kvaliteta i sa najnižom cenom, ali se zbog toga na njih nudi i najkraća garancija, to je svega od jedne do dve godine. Postoje i pocinkovani kazani, koji su bolji, i njihova cena je u srednjem nivou, dok su najbolji prohromski kazani, na koje dobijate garantni list koji može važiti i čitavih petnaest godina tokom kojih ne bi trebalo da imate nikakve probleme.


Interesantno je, a to mnogo ljudi ne zna, da se garancija daje samo za kazan, ali ne i za druge delove bojlera kao što su grejač ili termostat. To su dva dela bez kojih bojler ne bi imao funkciju. Često se dešava da grejači na prohromskim kazanima stradaju usled nakupljanja kamenca, a ako još uvek rade, onda je to otežano, zbog toga što se nakupljaju naslage kamenca. Tako vi umesto da zagrevate vodu, grejete kamen, i praktično bacate novac na račune za električnu energiju. 

Komentari

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar

Ostavite komentar